כמה הבהרות חשובות

hillator

New member
כמה הבהרות חשובות

חשוב לי להגיד פה גם דברים לטובת כולם כי בימים האחרונים אני נאלצת להתמודד עם הרבה בעיות כאלו, זה לא בא במקום של לפגוע אבל חשוב להבין באיזה מקום אנחנו נמצאים.
1. פרופיל 30. החוק במדינת ישראל קובע שכל בן אדם עם מקצוע נדרש שנקבע לו פרופיל 21 במהלך השירות ימשיך בשירות חובה בתנאים של מתנדב. ודגש על המילה חוק. בשבוע האחרון קיבלתי יותר מידי פניות בסגנון "גילו לי צליאק איזה הצגות אפשר לעשות בועדה כדי לא לשרת?" התשובה היא חד משמעית אף הצגה. מקרים מאוד קשים (ברמה של טיפולים יומים נגד סרטן, אישפוז ממושך , פיצול אישיות) איפשרו לו להתנדב בכל שער המקרים הבן אדם בצבא. לא נראה לו? זה כבר שרד כמה בגצים.. השירות הרפואי בו נשאר במסגרת הצבא. ומי שמוזמן לועדה בענף רותם זה מפקד היחידה שלכם לא אתם!
2. למי פונים בנושא קורסים. דבר ראשון למפקד שלכם ... תא מתנדבים לא אחראי לשלוח אותכם לקורס. אם המפקד מאשר הוא פונה אליהם. ותא מתנדבים פונה לאדם לקבל אישור. בשום פנים ואופן חיילים לא שולחים מיילים לאדם "אדם בא לי קורס צלילה" .. הבן אדם יקרוס. חשוב גם שתבינו לאיזה מפקד אתם פונים. אל תפנו לאיזה סמל שבא שבועים לפניכם ליחידה. תפנו לסרן או רס"ן זה מי שיש לו את הסמכות.
3. כנ"ל בנושא פטורים, כל פטור שהוא על רקע רפואי מועברת הפניה מסודרת מרופא לתא מתנדבים והם יעבירו לאדם. אם אתם רוצים לגדל זקן על רקע דתי אז תפנו לרב הבסיס. כל מי שעל דעת עצמו יגדל שיער\ילך עם נעל לא מתאימה והשד יודע מה במידה והוא נתפס זה על אחריותו. זה צבא זה לא בית ספר יסודי שמביאים פתק מאימא.
4. יש לכתוב הודעה פעם אחת בפורום ולשרשר בהתאם.
בברכה

hillator

New member
חלק מהשאלות הופנו לתא מתנדבים

הבוקר אעדכן שאקבל מהם תשובות

hillator

New member
תשובה

רפואה
רפואת שינים
חלק ניכר ממקצועות ההנדסה
תלפיות
פסגות
ברקים
ונראה לי גם הומניסטים כי יש מעט כאלו

lavifighter

New member
זה רק עתודאים?

תוכניתנים שלא בעתודה ומסלולים ללא אקדמאיים במודיעין לא נחשבים מקצוע נדרש?

hillator

New member
תלוי במקרה

אני מניחה שאם התכניתן ירצה להישאר יתנו לו 30.
העתודאי יכול לעמוד על הראש בועדה הוא נשאר שם

למעלה