כמה דברים.

blablash

New member
כמה דברים.

ב"ה סתם שתדעו שיש חרדית בפורום שמודה שרוב החרדים לא עובדים. היא נתנה לי את הרשות לסכם את הוויכוח שלנו בהודעה נפרדת. אני אעשה את זה בקיצור נמרץ. נקודת המוצא הייתה שהיא חושבת שרוב החרדים עובדים, ואח"כ היא קיבלה שזה לא נכון והדיון הוסט לכך שבאמת רוב החרדים לא עובדים גם ע"פ דעתה (להזכירכם היא חרדית) אבל השאלה היא האם ע"פ תורת ישראל באמת צריך להיות המצב שלא יעבדו, הגענו לכך שיש שתי גישות ביהדות אחת שצריך ללמוד יחד עם העבודה והשניה שצריך ללמוד עד שנגמר הכסף ואז לצאת לעבוד הגענו למסקנה שכיום הרבה משפחות של אברכים למרות שאין להם כסף לחיות במקום שיצאו לעבוד אוספים בשבילהם כסף כדי שימשיכו ללמוד. לסיכום LALA מסכימה שכיום רוב החרדים לא עובדים, והמצב הזה הוא מעוות ולא ע"פ תורת ישראל.

blablash

New member
העלילו עליי שאני לא חרדי.

ב"ה מתנדב טוען קבל עם ועדה מעל כל שרשור אפשרי שאני,BLABLASH לא אדם חרדי אלא רק מתחזה, וכנראה שהיום הדברים קצת השתנו, הייתה ליפני שבוע בערך של הרב של החרדים בי-ם. שאלתי אותו האם הוא היה שם (בתור חרדי) וענה שלא, והאמת הוא צודק לא כל החרדים היו שם. ואז שאלתי אותו מאיפה הגיע לארץ הרב החדש, והא מיד קפץ! מניו יורק כמובן! אז זהו שלא, הרב החדש הגיע מבלגיה, מסתבר שמתנדב לא כלכך מבין בחרדים כמו שהוא טוען. אני מתאר לעצמי שהוא ימשיך לטעון שאני לא חרדי, וכל זה רק בגלל שאני ע"י אמירת האמת מפריע לטיעונים המעוותים שהוא מציג ועוד מעז להגיד שאלה טיעוני החרדים.

vizini

New member
אני לא מבין.

"העלילו עליי שאני לא חרדי" מה, להיות לא חרדי זה פשע? אני למשל, חושב שלהיות חרדי זה לא כבוד גדול...

מתנדב

New member
blablash, אתה שקרן גדול.....

אני כתבתי בכל שרשור אפשרי שאתה לא אדם חרדי אלא רק מתחזה? אני מעתיק לך כאן את מה שכתבתי, אני חרדי, ואני בספק על אמונתך שאתה חרדי, ובפרט כשכתבת באחת ההודעות שהשמצת אז את הרבנות באחד הדיונים כאן.... א. כתבתי שאני בספק, ולא הודעתי קבל עם ועדה שזה שקר, ויש הבדל בין לקבוע עובדה לבין זה שאני כותב שאני בספק.... ב. חוץ מההודעה הזאת שזה פעם אחת רק כתבתי את זה, לא כתבתי את זה עוד פעם, ואתה שיקרת עכשיו שאני כתבתי את זה בכל שרשור אפשרי, אולי תראה לי בעוד איזה מקומות כתבתי את זה? ג. אני מודיע לך כאן קבל עם ועדה (אני לא עושה את זה במסרים בכוונה, כי אחר כך אתה עוד עלול לשקר שכתבתי לך במסרים דברים אחרים, ובשביל שיהיה לי הוכחה שאני לא משקר אני כותב לך כאן קבל עם ועדה), שאם לא תפסיק אם הודעות כאלו ותשמיץ אותי בשקרים כפי שכתבת, אני יחסום אותך לצמיתות מהפורום, כולל מחיקת הודעות שלך מהפורום, אז אנא ממך תתנהג בהתאם בפורום, ובמיוחד שכבר כתבתי לך כאן בפורום שמספיק עם זה ואני סוגר את העניין הזה, אז קח את דברי לתשומת ליבי, כי אתה על הכוונת להיחסם מהפורום... אין לי ברירה אני חייב לכתוב לך את האזהרה כאן בפורום, שלא תגיד אחרי זה לא ראיתי לא ידעתי ואמרתי דברים אחרים, כפי ששיקרת עכשיו שבכל הודעה והודעה שיש לי אפשרות אני מכחיש שאתה חרדי, ברגע שכתבתי רק בהודעה אחת ובמיוחד שהזכרתי שאני רק בספק ולא בטוח בעצמי... ר א ה ו ה ו ז ה ר ת!

