כמה דברים..

כמה דברים..

אני עוקב אחריי הפורום הזה ואחרי הפורום של איי או אל(צבא) מזה זמן מה.. וגם אני כמו פחות או יותר כולכם מלש"ב ויש לי המון המון שאלות. חיפשתי קצת מילות מפתח שעיניינו אותי ונדהמתי לראות שמות של יחידות שאני אישית מכיר בגלל המסלול שאני מיועד אליו -פה בחופשיות. אני לא תופס איך פורטל כזה גדול כמו תפוז מרשה לעצמו לסכן בטחון מדינה בשביל רייטינג וכסף מפרסומות-. מה זה השטויות האלה לכתוב באמצע הרשת על יחידות שמתעסקות באינפורמציה במודיעין או יחידות מובחרות אחרות? אתם השתגעתם? ואני מודע טוב טוב לאתרים ברשת כגון איי סיירת שנותנים המון המון מידע. אבל האתרים האלה פועלים ועדיין מעל גלי האתר מסיבות מסויימות. בנוגע לבחור שפירסם פה את התמונה שלו-אם בא לך שייטת-לך על זה אחי -אני בטוח שאם באמת תרצה אתה מסוגל --ובנוגע לאידיוט ההוא שאמר לך שאתה לא תוכל-על תקשיב לאף אחד. אם אני הייתי מקשיב לדיבלים כמוהו כשהייתי במצב שלך אז הייתי היום איזה "תכניתן" מסריח. על תתנו לאף אחד להגיד לכם שאתם לא יכולים להגיע למשהו. ומי מכם ששואף להגיע לדברים נורא ספיציפיים שאת שמותייהם בפומבי לא מזכירים -אז גם שלא ידבר עליהם פה כי ארוכות זרועותיו של בטחון שדה.

nimnet

New member
פשששששש...

כל הכבוד אתה ממש בחור לעניין : " על תתנו לאף אחד להגיד לכם שאתם לא יכולים להגיע למשהו" אל יפה , תכניתן מסריח , נראה לי שלפי איך שאתה כותב, לא בטוח שאתה הייתה גם יכול להיות כזה מסריח .. :)

shoosha1

New member
רק שאלה אחת בקשר לדבריך

רק שאלה אחת.. למה תוכניתן מסריח ? מה כל כך רע בלהיות תוכניתן??

בנוגע לתכניתן

ידעתי שיצוצו כאלה הערות וכוונתי לא הייתה חלילה לפגוע בקורס הנכסף . אני עברתי את המבחנים בבסמ"ח במקצוע "תכניתן" (ושוב יש שם עוד 4 קורסים אחרים שנחשבים פחות טובים) והעדפתי ללכת למשהו יותר מבצעי בא נגיד ככה. ומה כל כך רע בלהיות תכניתן? תאמת שזה לא רע בכלל אם זה הראש שלך. אותי לא עניין בתכלס בשום אפון כמות הכסף שאני אוכל להרוויח בתור תכניתן-ברגע שהבנתי שיש לימודים של חצי שנה -ועוד בתור קד"צ.

shoosha1

New member
ושוב לך קודקוד איתן

גם אני עשיתי את המבחנים אך עדיין לא קיבלתי תשובה. אני חושבת שלבחורה זה יכול להיות תפקידים בכלל לא רעים (לפחות ממה שאני שמעתי). אני בטוחה שיש בצבא תפקידים בתחום המחשבים הרבה יותר טובים והרבה יותר מעניינים ואני אפילו מכירה כמה כאלה. משערת שאתה באחד מהם :) וקורס נכסף ? לא ידעתי שהוא נכסף .. :))

אמממ...

באיזה תאריך אגב עשית את הקורס? בנוגע לבנות-אני באמת באמת בדעה שאם בחורה רוצה להגיע לאנשהו ויש לה את הנתונים לזה ואת הרצון היא תגיע לזה-למרות שאני מניח שיהיה לה יותר קשה ובנות שביחידות קרביות הן מבחינתי בגדר מושא הערצה ויותר. בנוגע למה שווה קורס תכניתן-(וגם קורס מפעילי מחשב) אלה באמת באמת הזדמניות פז במקום לשבור אח"כ תראש באוניברסיטה או מכללות- ואגב שתהיו בעיניים שבסמ"ח הוא בית ספר מוכר ע"י מייקרוסופט ומי שמסיים שם קורס נחשב ע"י מייקרוסופט העולמי. בנוגע למה אני יעשה-אני רחוק מלהיות במחשבים כי הרי כבר ציינתי שלא רציתי ללכת לתכניתן. זה משהו קרבי מודיעיני.

fireman

New member
באת לברך יצאת מקלל

איתן תראה ידידי, יפה דיברת שאמרת שאין כמו כוח רצון ומוטיבציה, מי שרוצה להגיע לתפקיד מסויים ויש לו את הרצון והמוטיבציה יש סיכוי טוב מאוד שיגיע אבל אתה לא יכול להבטיח את זה במאת האחוזים כי יש דברים שלא תלויים במטיבציה או בכוח הרצון של המלש"ב, אחד מהם נקרא צרכי הצבא למשל, זה טוב שיש מוטיבציה ושיש רצון אבל צריך לקחת בחשבון את האפשרות שלא יגיעו לאן שבאמת רוצים, אני לא יודע מי אמר למי שהוא יגיע או לא יגיע, אני אישית בהודעותי מאחל בהצלחה לכולם ומקווה מאוד שכל אחד יגיע לאן שרצה, אני אישית רציתי להגיע למקום מסויים ולא הגעתי ונחלתי אכזבה גדולה, צריך להיות מוכנים גם לאפשרות שזה לא יקרה ושוב בהצלחה לכולם אני יודע מה זה לא להגיע לאן שרוצים ואני מאחל לכולכם שתגיעו לאן שאתם רוצים ותצליחו. עכשיו לגבי ה"קללה" מה עשו לך התכניתנים המסכנים? למה תכניתנים מסריחים? זה לא יפה ולא מכובד, כל חייל בצה"ל ואני אומר את זה כחייל חי"ר לשעבר הוא חייל, כל אחד תורם על פי יכולתו והשכלתו, מי שיכול תורם בחי"ר ומי שיכול תורם כתכניתן, או כטבח או כספר או כמכונאי מטוסים או כלא יודע מה. כל חייל, לא משנה מהו תפקידו הוא חייל בצבא ההגנה לישראל, הוא חלק ממערכת אחת גדולה שנקראת צה"ל כמו כל חייל אחר בדיוק כמוני וכמוך תודה ובהצלחה

למעלה