כמה דברים

Logan16

New member
כמה דברים

1. מי יכול לתת לי בבקשה הסבר על האפוקליפס אייג´ ? יש לי את החובורת אבל עדיין זה לא מובן כל כך 2. מה הקומקיס הכי טוב שקראתם ? (מס חוברת ) או TP אני מחפש משהו חדש לקרוא ואין אופיצות מזהירות בנתיים תודה דניאל

torchi

New member
ארבעה קומיקסים.

1]דירדוול וספיידרמן 1-4 2001 2]אמייזינג ספיידרמן ווליום 2 30# 3]אוריג´ן של וולברין 4]באטמן ten nights of the beast ויש עוד ועוד ועוד אך כרגע זה מה שעולה לראש

alro

New member
בהנחה שאתה מתכוון לAGE OF APOCALYPS

אז ככה - מעשה שהיה כך היה בשנותה-90 מארוול החליטה לעשות ניסוי ולראות מה קורה כשיקום שלם משתגע וחשיבות של איש אחד או במילים אחרות - איך היה נראה היקום של אקס-מן ללא אקסוויר הכל התחיל ב-LIGION QUEST שנמשך 4 חוברות דיויד הלר (LIGION) הרי הוא הבן של אקסוויר ואזרח ישראלי למופת התעורר מקומה שבה היה שרוי לאחר קרב עם האקס מן מספר שנים קודם. הוא מוטציה מאוד חזק במובנים של יכול שיגור בזמן ויותר חזק מאקסוויר בכוחות טלפטים וכו... הוא החליט להחזור לעבר בערך בתקופה שאקסוויר ומגנטו נפגשו (בביה"ח רמב"ם בחיפה) ולהרוג את מגנטו - שלדעתו היה אשם בכשלון החלום של אבא שלו. הוא לקח איתו עוד כמה אקס-מן בטעות כש רק ג´ין ניצלה ונשארה בשנות ה-90. האקס-מן ודיויד לא זכרו מי הם ומאיפה הם באו ככה שלקח לדיויד זמן עד שהכל קרה. כשדיוויד נזכר זה היה בערך מתי שהאקס מן נזכרו - רק שהם נזכרו לגמרי כשדיויד נלחם במגנוס (לפני שהוא נהיה מגנטו) מעל חיפה. בסוף הקרב אקסוויר הקריב את עצמו בשביל להציל את מגנוס מה שגרם לשינוי בזמן. כל האקס מן נעלמו וגם דיוויד (שבעצם מעולם לא נוצר)ורק בישופ נשאר בגלל שהוא הוזז בזמן פעם שנייה. (חשוב לציין שבישופ השתגע מהטראומה של הקרב ושינוי המציאות שגרמו לערבוב זכרונות) בגלל עוצמת הכוחות של דיויד כל המציאות השתנתה (שינויים אחרים בזמן פשוט יוצרים זרם זמן חדש - תיאור עמוק וחסר משמעות) בזמן שלנו גביש המקרן התפרץ להפך את כל המציאות לקריסטל מה שגרם לסוף המציאות. עוצמת הקרב עוררה את אפוקליפס שחיכה בתרדמת להופעת המוטציות, כך שהוא קם בזמן שאין הרבה מוטציות דיי חזקות (כמו האקס מן) להלחם בו. בזה התחיל ה-AGE OF APOCALYPS) החוברת הראשונה שיצאה (אקס מן אלפא) סיפרה על איך שהאקס מן (בהנהגת מגנטו) מוצאים את בישופ הזקן והמשוגע שמספר להם שהכול יכל להיות אחרת. כמובן שרק מגנטו מאמין לו אבל כי החבורה מאמינה בו היא עושה כדבריו. מגנטו שולח את הקבוצה למשימות שונות להשיג אמצעים לשינוי הזמן בחזרה (אילאנה רספוטין - כוחות רדומים של מעבר בזמן,חתיכה מגביש המקרן - שינוי מציאותת דסטני - לאמת את דברי בישופ ועוד כמה דברים שאני לא זוכר) מה שהחבורת מגלה בדרך הוא שהזמן שלהם מוגבל כי במציאות הזאת הפיניקס מעולם לא תקנה את גביש המקרן וכל המציאויות בסכנה. שכחתי לציין שהם עשו את זה כדי שאפוקליפס לא ישלוט בעולם (העולם שלהם נראה בערך כמו עולם שהיטלר שולט בחצי ממנו) בסוף החוברת האחרונה בישופ שחזר בזמן מונע את המוות של אקסוויר והמציאו חוזרת למסלולה. מה שלא אמרתי שבארבעה חודשים שנמשך העידן כל החוברות עברו מוטציה בשם וסיפרו על אנשים מסוימים ומה שהם עשו בAGE OF APOCALYPS מה שהכי אהבתי זה : 1)ראו איך אנשים היו יוצאים אם לא היתה להם את ההכוונה שקיימת ביקום הרגיל (סייקלופ חונך ע"י סיניסטר, ג´ין לא שולטת מי יודע מה בכוחות שלה ומאוהבת בלוגן, רוג לא שאבה את הכוחות של מיס מרוול אלא של פולריס, רעים פתאום טובים ולהפך, בלאגן שלם אבל בסוף יש לזה הגיון) 2)מארוול ממש השקעו ואפילו יצרו שתי חוברות שדיי מסבירות למה איך סופר גיבורים רגילים. הייתי מפרט יותר אבל נגמר לי הכח מקווה שהבנת משהו- אם לא תגיד לי א אתה רוצה לדעת משהו יותר ספציפי תשלח לי הודעה

Logan16

New member
מדהים אתה ספצ באקס מן אבל ?

