כמה דברים.

goanin

New member
כמה דברים.

לקדימה אסור להתישב עם מפלגות חרדיות בקואליציה. הרי מה תקבל קדימה מזה? הם מכריזים שלי יצביעו בעד ההתכנסות! הם כמו ליברמן בקטע הזה. אז מה עשינו? סחטנו את הצבור וכספיו שוב, והגברנו את הכפיה הדתית... יופי. --- לפי החשובים שלי, יש בכנסת רוב ברור ומוצק להתכנסות, בלי החרדים: קדימה וגמלאים + עבודה + מרצ + ערבים = 70 מנדטים! דבר שני: קדימה היא מפלגה ליברלית מבחינה חברתית (לא כלכלית)? דבר שנורא מפריע לי היא הנטיה שלה לשמרנות, בדיוק כמו הליכוד. מדוע לא לכונן נישואין אזרחיים? מדוע לא להעניק לצבור ההומו-לסבי את הזכויות שמגיעות לו? הרי אני רואה נטיה לתקן אפליה כלפי בני מיעוטים בני הלאום הערבי, מדוע לא לתקן אפליה כלפי בני מיעוטים אחרים (להט"ב)? מדוע לא לתת את היד למען חופש הבטוי, למען הסובלנות, נגד אלימות ולמען מצעד הגאוה העולמי, למשל?

טלמ

New member
אני מסכים חלקית

אני חושב שצריך לזכור שמדינת ישראל עדיין מדינה יהודית ואני בטוח שאתה יכול להבין, שהציבור החרדי והדתי-לאומי, לא מקבל את קהילת הלהט"ב, ואותו ציבור דתי הוא נתח מרכזי מאוכלוסיית המדינה, צריך לזכור שיש יותר ממליון ערבים גם כן אזרחי המדינה שרובם דתיים ותומכים בשמרנות האיסלאמית. אני בעד נישואים אזרחיים, בסטייל ברית הזוגיות של חץ/שינוי, בגלל שיש קרוב למליון עולים במדינה, ש-300,000 לא יכולים להתחתן כי לא הסבתא שלהם יהודיה אלא הסבתא של האמא שלהם, למרות שהם בעלי זיקה למדינת ישראל. אני חושב שצריך להתחיל במוסד לגירושים אזרחיים, כדי לעקוף את בתי הדין הרבניים, כי זה בלתי נסבל שיש נשים או גברים שנגררים בשלומי בית למיניהם למשך שנים. נישואים אזרחיים זה השלב הבא.

goanin

New member
אתה קורא לי להבין את חוסר הסובלנות

שיש כלפי קהילת הלהט"ב? את רציני? בגלל שהקנאים הדתיים מהווים נתח גדול מהאוכלוסיה, צריך לאפשר הפליית מיעוטים? ונכון - מדינת ישראל מדינה יהודית? מתן זכויות לקהילה תהפוך אותה למדינה לא יהודית?

טלמ

New member
אבל אתה חייב להבין שלפי היהדות

האיסלאם והנצרות המיעוט שאתה מתאר נחשב כחוטא ולא ראוי לחיים. אני לא מסכים עם דעות הדתות האלה בנושא זה אבל זו המציאות, וצריך לכבד את המאמינים, לפחות בצורה חלקית

goanin

New member
מה לכבד?!!!!!!

מה לכבד? לכבד חוסר סובלנות?!! גם תורת הגזע היא ץורה. אז נכבד אנטישמיות?1 נו באמת! יש דברים שהם לא לגיטימיים. למה לכבד חוסר כבוד? מה הולך כאן? אני שומע את המשפטים האלה מיותר מדי אנשים.

אורוש 11

New member
שינאה גוררת שינאה

אין מה לעשות , חייבים לכבד גם את הדתיים, למרות שהשקפת עולמינו שונה משלהם. אם נגדיר אותם כמוקצה מחמת מיאוס , הם יעשו אותו דבר כלפינו. לכן למען האחוה והפיוס חייבים להתחשב ברגשותיהם.

כי ב11 לחודש ספתמבר היה הסון

כי ב11 לחודש סבתמבר היה הסון הטאומים שבן עלאדין שלח מתוסים שיפילו את המגדלים זא היה יום ממש מפחיד אני זוכר את זא

goanin

New member
חייבים לכבד אנשים!

ולא משנה אם הם דתיים, הומואים, ערבים, עובדים זרים... אם קבוצה מסוימת לא מכבדת קבוצה אחרת, אין זה אומר שצריך לכבד את זה. את חוסר הכבוד להומוסקסואלים כבני אדם, החרדים מגלים! את זה לא צריך לכבד!

אורוש 11

New member
זה נכון, אבל יחד עם זאת אנחנו חייבי

ם, לכבד אותם כבני אדם , אם חפצי חיים אנחנו.

למעלה