blablash

New member
ניתן להווכח

ב"ה ולקרוא את הוויכוח הוא עדיין על הדף הראשון של הפורום.

Come on...

בוקר אור. מה שלומך? הוויכוח הזה כל כך ישן ונדוש... אבל רק נקודה קטנה למחשבה: איפה תמצא מישהו בארץ שתורם כמו החרדים? יש חרדים שעוסקים ברפואה ונחשבים לגדולים מאד בתחום. יש חרדים שעוסקים בהוראה, במדעי הרוח וכו'. וכמובן - יש חרדים שנחשבים עילוי בתורה. אבל... יש חילונים שעוסקים ברפואה, בהוראה, במחשבים וכו' ונחשבים גם הם גאונים בתחום. אבל יש חילונים שעוזרים גם בתורה?... לא. העניין של העבודה אצל חרדים זה עניין מורכב מאד. חוץ מזה שבזמן האחרון הנשים כן יוצאות לעבוד. והגברים לומדים. וזה גם קשה. לא שאני באה להצדיק, כי אני הכי בעד בעולם לתרום למדינה. אבל גם לימוד תורה זה דבר חשוב מאד ומי שיש לו יכולת כזו לשבת ולהקדיש את כל זמנו ללימוד תורה (ואין הרבה מאד כאלה) חייבים לתת לו לעשות את זה. אין מה לעשות, אתה טוב במשהו אחד, והוא טוב במשהו אחר. וכולם ביחד עושים הרבה, לא?.. שוב, אני לא באה להצדיק את הכל. אבל תחשבו גם מהצד הזה... יום מקסים!

yoyo10

New member
אני חושבת שהבסיס של הבסיס הוא

תורה עבודהוגמילות חסדים זה אומר שצריך לשלב לימוד תורה עם עבודה

lala897

New member
סתם שתדעי שהפירוש של המילה עבודה

במשפט שהבאת היא- תפילה. כך שזה לא רלונטי לענין.

yoyo10

New member
תלוי פרוש של מי יש המפרשים את

המילה פשוט במשמעות של עבודה כמו שהיא בימינו

צודקת

אבל אם ככה אז כשחילונים ילמדו תורה רק אז יהיה להם את פיתחון הפה לומר לחרדים לעבוד...

גוססי2

New member
זה טוב מאד שיש חרדים...

שעוסקים ברפואה, בהוראה, בענייני רוח ובלימוד תורה, אבל זה לא פותר את הבעיה שיש לנו עם המוני החרדים שלא נוקפים אצבע לפרנסתם אלא חיים ע"ח הקופה הציבורית.

אתה צודק לחלוטין,חי../images/Emo13.gif

וזה באמת דבר שהוא מעצבן. אתם גרים פה... אבל בכל-אופן אחוז מסויים מהאוכלוסיה חייב ללמוד ורק הם יכולים לעשות זאת. אני לא מדברת על אלו שנודדים ברחובות וסתם משתמטים להם.

גוססי2

New member
שילמדו, אין בעיה

במשך אלפי שנות גלות רק העילויים היו במעמד "תורתם אומנותם", ועולם התורה שגשג. מדוע לא לחזור לנורמה זאת?

למעלה