עדיין לא הבנתי כמה דברים א. יש לי את אקסמן 378 שמה זה עדיין אייג´ אוף אפוקליפס ואקסוויר שמה ב. מה זה apocalypse the twelve זה מין הקדמה ל אייג´ ? ג. איך סקוט חוזר להיות נורמלי אחרי מה שקרה לו באקסמן 97 אני מצטער שאני מנדנד אבל אני חייב לדעת אגב החובורת האלה שוות משהו

alro

New member
אתה כבר מתכוון לאייג´ס

א) אני יודע די הרבה על האקס-מן - בעיקר על שנות ה-90 שבהם רוב הקוראים הותיקים הפסיקו לקרוא. אני פחות ספץ בשנים הקודמות כי קשה יותר לקרוא חוברות (רוב מה שאני יודע זה מקריאה ישירה של החוברות של של TP) ב)האייג´ס אלה חריגות בזמן שקרו אחרי התחברות של סקוט ואפוקליפס. לא קשורות בכלל לAGE אלא מהווה מין אפילוג לTWELVE. בכל הם היו אמורות לתת קצת יותר מידע על העתיד (כמו שהיומנים של דסטני משמשים באקטרים) וגם להראות את חשיבות של סקוט ג)סקוט הופרד מאפוקליפס ע"י ג´ין וקייבל (המשפחה הישירה, והזמינה שלו) במיני סדרה the serch for cyclop שלא ממש קראתי. הבנתי רק שבסוף הם הופרדו. אפוקליפס כנראה לא שרד את התהליך, ולמרות שמארוול טוענים שהיום מתים כבר לא חוזרים לחיים, אני מאמין שהוא ישוב בצורה כלשהיא ביום מן הימים. סקוט השתנה במקור מכל האירוע מה שהשפיע נורא על הסדר לשלוש חוברות אבל בגלל כל השינויים שעברו על הסדרות כחודש לאחר מכן והחלפת כותבים התוצאה היחידה של כל האירוע הנ"ל הוא שלסקוט אכפת פחות מחיי אדם והיחסים שלו ושל ג´ין במשבר (אני כבר ציפיתי שהוא ישתנה להיות פחות קפטן אמריקה/סופרמן ויותר ציני ומנהיג, הוא בפועל נהיה יותר קוטר ובכיין) ד)לצערי אני נאלץ לבשר לך שלחוברות הנ"ל יש ערך נמוך אף ממחיר הקנייה - זאת בגלל של אספנים וחובבי אקס מן רבים יש אותן ולכן ניתן להשיגן בקלות. בתכלס רוב החוברות מאמצע שנות ה-80 לדעתי לא ממש העלו את ערכן (אלא אם הן היו אבן דרך במשהו דבר שיעלה את ערכן) כי הן עדיין זמינות בקלות מאנשים שמוכרים את האוסף שלהם. את המחיר המדוייק אני לא ממש יכול לתת כי WIZARD התחילו לבקש כסף על דברים כאלה ואני לא מתכוון להוציא

illustrator

New member
כקורא ותיק...

אין לי כ"כ מושג על מה הוא מדבר (אני מאלו שנשרו בשנות ה-90), אבל המושג אפוקליפס וה-12 בכל זאת אומר לי משהו. אפוקליפס חי לפי האמונה שהחזק שורד, ושבעולם יקומו 12 מוטציות בעלות הכח הרב ביותר שיכריעו את גורלו. היוצרים הפחות טובים של האקס-מן ניסו לרמוז פעם שסייקלופס הוא אחד מהם. לגבי ערך החוברות, הרבה חוברות משנות ה-80 איבדו מערכן, בעיקר בגלל הסתירות בהמשכיות שלהן כיום והאיתחול של סדרות רבות. Uncanny X-men, לעומת זאת, היא סידרה ששומרת על ערכה והביקוש אחר חוברות משנות ה-70 ו-80 של הסידרה תמיד קיים.

alro

New member
הערך של החוברות + ספויילר מסויים

הערך של חוברמ משנות ה-90/80 לא עלה מכיוון שהן זמינות עדיין להשגה בצורה כלשהי נוחה בניגוד לחוברות משנות ה-70/60. בקשר ל-12 נרמז עליהם עשרות פעמים ונרמז שפרנקלין ריצ´רדס (הבן של ריד) וסייקלופ הם חלק מהם (סייק מאוד חזק בכוח שלו למרות מה שהרבה אנשים רוצים לחשוב) בסוף ריצ´רדס לא היה שם והסתבר שהכל היה תרמית של אפוקליפס שהיה צריך את הכח של המוטציות הנ"ל כדי להשתלט על הגוף של ניית גריי (ככה הוא חי אלפי שנה - במעבר מגוף לגוף) התהליך השתבש בגלל שסייק קפץ במקום נייט כדי להציל את הבן שלו (בריחוק של מציאות אחת או שתיים) וגם כי מגנטו שהיה אחד מה-12 היה בתקופה של אובדן כוחות וקוטז שימש לו כאין מטען מה שהסתבר כלא מספיק לתוכניות שלו אפי בקיצור כמו הרבה דברים שתוכננו שנים קודם באקס מן (אונסלוט לדוגמא נרמז כבר בהופעה הראשונה של בישופ כ-5 שנים קודם) הסיפור הסופי היה יותר מגרוע ואני הייתימשלם לכותבים יותר מכשרים כדי לטפל ברעיון שלדעתי היה ענק

illustrator

New member
או במילים אחרות...

כל מה שכתבו אחרי שקלרמונט עזב לא שווה את המאמץ

למעלה