כמה הבהרות

כמה הבהרות

היום היינו אצל הרופא המטפל בסורוקה והבנו כמה דברים . קודם כל הגישה שהלם בסורוקה היא לא לנתח בכללל כי כל התערבות כירוגית היא מחלישה את הגיד . רועי צריך ניתוח ויש כמה דרכים שעושים את זה הוא צריך ניתוח בגלל שהוא פשוט לא יכול לעמוד על הרגל ב90 מעלות אז ככה גם פורת וגם המטפל שלנו - לא עושים כרגע בניתוח של רועי את מה שקרוי העברת הגיד אלא הערכת הגיד בדרך שונה מזאת שעושים בגיל חודשיים אצל פונסטי ואני יסביר ממה שהבנתי מכל הרופאים את הניתוח בגיל חודשיים שלושה של פונסטי פשוט חותכים את הגיד ונותנים לו להתאחות לבד כך שהוא מתארך ופה שימו לב כן יכולה להיות היחלשות של הגיד . מה שרועי יעבור זה גם הארכת הגיד אבל בדרך שונה כי כבר אי אפשר לעשות את זה בגיל של רועי הגיד לא יתארך לבד לכן מה שעושים חותכים את הגיד בשלוש מקומות ומאריכים את הסיבים וכנראה ואין צורך לגעת בעצמות לש רועי כי הם במקום שבו הרגל ישרה .כנראה וגם יפתחו לו את הכוסיות (אל תשאלו אותי מזה בדיוק זה קשור לגידים ) כדי שהרגל תתישר ממש והכוונה ליישור היא ב90 מעלות כפי שדורכים אנשים רגילים . מקווה שלא סיבכתי אף אחד עם התובנות החדשות שלי .

אני מתחילה להבין.

בעצם יש גיל מקסימום שאפשר לעשות את הניתוח הפשוט להארכת הגיד ואח"כ עושים משהו אחר נכון? ומה קורה אם השמירה על היישור של הק"פ. כלומר הניתוח מסדר את אורך הגיד. אבל אח,כ מה שומר על התיקון של הגיד ושל הק"פ לתווח ארוך? תודה שכתבת.
גדול עידית

יישור של מה?

הכוונה שלי בניתוח שלפחות אצל רועי הבעיה היא בגיד כלומר שהוא עומד הכף רגל ישרה כמו השנייה אך הוא לא עומד עליה ב90 מעלות כלומר העייות של הק"פ מתוקן אבל הוא לא יכול לעמוד אליה כי הגיד קצר וכך הרגל בזווית של 30 מעלות כלפי מעלה ואחרי הניתוח הוא יהיה בגבס עש 6 שבועות כדי לשמור על תיקון הגיד . אני מקווה שאני מסבירה ברור

ברגע שעושים את הניתוח

שנועד בכדי להגדיל את טווח התנועה שנוצר ברגע שהרגל עומדת במאונך לרצפה. אז כמה שאני יודעת, מקבעים את התיקון וזה בעצם ה"יישור" את מסבירה 1000% אורית

ועוד שאלה ברשותך?

האם יכולה להיות החלשות של הגיד בגלל הגיל או בגלל שזה סיכון גם בגיל חודשיים?

היי

ולנו אמרו בדיוק ההפך. תמיר בגיל 8 חודשים לערך עבר ניתוח לחתיכת הגיד, איך קראת לזה, הארכה??????? ואמרו לנו שזה דווקא טוב כי אין התערבות מבחוץ אז ההחלמה היא טבעית, ועוד הוסיפו ואמרו שבהנחה שהניתוח לא יעזור(שעד עכשיו טפו טפו טפו,זה בסדר...) אז יעשו את הניתוח השני, ככה בכל אופן נאמר לי בתל השומר. עוד משהו, תמיד הבנתי שמתחילים בניתוח של קיצור הגיד וממשיכים במידת הצורך, אפילו במהלך הניתוח הראשון, לניתוח ה"מסובך יותר". לכי תביני רופאים...
איך שלא יהיה, תרגישו טוב אורית

עוד הבהרות

הניתוח שעושים בגיל חודשיים הוא לא מה שרועי הלוך לעבור כלומר זה הארכה של הגיד רק בצורה שונה לכן זה כרוך כבר בהרדמה מלאה . היחלשות הגיד יכולה להיות עקב כל התערבות כירוגית והרופא שלי טוען שנעלי הדניס בראון לא מחזיקים את התיקון של הגיד אלא רק שכף הרגל תהייה ישרה . הוא טוען שלאחר שיבצע את הניתוח הזה רועי לא יצטרך סד אולי לזמן קצר מאד וגם לא יצטרך עוד ניתוח אלא אם הגיד יחחלש . לגבי החיתןך של הגיד ופה הכוונה לאיך שפונסטי עושה את הניתוחח בגיל חודשיים נאמר לנו ע"י כמה מומחים שאין אפשרות לעשות את זה כך כי הגיד לא יתאחה כך שאורית אולי אתם עברתם את הניתוח באופן שרועי יעשה עכשיו אלא אם לא עברתם הרדמה מלאה כמובן שלכל רופא יש את דעתו .

