כמה דברים שחשבתי עליהם.

Height Down

New member
כמה דברים שחשבתי עליהם.

[חלקם לא ממש קשורים אחד לשני, אבל לא בא לי להציף
] זמנים: -זמן השהות. כבר ראינו שהזמן שהגולשים נשארים בכל עולם תלוי בטיימר, אבל אין שמנים קבועים, כל גלישה זמן השהות של הגולשים בעולם משתנה. הוא יכול להיות מס' שניות, או אפילו מספר חודשים (אאל"ט, בעולם שבו הנשים שלטו הם היו יותר מחודש, כ5 שבועות). אתם חושבים שיש זמן שהות מקסימלי כלשהו, או שהטיימר יכול להשאיר אותם בעולם כלשהו אפילו לכמה שנים? -זמן הגלישה. כמה זמן לוקח לעבור מעולם לעולם? בד"כ כאשר הגולשים קופצים למערבולת הם יוצאים ממנה בערך באותו זמן, אבל האם זמן המעבר היה רק כמה שניות, או יותר, אבל בגלל מהירות הגלישה הגולשים לא הבחינו בשינויי הזמן, וזה נראה להם רק ככה שניות? - בפרק Revelations קווין עובד עם הקואורדינטות של עולם הבית של הקרומגס, ואייזק מתקן אותו בספרה אחת. בסוף מגלים שהעולם אליו גלשו הוא לא העולם שאליו התכוונו לגלוש, אלא עולם כמעט זהה. אתם חושבים שיש קשר בין המיקום של העולם להתפתחות שלו? ככל ששני עולמות קרובים זה לזה יותר, כלומר הקואורדינטות שלהם דומות, כך גם התפתחות העולמות דומה, ויש פחות הבדלים ביניהם, וככל ששני עולמות רחוקים זה מזה יותר, כך הם גם שונים יותר?

Th3onE

New member
דעתי.

הזמנים באמת בעיה עם הסדרה לא רק זמני הגלישה שבזה לא ממש מתעסקים אלא הזמן ממשי לפעמים הם חוזרים אחורה (רק פעם אחת נתנו תירוץ לזה ואז כל פעם שזה קרה "אה זה כמו פעם קודמת" ) אבל מילא.. הסדרה נשענת על חצי אמת רחוק אבל הפרק עם הקסמים היה חסר בסיס מדעי..ולדעתי כאשר העולמות ממש קבילים לזה באופן גיאומטרי אז הם די דומים בהתפתחות. (בעצם כל העולמות די דומים).

כמה דברים שגם אני חשבתי:

לפני שקווין לוחץ על הכפתור של הטיימר כדי לפתוח את המערבולת, באיזה זמן הוא לוחץ על הכפתור? כשהטיימר מורה על 10 שניות? 5 שניות? 3?2?1? ולמה הגולשים לא גולשים ישר?, הם מגיעים לעולם והם צריכים להשאר בו לפי הזמן שהטיימר מורה, אבל גם ככה הם כבר נדפקו וקווין הפעיל את הטיימר לפני הזמן עוד בפרק השני, אולי, בעונה הראשונה. למה לחכות שוב ושוב? הם יכולים לגלוש בלי לחכות בכלל. אין טעם לשהות בעולם כי הטיימר כבר נדפק.

nick at noon

New member
תודה רבה

אני אמרתי את זה כבר כמה פעמים בעבר. (אני מתכוון בנוגע לזה שהם בעצם לא צריכים לחכות) מפני שבאמת ברגע שהם איבדו את דרכם אין להם כבר סיבה להמשיך לחכות ככה. זה לדעתי אחד הפאקים הכי גדולים בסדרה בעונות הראשונות. אומנם זה לא נכון בעונה 4 שבה יש להם טיימר שעוקב אחרי המערבולות והם יכולים לחזור לעולמות שהם היו בהם (והם עושים את זה לפעמים) אבל פשוט אין להם כבר עולם בית שאליו הם שואפים כי הוא נשלט על ידי הקרומגים ובלה בלה בלה...

CoolBoy 17

New member
../images/Emo45.gifלא זוכר שהסבירו את זה באמת

אבל למה פאק בעונות הראשונות רק? לא הבנתי מה אמרת על עונה 4

בעונה 4 יש להם טיימר ששומר את

הקורדינטות של העולם הקודם ומאפשר להם לגלוש לאותו עולם גם אחרי שעזבו אותו.

rocket

New member
אנסה לענות -

- לגבי זמן השהות: אני חושבת שלטיימר אכן יש זמן מקסימלי. יש פה גם כאילו פאק בעלילה כי הטיימר הראשון , היה מורכב משעות, דקות ושניות. מה שאומר שהזמן המקסימלי הוא 99 שעות, 99 דקות, 99 שניות. אבל בעולם איפה שהשלטון הוא בידי נשים הם היום קרוב לחודש וחצי וזה ממש לא הגיוני .. - לגבי זמן הגלישה: אני חושבת שמדובר בכמה שניות בלבד. היו פרקים שהמצלמה כאילו נעה בתוך המערבולת תוך כדי הגלישה וראו שזה לוקח ממש מספר שניות. - לגבי הקוארדינטות: אין לי מושג אבל עכשיו כשאתה מעלה את זה, יש משהו בדבריך.

למעלה