כמה המחלה באמת שינתה אותי?

24 ברבלה

New member
כמה המחלה באמת שינתה אותי?

ועכשיו שאני בשלבי החלמה ואנשים מסתכלים עלי בהערצה ואומרים "זאת בחורה חזקה" ואני מוצאת עצמי מסתכלת עליהם וחושבת... "מה הם רוצים?, הייתה לי ברירה... זה היה או זה או להרים ידיים, אני בהחלט לא מרימה ידיים" והיו את אלא שאמרו וגרמו לי להאמין שמעכשיו דברים יתגמדו ויהיה לי הרבה יותר קל להתמודד עם דברים, שאני לא אתפס לשטויות ולא אפגע כבר כול כך מהר ואלמד לעמוד על שלי ולהיות חזקה ו.. ו.. ו... אני יושבת עכשיו ובוכה בגלל הדבר הכי שטותי.. בחור, שאני בעצמי לא הייתי מעוניינת בו אבל מסתבר שגם הוא לא היה מעוניין בי וסתם ניסינו איזה 3 שבועות להיות ביחד ופתאום אני מגלה שזה היה סתם ועוד לוקחת את זה קשה כאילו מה? פסיק מהחיים שלי, עברתי מערכות יחסים הרבה יותר משמעותיות וזה מה שגורם לי עכשיו לבכות? ישר אני חושבת שזה משהו בי והכי מרגיז.. שכנראה המחלה הזאת לא לימדה אותי כלום ואני ממשיכה להיפגע ולהתעצבן על הדברים הכי מטופשים (כמו לאבד מפתחות) ולצרוח על אמא שלי מסכנה במקום לחבק אותה ולהגיד לה כמה אני מעריכה אותה על כול התקופה שהיא הייתה פשוט הכי מדהימה בעולם. ולא להעריך את העובדה שאני נושמת יותר טוב ושהגידול התכווץ והשיער מתחיל לצמוח ופשוט כול כך כועסת שאני ממשיכה להתעסק בשטויות האלה. ברור לי שאני חייבת ללכת לטיפול, כזה שיפתח את הדברים הרבה יותר לעומק אבל לא מוצאת את הזמן או אפילו את האמונה שזה יעזור. אם איום כה גדול על החיים שלי לא עזר אז טיפול פסיכולוגי כן? כמה המחלה באמת שינתה אותי? אני יכולה אולי לענות עכשיו שכנראה לא בהרבה וזה כול כך עצוב לי להודות בזה....

מזי א

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

שולחת לך המון חיזוקים וחיבוקים לאט לאט יהיה יותר טוב,בגוף ובנפש יחד אל תתני לשום דבר להוציא אותך מפרורפורציה.

ihovav

New member
../images/Emo24.gif ענק!!!

זה שאמורים לקבל (ואכן מקבלים במידה זו או אחרת) פרופורציות אחרות אחרי המחלה לא שולל את המשך החיים הרגילים. כל כך טבעי להפגע מבחור או להתעצבן כשמאבדים מפתח... עברת חוויה קשה, זה אומר שעכשיו את צריכה להיות לא אנושית? סופר וומן? ובמיוחד עכשיו, אחרי הטיפולים ולפני הבדיקה, עם כל המתח, נראה לי יותר מטבעי להיות רגישה לכל דבר ולו מה שנראה הקטן ביותר. חוצמיזה - הקקי הקטן הזה הפסיד חברה מדהימה! (מההתחלה לא הייתי ממש בעדו, את שווה הרבה יותר. את שווה במיוחד מישהו שידע מיד כמה את שווה!!!) השאר בטלפון... (אמן שיהיה לך קליטה...)