אנחנו..

עברנו הרדמה מלאה אבל מה שקורה שאנחנו מטופלים בשיטה המסורתית- טיפול בגבסים.אז אולי שיטת הטיפול היא אחרת. איך אתם תהיו מטופלים? אורית

tgdr

New member
../images/Emo151.gif../images/Emo151.gifוהפעם רק לעניין!!

אני שמח שאנחנו כבר לא בשלב הזה ואצל בני גיא כל העסק עבר בשלום ללא ניתוח. לא לשכח שאני מדבר על לפני 27 שנים ואז הרופא (ד"ר קופלביץ) הזהיר אותנו לא להתפתות לניתוח אלא ללכת בדרך הקשה של גבסים, נעליים, ברים כל מה שצריך רק לא ניתוח!!!! כך שאני ממרום גילי המופלג ממליץ לא ללכת על ניתוח (ניתוח תמיד אפשר לבצע!!!!) אבל טיפול ללא ניתוח אפשר רק כשהם צעירים. אז תנסו להקשיב לזקן כמוני(כולה בן 51 חורפים) ותנסו להתאפק ולא ללכת על הפיתרון המהיר יחסית שהוא עם סכין. אני מקווה שאני לא נשמע מתנשא כי לא זאת כוונתי, ואם אני נשמע רע ופוגע אני מתנצל כבר מעכשיו. יש לי תחושה שרופאים ממליצים על ניתוח כבר בהתחלה כי הם לא סומכים על ההורים שיבצעו את התהליך של גבס ונעליים כראוי ובלוחות הזמנים שנקבעו מכל מני סיבות שלא מן העניין: הילד בוכה, סובל, לא ישנים בלילה צריך ללכת לעבודה עם עניים עצומות, מה הבוס יגיד?? המון סיבות שכל אחת מהן היא רצינית לכשלעצמה,...אבל מנסיוני הדל אני חושב (ושוב מתנצל מראש אם אני פוגע) שאילו סיבות משניות לעומת האלטרנטיבה של הצלחה בטיפול ללא התערבות כירורגית שלדעתי היא לא מחוייבת המציאות ברוב רובם של המיקרים. שיהיה יום נעים ושקט לכולנו רפי

ניתוח זה הוא לא לתיקון הק"פ.

זה לא ניתוח להעברת הגיד או סידור העצמות. בשיטת פונזטי עושים (פונזטי עושה ל 80 אחוז מהתינוקות) הארכת גיד. תהליך של כחצי שעה ס"ה בהרדמה חלקית בו פוצעים את גיד אכילס ומגבסים הזוית כזו כדי שהגיד יתאכה במקום הנכון. לפי מה שהבנתי ממה שנילי כתבה רועי לא עבר את הניתוח הזה. הרופא שלה דוקא עשה מה שאתה מציע וניסה להאריך את הגיד בעזרת מתיחות וגיבוסים אבל זה לא הצליח. עכשיו כדי להאריך את הגיד צריך ניתוח קצת יותר מסובך. מקוה שכתבתי נכון. נילי אנא תקני אם אני טועה. המון המון הצלחה! אוהבת אני

tgdr

New member
../images/Emo151.gif

האמת שהתכוונתי לכל סוג של התערבות כירורגית. כל מה שאני אומר הוא ששווה לנסות ולמצות את כל התהליכים ה"טיבעיים" קרי גבסים וכו' ולא לקפוץ ישר לניתוח כזה או אחר. קרוב משפחה שלי שהוא ד"ר לאטונומיה ומתמחה ברפאה ספורטיבית אומר לשאלתי בקשר לניתוח לצילוק הגיד ש: מאחר ומדובר בתהליך גדילה וברגע שמצלקים את הגיד הוא לא גדל יותר בותו יחס לדילת הרגל של הילד אז יש סיכוי שיהיו לו בעיות הליכה כאלה או אחרות, הוא מוסיף ואומר שלא בהכרח בעיות חמורות ולא בהכרח בעיות שנראות לעין ומוסיף ואומר שהוא מכיר מקרים של ספורטים שסבלו מק"פ בילדותם והיום הם ספורטאים מצטיינים (הוא לא יודע להגיד איך הם טופלו) לסיום אני חוזר ואומר שתחושת הבטן שלי לוחשת לי שכשיש 2 אלטרנטיבות האחת ניתוחית והשניה לא אני תמיד אעדיף את האלטרנטיבה השנייה על פני הניתוחית. מקווה שהבהרתי את עצמי שיהיה יום טוב רפי

רפי היקר

הרופא שלי הוא בדיוק בדעתך שכל התערבות כירוגית היא מחלישה את הגיד ולכן ניסינו הכל כדי למנוע ניתוח בגלל שהוא לא בעד ניתוחים אז לכן הם לא מנתחים בגיל חודשיים כמו בשיטת פונסטי . אנחנו ניסינו את הכל כדי לא לנתח אבל מה לעשות הגיד קצר וגם גבס לא עזר התייעצנו עם מיטב המומחים וכולם אמרו ניתוח להארכת הגיד אבל בגיל זה לא בשיטת פונסטי . עידית את הסברת מצויין נילי

למעלה