כמה המלצות לראש עיריית פתח תקוה החדש ברוורמן

tapuzo1

New member
כמה המלצות לראש עיריית פתח תקוה החדש ברוורמן

1. אני מצדיק אותך. פתח תקוה לא מעניקה כרגע שירותים בסיסיים לתושביה.
במצב כזה יש להגביל פיתוח העיר למגורים ולמנוע את פיתוח סירקין לעוד שכונת ענק.

2. העיר לוקה באופן קיצוני במחסור במקומות בילוי, ואת מרכז העיר המשמים יש לפתח
לשפץ לשחזר ולסייע לכל מי שיפתח שם מקומות בילוי ועסקים מעניינים (עתיקות.. תכשיטים וכו)

3. בית העירייה נראה כמו בית סוהר מימי קום המדינה..
הגיע זמן להשקיע במבני ציבור ובתור התחלה סמלית לתכנן בית עירייה חדש, מפואר
שמתאים למרכזיותה של פתח תקוה בהיסטוריה של הישוב היהודי ומדינת ישראל.
לשם שינוי אולי משהו עם הוד והדר ולא קופסת זכוכית - תעשה ביקור בבית העירייה ההיסטורי של חיפה.

4. מרכז העיר משווע לעיצוב אחיד. זריקת אוסף גרוטאות הפיסול המוזרים, תאי טלפון אדומים וכל
מיני ג'אנקיאדות שזרקו כי משהו חשב שזה טיפוח העיר. תקבעו חזון טיפוח אמיתי לעיר, משהו
שישדר אלגנטיות ותחכום ולא "מצאנו את איש הפח הזה בשוק הפשפשים בואו נתקע אותו מעל פתחי האוורור בכיכר"

5. העיר משוועת להשקעה רצינית במבני ציבור: סינמטק ואולמות הופעות, ספריה ציבורית ובתי ספר מפוארים,
בתי כנסת מפוארים, מגרשי משחקים וספורט. אכן זיהית את החלק הזה והוא מהותי לאיכות החיים בעיר.

6. שכונות הענק שנבנו לגובה חייבות השקעה בפארקים וריאות ירוקות. הן נבנו בתכנון צפוף מדי, עם
כבישים קטנים מדי להכיל את אלפי הרכבים. גם תחבורה ציבורית יעילה יותר באותן שכונות תוריד את ההסתמכות
על רכב פרטי ותקל על המצוקה.

7. את מרכז העיר צריך לשפץ, לסייד, לנקות, לתחזק ולהוסיף שבילי הליכה, מדרכות ואפילו לשקול להוציא
כלי רכב מכמה רחובות כמדרחובים. הפוך את מרכז העיר לאזור מבוקש גם למגורים וגם לטיול.

אכן יש לך הרבה מאד עבודה ובהצלחה.

לגבי מבנה העיריה - יש תכנון להרחבה ושיפוץ

מאסיביים שלו.
יש גם תוכניות לשיפור חזות מרכז העיר.
הכל עניין של כסף.

ולא הבנתי מדוע בתי ספר ובתי כנסת צריכים להיות "מפוארים". אני מעדיף בתי ספר ובתי כנסת יעילים, נוחים, פונקציונליים שעונים על צרכי הציבור ולאו דווקא "מפוארים".

yairp4

Active member
למה מתייחסים אל הטרול ברצינות

הוא לא עסוק בלחפור את המטרו של נתניה?

ולעניין - בהחלט אין צורך במבני ציבור מפוארים. פונקציונליות היא שם המשחק, ואם מבנה משמש את מטרתו כמו שצריך זה בהחלט יכול לפצות על חזות סטנדרטית. כמובן שאם ניתן לשלב שיקולים אסתטיים במחיר שפוי זה נהדר, אבל הפאר ממש לא צריך להיות המטרה.

tapuzo1

New member
הרצאה שמר ברוורמן וכל ראש עיר בארץ חייב לראות

על פיתוח מקומות ציבוריים בניו יורק -
איך עושים את זה נכון. מה החשיבות של מקומות ציבוריים.
איך קולטים תוספת מליון תושבים (רמז: רק איפה שיש תחבורה ציבורית)
איך הפרטים הכי קטנים קובעים אם מקום ציבורי יהיה כזה שהציבור ירצה להיות בו

zvir1

New member
אם המושבות היא הולילנד בקנה מידה ענק

סלאמס ענקיים , בתים גבוהים מאוד צפופים ללא תשתיות תחבורה מינימליות , שלא לדבר על הסעה המונית כמו רכבת קלה או רכבת כבדה.
כשאתה רואה דברים כאלה וחושב על הולילנד, אתה מגיע למסקנה דומה.

ש מים

New member
אני לא חושב שבדבר ייחודי לפ"ת.

קיימת בעיה כללית של תח"צ, הן ברמה הארצית והן ברמות המקומיות. אני חושב שהדבר מתחיל לבלוט יותר ויותר עם הקמת מוקדים עירוניים חדשים וצפופים.
אין לי ספק שפתרונות תחבורתיים רבי-קיבולת, נגישים ונוחים יהיו "הדבר הבא" בו חייבות להתמקד הרשויות העירוניות הגדולות ומשרד התחבורה (ואני לא מתכוון לתכנית כמו תמ"א 42, אלא לתכניות ברמה המקומית/עירונית והמטרופולינית).

tapuzo1

New member
אחת השכונות שאני חושב שהכי מוצלחות אבל

נכון שצריך עוד פארקים בשכונה והכבישים צרים מכדי להכיל את כמות כלי הרכב
בגלל שלא סידרו תחבורה ציבורית מספקת ורק התעסקו בבניית גשר אם המושבות
כרגיל אצלנו עושים הכל לבזבז על רכב פרטי במקום תח"צ טובה...