לא שטות

במיוחד אם זה גורם לך לבכות. מצד שני.. אולי הוא סתם סיבה להוציא החוצה בבכי כאב גדול יותר. מצד שלישי.. אולי את לא צריכה תשובות לכל השאלות האלה. תראי, מי שאומר שהפרופורציות משתנות, אומר את זה בדיעבד, אחרי שעבר זמן ואפשר להסתכל ולראות איך התגובות משתנות. אולי מה שקורה לך עכשיו, אחרי שנגמרה המחלה, והטיפולים ואת מתפנה לחזור לחיים נורמליים, איפשהו בראש כל המידע, כל מה שעברת עובר עיבוד מחדש, הכרה במה שקרה, הבנה של מה שקרה, כל מה שלא היה לך זמן להתייחס אליו קודם כי היית עסוקה בטיפול הבא ובבחילה הבאה. וחוצמזה, אנשים אומרים כל כך הרבה דברים, אבל כל אחד מהחוויה שלו ותפיסת העולם שלו. אני אומרת את זה אחרי לא מעט שנים בתוך הסיפור הזה ולקח לי זמן לראות את הדברים אחרת, ולקח לי יותר זמן ללמוד איך אני יכולה להשתמש בזוית הראיה החדשה הזו. זה לא בא בין לילה. אם זה יבוא לך? נראה לי שכן. אם תקומי בבוקר ותעריכי את זה שאת נושמת בחופשיות? גם כן. אבל אולי לא עכשיו, אולי אפילו לא בעוד שנה. אם נראה לך שכרגע את זקוקה לטיפול פסיכולוגי אז לכי לזה. תנסי, אם לא יתאים לך, תוכלי תמיד לקום וללכת. אבל אם זה יעזור לך להוציא החוצה חלק מהכעסים שלך, אז כבר יש בזה רווח עבורך. :)

24 ברבלה

New member
תודה לכולכן...

כנראה שזה באמת לא שטות וטבעי לחלוטין שאם בחור מסתכל עליך ואומר לך בשיא הישירות: "גם אני מרגיש ככה, אין שם כלום.." זה דוקר כמו סכין חדה בבטן וזה מעליב ופוגע וישר מחזיר אחרוה לפגיעות ישנות וחוויות שרוצים לשכוח ולשאלה האמיתית: "אולי זה באמת משהו בי..." והניסיון לחנוק את הדמעות ולמגר את המחשבות כי הן מיותרות והן יישכחו בעוד יום יומיים, אבל עכשיו זה כואב ובא עוד קצת לחפור בזה בלי לשים לב כמה זה מיותר ולא בריא והחיטוט הזה עולה בדמעות ובעצבים וברחמים עצמיים מיותרים... לא נורא... אני חושבת שזה לאט לאט עובר לי רק למה אני מתעסקת בזה עכשיו במקום לסיים את העבודה הארורה הזאת שהייתי אמורה להגיש לפני 3 שבועות... בכול אופן לא הייתה לי כוונה להתפלסף רק להגיד תודה! תודה על ההבנה והמחמאות והתמיכה.

קראתי הככל ואני חייב לומר מה אני חש

מבחינתי אני לא חליתי, היייתי במצב גרוע עקב סיבות שלא תלויות בי, עברתי אותו, ואני מנסה לשכוח מהכל וממש לא להיכנס לקטע של: "מגיע לי כי אני חליתי בסרטן..." זה הקטע שממנו אני בורח כל הזמן ומתחמק, ואפילו בזמן המחלה כשסבלתי צימצמתי מעצמי את התחושות הללו של "אני חולה" והשתדלתי עד כמה שאפשר לא להתפנק יותר מידי כדי שלא איהפך בעצם לחולה, ואז אהיה רגיש לכל דבר. כי הבעייה בעיני היא-אם אני קיבלתי יחס יוצא דופן עקב היותי חולה, תמיד אשאר בהרגשה הזו.... וכו'... אני לא יודע אם אני מסביר טוב את עצמי, אבל מקווה שהבנת, וזו בעצם הסיבה לכל הבילגון במחשבות שלי, בקשר ל- האם ללכת לקבוצת תמיכה או לא...? כי בעצם מי יודע מה יכנס לי לראש שם מחולים אחרים, מה שבעצם לא חשתי עד עכשיו, וכי זה חסר לי..? ולא שאני לא צריך תמיכה, בהחלט כן! עברתי משהו רציני שדי טילטל אותי, אבל- אני משתדל כמה שיותר לצמצם את ההצטרכות הזו לתמיכה, ורק כשבאמת אני חש רע אני נתמך.... בכל מקרה-קישקשתי לך על עצמי יותר מאשר דיברתי על דברייך
, אז בקשר לבחור שהיה לך, לדעתי- זה בסדר גמור שלקחת ללב, כי זה בעצם מוכיח שחזרת לחיים הרגילים ואת מתעסקת בדברים "הנורמלים" לכאורה, וממש אין פסול בזה. ומה שעושה אותך חזקה זה בעצם זה שעברת משהו קשה ורציני
! זה שעברת את הגילוי שאת חולה, הדיקור מוח עצם, הטיפולים התכופים, ושאר ירקות... זה לבד עושה אותך חזקה, ומוכיח לעצמך שאת עומדת בדברים קשים, אבל זה לא מחייב דוקא שתיהפכי מהיום והלאה למין בוצ'ה כזו חסרת רגשות ששום דבר בעולם לא ישבור אותה....
בתקווה להבנה - שבת שלום

24 ברבלה

New member
הבנתי ותגובתך מדהימה...

