כמה דברים:)

netadavid1

New member
כמה דברים:)

נתחיל בזה שהגעתי לפורום לגמרי במקרה ולא יכולתי להיות מאושרת יותר:)) קראתי חלק מההודעות (העדכניות) בפורום ובאמת שלמדתי כמה דברים חדשים:) ועכשיו לקטע החשוב.. נורא מסקרנים אותי אלי הצדק והחוכמה, בדקתי את 2 הנושאים האלה בכמה מיתולוגיות ואני לא בטוחה שאני יכולה להיות יותר מבולבלת מזה. המידע שהצלחתי ללקט הוא לא רב ובנוסף גם מבולבל: *במיתולוגיה הרומאית- אתנה? אלת החוכמה? יכול להיות? *במיתולוגיה הפרסית-אהורה מאזדה-אדון החוכמה. *במיתולוגיה הנורדית-אודין(?), אל מלחמה,חוכמה,קרבות, קסם ושירה? *במיתולוגיה המיצרית (חשוב לציין שכאן הסתבכתי במיוחד!). במקור אחד היה כתוב ש"תחות" הוא אל החוכמה וש"מעת'"-היא אלת הצדק. ובמקור אחר היה כתוב ש"אימהוטפ"-אל כוחמה (גם רפואה וקסם) וש"טפנוט" היא אלת הסדר,צדק,גן עדן זמן ועוד.. כל פיסת מידע בנושא תתקבל בברכה במיוחד אם היא תעשה לי קצת סדר בבלגאן הרב שמתחולל פה (זה כולל אימות נתונים, תיקון, להוסיף מידע, עוד אלים במיתולוגיות אחרות וכו..). תודה מראש. נטע.

סקיפי

New member
תפוז טפש ../images/Emo10.gif

ננסה שוב. מתולוגיה רומאית - מינרבה היא אלת החכמה, מקבילה לאתנה היוונית. מתולוגיה מצרית - תחות/תות הוא אל החכמה. מאעת היא לאו דווקא אל הצדק כמו שאנחנו מגדירים אותו היום, אלא אלת האיך-הכל-צריך-להיות. כשאדם מת ומגיע למשפט של אוזיריס שוקלים את הלב שלו מול הנוצה של מאעת. אם הלב קל או שווה לנוצה - הבר מינן ממשיך לעולם שכולו טוב. אם הוא כבד ממנה, זורים אותו לחיה החמודה שבצד ששכחתי את שמה. תפנות היא אלת הלחות, אשתו של שו אל האוויר. הם ניצבים בין גב, האדמה, לנות, השמים. אימהוטפ זה הכהן הרשע של המומיה, אם אני זוכרת נכון, אבל אם לא אז בבקשה תתקנו אותי. מתולוגיה נורדית - אני חושבת שזה די מדוייק. אודין הוא קצת מורכב.

mbinh

New member
תיקונים

המאעת היא גם אלת הסדר הקוסמי וגם אלת הצדק!וגם לא נכון מה שכתבת אודות המוות.אם הנוצה שווה ללב הוא נשאר לעבוד את אוסיריס בעולם המתים. אני מכיר אל(הוא היה כהן אבל לאחר מכן הפכו אותו לאל) אימחוטפ.

0Pandemonium0

New member
אימחוטפ לא היה איזה פרעה משוגע שהפך

את אתן, השמש, לאל המרכזי והיחיד בפנתאון, או שאני מתבלבל עם מישהו אחר? מאיפשהו צף ועולה לו השם אחנאתן, יש לי הרגשה שזה הוא... גם אותי המצרים בלבלו.

mb3inh

New member
מה פתאום

שטויות. אימחוטפ היה בונה פרמידות. אתה מתכוון לאחנאתן,והוא לא היה משוגע אלא אדם חכם מאוד(אמנחוטפ ה-4).

neerlect

New member
אם יורשה לי... חדש פה.

אימחותפ היה אדריכל נערץ, הוא היה זה שתיכנן את אחת הפירמידות. לאחר מותו החלה כת שהעלתה אותו לדרגת אל, ומשם היתה הדרך קצרה להעלתו לדרגת אל בכל מצריים. עשיתי פעם עבודה על הקשר בין המיתוס המצרי לייצוגו בקולנוע, ואעל הקשר בפרט בין אימחותפ המצרי לאימחותפ הקולנועי. זו באמת מיתולוגיה שעשו לה עוול בהוליווד...

neerlect

New member
יש כמה...

אלה שעדיין לא הופקו... יש לי פנקס פתוח על הקילקול של האיליאדה עם טרויה... don't get me started אפילו הולמרק עשו עבודה יותר טובה עם האודיסיאה, והולמרק הם באמת מחורבנים...

mbinh

New member
נטע חביבה

יש גם את אאה אל החוכמה והמאגיה האכדי. אתנה אלת החוכמה היוונית. תחות הוא אל החוכמה הכתב הירח ואבי הזמן. עכשיו אימחוטפ הוא אל רופא(בעל כוחות ריפוי). למיטב ידיעתי אוהרה מאזדה היה האל הראשי (חושב לציין שהוא היה טוב) והוא אכן זכה לתארים כמו המלומד ביותר אבל זה לא אומר שהוא היה אל החוכמה. (אני מכיר רק את אלי הנקמה הזעם הצמחייה הרוע והטוב המיתולוגיה ה'זרתוסטראית')

mbinh

New member
אהורה מאזדה

אכן אדון החוכמה. לאחר בדיקה נוספת מצאתי את התיאור הזה.

netadavid1

New member
וואוו וואו וואו:))

ממש ממש תודה. עזרתם לי המון, אם רק היתם יודעים:) שוב המון תודה!! נטע.

למעלה