כמה דמי ניהול לוקחים ???

digital10

New member
כמה דמי ניהול לוקחים ???

באתר תעודות הסל של אקסלנס רשום. קסם סין רשום 1% קסם ניקיי רשום 0.75% לעומת זאת בקובץ האקסל של השווי הוגן, מקדם ניהול : קסם סין 0.96 היינו 4%. לערך. קסם ניקיי 0.96 היינו 4%. לערך. יש עוד כמה דוגמאות לא מובנות, מישהו יכול להסביר ???

doky

New member
יש הבדל בין דמי ניהול למקדם דמי ניהול

כשיש למשל דמי ניהול של אחוז אז זה אומר שבכל יורד יורד משווי התעודה אחוז לחלק ל365 מקדם דמי הניהול מציג את המספר שמשקלל את כל דמי הניהול שהופחתו כלומר - תעודה שנסחרת שנה בדמי ניהול אחוז - אחרי שנה מקדם דמי הניהול שלה יהיה 0.99 את מקדם דמי הניהול מכניסים לנוסחת השווי ההוגן (בד"כ זה מדד כפול מקדם דמי ניהול)

digital10

New member
כך חשבתי, אבל......

תבדוק את הנתונים לגבי 2 התעודות שרשמתי והתוצאה היא לא בדיוק כפי שמוצהר ???? לוקחים במקום 0.75% כ- 4% ובמקום 1% כ- 4%

שיר ורד

New member
תבדוק מתי הונפקו התעודות

תעודה שהונפקה לפני 4 שנים עם דמי ניהול של 1% בשנה, מקדם דמי הניהול שלה יהיה בערך 0.96 בעוד 6 שנים מקדם דמי הניהול שלה יהיה 0.904 וכו.

aeonf

New member
תראה קסם אמיתי

תקנה את התעודה הזאת במקום: https://www.spdrs.com/product/fund.seam?ticker=GXC ותשלם דמי ניהול של 0.59% במקום 1% שווה לא ? אתה מוזמן לשלוח לי איזו עמלה על הכסף שחסכתי לך :)

aeonf

New member
לא יודע מה איתך

אבל אני משלם את אותה העמלה על ני"ע זרים ומקומיים, עם הבדל קטן של מינימום של 6$ לפעולה בזרים. חוץ מזה שאם אתה מתכוון להחזיק את הת"ס לאורך זמן אז אין שום משמעות של העמלה הנוספת היא שולית ובדרך כלל מחזירה את עצמה תוך מספר חודשים.

digital10

New member
תודה על ההצעה.

אני בעד לסחור בישראל, ותת לחברות הישראליות להרוויח. אבל אני מתנגד בנחרצות לחוסר אמינות, אם אומרים משהו מבחינתי זו התחייבות, ואני מצפה שיעמדו בה. למען האמת, אני כמעט מיואש מאקסלנס השווי ההוגן המפורסם, ממש לא הוגן, ולא מעודכן. התחושה היא שהם מעדיפים את לקוחותיהם העיסקיים, ולא נותנים לכולם שיוויון בהתמודדות. כפי שאמרתי, אם לא יהיה שינוי בקרוב שאני יעביר את השקעותיי לחו"ל.

תרשה לי לחלוק עליך

ולא רק בקשר לאקסלנס - השווי ההוגן מתפרסם מי יום-בוקר או ערב ולמיטב ידיעתי תעודות הסל עומדות בו - לא רק קסם כמובן. ספציפית לגבי קסם - כנס למחשבונים החדשים ותוכל לראות שווי הוגן בכל רגע נתון ע"י בחירת המדד: http://www.ksmc-fv.co.il גם לי יש ביקורת אבל אתה סתם מלכלך ולא בפעם הראשונה

digital10

New member
אני מרשה בהחלט !

אין לי כל כוונה ללכלך על אסלנס, ואני לא נגדם !!! אני בסך הכל לקוח גדול שלהם שמאוד מאוכזב מרמת השירות. להזכירך הנושא התחיל בשאלה על כך שהעמלות המוצהרות בדף תעודות הסל באתר האינטרנטי. מציין עלויות של דמי ניהול שלא תואמים את מקדם דמי הניהול בטבלת שווי הוגן - שאקסלנס מפרסמים באותו האתר, הדבר נכון גם לגבי המחשבון שלהם (חופף את הנוסחה בטבלאות)

אבל הטענה שלך לא נכונה

יש הבדל בין דמי ניהול למקדם דמי ניהול -קיבלת הסבר ודווקא מקדם דמי הניהול עוזר לשקיפות בתעודות הסלמסיבה מאוד פשוטה - אם במשך שנה דמי הניהול של תעודה מסוימת היו1% ואחר כך ירדו לחצי אחוז למשך חצי שנה- רק מקדם דמי הניהול יוכל להציג שקלול של שני הערכים. אם יוצג לך הנתון של חצי אחוז דמי ניהול בלבד- איך תוכל לדעת שבמשך שנה שלמה דמי הניהול היו גבוהים יותר?

digital10

New member
קצת חשבון.......

אם מדובר ב- 1% אזי מקדם הניהול צריך לנוע רלטיבי במהלך השנה 0.99 עד ל- 1 בטבלת שווי הוגן של קסם סין או ניקיי מופיע מקדם של 0.96 . (מכפלה ב- 0.96 זה כמו 4%) כך שקסם ניקיי או סין, המחיר ההוגן הוא לאחר קיזוז של כ- 4% וזה בניגוד גמור למה שכתוב 0.75% לניקי ו- 1% לקסם סין. אגב הדבר נכון גם לגבי המחשבון, גם בחישוב שלו הוא מכפיל ב- 0.96. זה רק דוגמה, עדין לא בדקתי את השאר. אשמח אם מישהו יתן לי הסבר, או יעמיד אותי על טעותי.

קצת חשבון

קסם סין הונפקה בשנת 2004 אדגים ואסביר : בתעודת סל שקיימת 4 שנים ושבמשך כל 4 השנים הללו דמי הניהול עמדו על אחוז , הרי שאחרי ארבע שנים מקדם דמי הניהול יעמוד על 0.96 אני מקווה שזה עוזר לך להבין. _________________________________________________________________ הנ"ל אינו בעל רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד.

למעלה