ממש הערכתי אותך על מהשכתבת כי אני לפעמים די נתקעת בקטע של "תרחמו עלי אני חולה" תכלס ביננו זה לפעמים נוח...מה שכן אני משתדלת לעשות את ההפרדה ואין שמחה ממני שאני בדרך החוצה, המעבר הזה הוא קשה ופה נכנסת קבוצת התמיכה אבל מדבריך ניכר שאצלך אין מעבר כי מלכתחילה הסתכלת על זה כמשבר ולא כמחלה ואני יכולה רק לומר לך שזה יכולת מדהימה ואני ממש גאה בך שהצלחת לעשות את זה...

מיליתו

New member
מחלה לא משנה אנשים

באופן כללי, שמתי לב שאנשים לא ממש משתנים. בכלל. אנשים שהיו בגל פופולארים, ממשיכים ככה גם באוניברסיטה... מיש היה רגיש ונוטה יותר לבכי וצורך בהגנה בגן, ממשיך ככה גם בגיל 50... מחלה לא משנה אנשים, אבל היא עושה בהם שינויים. אצלי, חלקממה שעשתה המחלה היה לשים לב יותר לדברים הקטנים שבחיים. כשמדובר בדברים גדולים כמו "איזה גיבורה, איך החלמת מסרטן" - דווקא כאן, באמת אין כל כך ברירה, ולכן הגבורה לא ממש אמיתית. כשה מגיע לדברים יותר קטנים, יש בחירה, ויש לזה משמעות. בחור, זה לא משהו קטן, קודם כל. כולנו מנסים למצוא מערכות יחסים ואת בן הזוג המושלם בשבילנו. וכשזה לא מצליח (ולא כל כך משנה למה), יש אכזבה ותסכול. את לא בוכה על הבחור הספציפי הזה. את בוכה על התסכול של הפנטזיה שנוצרת כל פעם שמכירים מישהו חדש שאולי הוא האחד המיוחד, ומסתבר שלא. טיפול פסיכולוגי יכול בהחלט לעזור. לא כדי לשנו אותך, אלא כדי לעזור לך להשתמש בחוויות שעברת עם המחלה כדי להסתכל על החיים אחרת. אצלי המחלה גרמה להמון בלאגן כשחליתי לראשונה בגיל 14. ורק בגיל 17 כשהגעתי לטיפול פסיכולוגי ראשון, דברים התחילו להסתדר. הסתבר שהרבה מהדברים היו שם עוד לפני המחלה, והיא רק הקצינה בעיות, וגם פתרה כמה בעיות. אלא שהפתרון לא היה כל כך ברור, ורק טיפול של כמה חודשים הביא אותי לראות אותו. אל תזלזלי בטיפול פסיכולוגי - אבל חשוב מאוד מאוד שזה יהיה מטפל/ת טוב/ה. מותר לך לכעוס ומותר לך להתעצבן מדברים קטנים בחיים - זו מהות החיים. החיים מורכבים מדברים קטנים. גם אירוע גדול כמו "סרטן" מורכב בעצם מהמון דברים קטנים _ שיער, אוכל, לוח זמנים צפוף, שינוי ביחסים עם חברים. וכל פרטי כזה שרשמתי כאן ניתן לחלק לעוד המון דברים. שיער - מה אחרים יגידו... יהיה לי יותר נוח בים... אי אפשר לעשות תסרוקות... כמה זמן יקח לו לצמוח... אולי אני דווקא אשאיר קצר... וכן הלאה. זה לא עצוב בכלל שהמחלה לא שינתה אותך, ולדעתי מי שאומר שהמחלה שינתה אותו טועה. אנשים לא משתנים באופי הבסיסי שלהם כל כך בקלות. הם כן לומדים להתמודד טוב יותר עם בעיות ואולי להעריך טוב יותר הצלחות. אבל בחיים הכל יחסי. דוגמא פשטנית - אחרי ההשתלה שמחתי כל כך שהכדוריות הלבנות שלי עלי מ40 ל300... (שזה נורא נורא נמוך ומצריך עדין בידוד) זה אבסורד, אבל בימים האלה זה מה שעשה את ההבדל בין להיות סמרטוט לבין להיות בן אדם חלש מאוד. ברגע שהספירה הגיע ל300 שמחתי שעה, ואחר כך חיכיתי ל1000, ואחר כך ל4000... דברים משתנים מרגע לרגע, וגם הציפיות שלנו מעצמינו ומאחרים. זכותך להתייחס לדברים שכרגע רלוונטים לחיים שלך, ולא רק למה שהיה רלוונטי קודם.