ואם אתה מחפש אשמים - אז כולם:
תאשים את האדריכלים שתכננו את השכונה בצפיפות, את הועדה המקומית והמחוזית שאישרו
את הצפיפות הזו, את הקונים שהסכימו לקנות דירות למרות מה שכבר ראו שקורה.

יש הרבה "הולילנדים" כאלו בישראל

אתה יכול למצוא "הולילנדים" כאלו במערב ראשון לציון, בדרום ומזרח נתניה, במערב חדרה, בהוד השרון, בבאר יעקב, ברחובות וכמעט בכל עיר מתפתחת במרכז הארץ.
משרד הבטחון משתוקק לבנות הולילנד כזה על אדמות בסיס סירקין במזרח פתח תקוה.
גם על אדמות צריפין ייבנו הולילנדים.

tapuzo1

New member
שטויות במיץ בחיי...

עכשיו כל שכונה שהתושבים לא ירצו בה בנייה לגובה הם יצעקו "זה הולילנד"

תביא דוגמאות קונקרטיות של אישורים חריגים ומדוע הם מחוץ לגדר הסבירות ולא "בבאר יעקב"

בנייה רוויה ללא הכנת תשתיות מתאימות היא מחוץ

לגדר הסבירות.
תשאל את ראש עיריית פתח תקוה מדוע הוא מתנגד לעוד ועוד בניה בעיר.

ומי שטוען שאין צורך ברכבת קלה בגוש דן אבל יש צורך ברכבת תחתית בנתניה שלא יכתוב על שטויות במיץ...
(מי שחמאה מרוחה על ראשו שלא יסתובב בשמש)

tapuzo1

New member
אין תשתיות לבנייה לגובה בפתח תקוה?

כמו מה? אין ביוב? אין עורקי תנועה לשכונה הזו? אין איסוף אשפה?
אין מים זורמים?
התשתיות היחידות שהיו חסרות זה בתי ספר וגני ילדים וזה באמת היה מחדל,
והתשתיות שלא קיימות בתחום התחבורה הציבורית לא יכולות למנוע הקמת בנייה רוויה
אחרת מחירי הדיור יזנקו עוד יותר + נקבל שכונות נמוכות עם הסתמכות עוד יותר על תחבורה פרטית

השאלה אינה גובה הבניה, אלא גודל וצפיפות

האוכלוסיה.
לא רק בתי ספר וגני ילדים (שהם לכשעצמם תשתיות חשובות מאוד) היו חסרים ועדיין חסרים אלא מבני ציבור בכלל - דואר צריך? שטחי מסחר צריך? ספריות צריך? גנים ופארקים צריך? דרכי הליכה בטוחים לגנים ולבתי הספר (אם כבר יש כאלה) צריך?
וכן, גם תשתיות תחבורתיות (לתחבורה פרטית וציבורית כאחד) הם תנאי להקמת שכונות מרובות אוכלוסין וגם התשתיות הללו לא היו מוכנות בזמן.
דוגמה מהדר המושבות - המשך דרך אם המושבות לתוך השניה נסלל ונפתח באיחור רב ועד היום, לידיעתך, מדובר בכביש זמני עם נתיב אחד לכל כיוון, ולא בכביש הקבע שאמור להימשך עד לסגולה. תושבי הדר המושבות יכולים לספר לך על לא מעט מקרים של נחשים בסביבת גני ילדים (בקרוונים כמובן...) ואפילו על מקרים של תנים.
והתופעות הללו מאפיינות את כל השכונות החדשות בפתח תקוה - הדר המושבות, נוה גן, הדר גנים וכפר גנים ג' (שבה הבניה לא גבוהה במיוחד אבל אותן בעיות תשתיתיות של השכונות החדשות מאפיינות גם אותה).

אין בעיה עם בניה לגובה, אבל חובה על כל רשות מקומית ועל המדינה לדאוג לצרכי הדיירים העתידיים באותה בניה לגובה לפני שהם נכנסים לדירותיהם ולא שנים אחרי.
אם אי אפשר לספק את הצרכים הללו בזמן, אז לא צריך לבנות עד אשר יהיה אפשר. חד וחלק.
הכנת כל התשתיות צריכה להיות חלק אינטגרלי ובלתי נפרד מהבניה למגורים עצמה.
אחרת המדינה והרשות המקומית ימרחו וידחו עד אין קץ את השלמת התשתיות ואת היזמים שגורפים את כספי מכירות הדירות התשתיות של הדיירים ודאי לא מעניינות. הם את כספם כבר קיבלו.

אלה בדיוק הסיבות מדוע ראש העיריה החדש של פתח תקוה (שנדמה לי שאתה דווקא מסכים איתו) רוצה לעצור את הבניה החדשה בעיר ולהגביל אותה לצורך ריבוי טבעי ומתנגד להקמת שכונות ענק חדשות, כמו זו שמשרד הבטחון משתוקק להקים על אדמות בסיס סירקין.

למעלה