כמה הסודה לשתייה אכן פוגעת בויטמין ה-B12?

פולספגן

New member
בכדי לשחרר את הפחמן דו חמצני בתוך התבשיל

לדוג' בכדור או בקציצה בכדי שלא יהיה יבש.
 

Ofericko

New member
הלוואי שהיה B12 בפלאפל, אבל האמת היא

שאין B12 במקורות צמחיים.
 

פולספגן

New member
יש היום כדורי פלאפל טבעוניים שיש בהם B12

אבל, בוא נתפקסס ונסתכל על השאלה ברמת על ולא על דוגמאות של כן/לא יש B12 "בכדור או בקציצה".
 

Ofericko

New member
לגבי ההתפקססות - אני מתנצל שאני

לא יודע את התשובה לעניין ההפרעה של סודה לשתייה על ספיגת ה-B12.

אבל מעבר להיתפקססות, גם ללא נוכחות סודה לשתייה, הספיגה של ה-B12 במערכת העיכול היא מזערית עד לא רלבנטית ולכן אם לוקחים תוסף, הוא נלקח בספיגה תחת הלשון ישר למחזור הדם.
לכן, גם אם ניתקלת באיזה פלאפל שהעשירו אותו ב-B12 בצורה מלאכותית (כי אין B12 בעולם הצומח) הצריכה שלו בצורת אכילה היא לא רלבנטית גם ללא נוכחות סודה לשתייה.
 

Ofericko

New member
אוקי, אז ככה:

מבירור עולה שאין כל השפעה לרעה של סודה לשתייה על ספיגת ה-B12.
לעומת זאת, יכול להיות במקרים מסוימים שההפך הוא הנכון: יש הטוענים שתוספת משמעותית של סודה לשתיה לתזונה של אנשים עם בעיות בתפקוד לבלב יכולה לעזור לספיגת B12 (לעזור, לא להפריע). אחד מהתפקידים המרכזיים של הלבלב הוא להפריש מיצי לבלב עם pH בסיסי כדי לסתור את החומציות של האוכל המעוכל שמשתחרר מהקיבה לכוון התרסריון (החלק הראשון של המעי הדק). העיכול והספיגה של מזון (כולל B12) במעי הדק מחייבים pH לא חומצי. בהיעדר המיץ ה"בסיסי" מהלבלב, התהליכים הללו נפגעים ונראה שתוספת משמעותית של סודה לשתייה (שהוא חומר בסיסי) יכולה לעזור.

חג שמח.
 

פולספגן

New member
ההסבר הוא שיש צורך בחומצה פולית על ידי הגוף

בכדי לנצל ויטמין B12. הסודיום ביקרבונט היינו סותר חומצה ולכן זה יותר לך בעיה בחומצה הפולית, לכן אם כבר משתמשים בסודה לשתיה, מומלץ להשלים עם חומצה פולית.

לא קשור להסבר שלי, הנה מאמר בנושא:-
Effect of Sodium Bicarbonate and Pancreatin on the Absorption of Vitamin B12 and Fat in Pancreatic Insufficiency
 

Ofericko

New member
אשמח מאד לקחת 3 פעמים בשבוע

כדור פלאפל תחת הלשון מאשר את התוסף....
 
למעלה