enwhysea

New member
לא דומה.. אבל מזכיר

עכשיו הייתי מעוניין במשהי.. זה היה הרבה פחות משלוש שבועות.. משהו ממש בשלב הראשוני.. ודפקתי את זה.. ואני ישבתי וחשבתי על זה.. המון.. וחשבתי על זה באיזה שלב: איזה מטומטם אתה (ז"א אני) אתה חושב על הסיפור הזה איתה יותר מעל הניתוח עוד חודש, ועל זה שאתה עדיין חולה. אז זהו, מסתבר שאנחנו עדיין אנשים, וכמה שלהיות חולה יכול לשנות דברים... יש דברים שתמיד יהו אותו דבר.

אולי כלום לא משתנה

הסיטואציות לא משתנות, הסיפורים לא משתנים, אנחנו עדיין ממשיכים לפגוש אנשים וליצור קשרים אבל, אולי הדרך שבה אנו פוגשים את האנשים משתנה. אולי היום אנחנו פוגשים אנשים שונים ממה שהיינו פוגשים פעם. אולי מי שאנחנו היום מושך אלינו אנשים מסוג שונה, כאלה שמתאימים לנו היום ופעם הסיכוי להגיע איתם למצב של אינטרקציה היה יותר מקלוש. וכן, גם כאלו שאחרי מפגש איתם אנחנו שואלים למה היינו צריכים את זה.. אז ניפגשנו, נגענו וניפגענו.. היינו צריכים את זה?

זה יעבור יותר טוב פנים אל פנים

אני אנסה בכל זאת. אם דרך המחלה גיליתי בעצמי משהו שלא מוצא חן בעיניי, כמו איך שאני בוחרת את החברים שלי (נצלנים, מניפולטיבים או סתם חארות) ואני מבינה שיש משהו בי, באיך שאני מתנהלת בין אנשים, שמושך אליי את האנשים האלה, ומחליטה שעכשיו אני לומדת להגיד - לא. למי שמתנהג אליי ככה. אז אולי בהתחלה זה לא יהיה לי פשוט כי זו הדרך שאני מכירה עד היום, אבל לאט זה נטמע וזה משפיע על כל מערכות היחסים שאני מקיימת עם אנשים סביבי. למניפולטיביים אין מה לעשות איתי יותר כי אני לא מספקת להם את מה שהם שם בשבילו אז הם ילכו לחפש את זה במקום אחר, ובמקומם יבואו אחרים, שאיתם יש לי אינטרקציה שונה שיכולה לתת לשני הצדדים במידה שווה. אמממ.. זה מסביר?

enwhysea

New member
זה רמז לעוד מפגש?

זה מאוד מסביר... מי זה שאמר לי פעם שחברים טובים הם אלה שמתקרבים כשאת מתרחקת....

t w i x i t

New member
../images/Emo140.gif

אז נכון, חלית. והתמודדת עם דברים קשים מאוד. ובטח שמעת לא פעם את המשפט "אם התמודדת עם הסרטן, הכל קטן עלייך." אני חושבת שהמחלה כן מחשלת אותנו וכן מלמדת אותנו לשים דברים בפרופורציות, אבל היא לא הופכת אותנו לחסינים מפני כאב, מפני פגיעות. לדעתי, היא גורמת לנו לעשות סדר עדיפויות מסויים. וזה שהבריאות היא כרגע במקום הראשון, זה לא אומר שאם נפגע בתחומים אחרים אז זה לא ישפיע עלינו. אני מקווה שאת מבינה מה שאני מנסה להגיד... ודרך אגב, כל הקטע הזה של השינוי ומה שמדברים עליו - אני גם לא מרגישה את זה אצלי במיוחד. אולי זה משהו שבא עם הזמן. לא בבום, לא איך שחולים, ולא איך שמסיימים את הטיפולים... זה תהליך. אז... תרגישי חופשי לבכות, להתבאס, וכן, גם להפגע... אם ציפית שהמחלה תהפוך אותך ללא אנושית - אז... לא.
-
-

24 ברבלה

New member
תודה שוב לכולכם

שמחה שהשרשור שלי הוביל לדיונים מעמיקים... מרגישה הרבה יותר טוב... הבחור כבר נשכח.. מי זה תזכירו לי? והעיקר, הבנתי דרככם שזה תהליך ואני מפנימה את זה וכבר יותר מבינה אין כמוכם!

למעלה