בהנחה שאתה מתכוון לAGE OF APOCALYPS
אז ככה - מעשה שהיה כך היה בשנותה-90 מארוול החליטה לעשות ניסוי ולראות מה קורה כשיקום שלם משתגע וחשיבות של איש אחד או במילים אחרות - איך היה נראה היקום של אקס-מן ללא אקסוויר הכל התחיל ב-LIGION QUEST שנמשך 4 חוברות דיויד הלר (LIGION) הרי הוא הבן של אקסוויר ואזרח ישראלי למופת התעורר מקומה שבה היה שרוי לאחר קרב עם האקס מן מספר שנים קודם. הוא מוטציה מאוד חזק במובנים של יכול שיגור בזמן ויותר חזק מאקסוויר בכוחות טלפטים וכו... הוא החליט להחזור לעבר בערך בתקופה שאקסוויר ומגנטו נפגשו (בביה"ח רמב"ם בחיפה) ולהרוג את מגנטו - שלדעתו היה אשם בכשלון החלום של אבא שלו. הוא לקח איתו עוד כמה אקס-מן בטעות כש רק ג´ין ניצלה ונשארה בשנות ה-90. האקס-מן ודיויד לא זכרו מי הם ומאיפה הם באו ככה שלקח לדיויד זמן עד שהכל קרה. כשדיוויד נזכר זה היה בערך מתי שהאקס מן נזכרו - רק שהם נזכרו לגמרי כשדיויד נלחם במגנוס (לפני שהוא נהיה מגנטו) מעל חיפה. בסוף הקרב אקסוויר הקריב את עצמו בשביל להציל את מגנוס מה שגרם לשינוי בזמן. כל האקס מן נעלמו וגם דיוויד (שבעצם מעולם לא נוצר)ורק בישופ נשאר בגלל שהוא הוזז בזמן פעם שנייה. (חשוב לציין שבישופ השתגע מהטראומה של הקרב ושינוי המציאות שגרמו לערבוב זכרונות) בגלל עוצמת הכוחות של דיויד כל המציאות השתנתה (שינויים אחרים בזמן פשוט יוצרים זרם זמן חדש - תיאור עמוק וחסר משמעות) בזמן שלנו גביש המקרן התפרץ להפך את כל המציאות לקריסטל מה שגרם לסוף המציאות. עוצמת הקרב עוררה את אפוקליפס שחיכה בתרדמת להופעת המוטציות, כך שהוא קם בזמן שאין הרבה מוטציות דיי חזקות (כמו האקס מן) להלחם בו. בזה התחיל ה-AGE OF APOCALYPS) החוברת הראשונה שיצאה (אקס מן אלפא) סיפרה על איך שהאקס מן (בהנהגת מגנטו) מוצאים את בישופ הזקן והמשוגע שמספר להם שהכול יכל להיות אחרת. כמובן שרק מגנטו מאמין לו אבל כי החבורה מאמינה בו היא עושה כדבריו. מגנטו שולח את הקבוצה למשימות שונות להשיג אמצעים לשינוי הזמן בחזרה (אילאנה רספוטין - כוחות רדומים של מעבר בזמן,חתיכה מגביש המקרן - שינוי מציאותת דסטני - לאמת את דברי בישופ ועוד כמה דברים שאני לא זוכר) מה שהחבורת מגלה בדרך הוא שהזמן שלהם מוגבל כי במציאות הזאת הפיניקס מעולם לא תקנה את גביש המקרן וכל המציאויות בסכנה. שכחתי לציין שהם עשו את זה כדי שאפוקליפס לא ישלוט בעולם (העולם שלהם נראה בערך כמו עולם שהיטלר שולט בחצי ממנו) בסוף החוברת האחרונה בישופ שחזר בזמן מונע את המוות של אקסוויר והמציאו חוזרת למסלולה. מה שלא אמרתי שבארבעה חודשים שנמשך העידן כל החוברות עברו מוטציה בשם וסיפרו על אנשים מסוימים ומה שהם עשו בAGE OF APOCALYPS מה שהכי אהבתי זה : 1)ראו איך אנשים היו יוצאים אם לא היתה להם את ההכוונה שקיימת ביקום הרגיל (סייקלופ חונך ע"י סיניסטר, ג´ין לא שולטת מי יודע מה בכוחות שלה ומאוהבת בלוגן, רוג לא שאבה את הכוחות של מיס מרוול אלא של פולריס, רעים פתאום טובים ולהפך, בלאגן שלם אבל בסוף יש לזה הגיון) 2)מארוול ממש השקעו ואפילו יצרו שתי חוברות שדיי מסבירות למה איך סופר גיבורים רגילים. הייתי מפרט יותר אבל נגמר לי הכח מקווה שהבנת משהו- אם לא תגיד לי א אתה רוצה לדעת משהו יותר ספציפי תשלח לי הודעה