כמה הערות על הפרק TITHONUS (עונה 6)

• פותח הנושא 1Shir
  • פורסם בתאריך

1Shir

New member
כמה הערות על הפרק TITHONUS (עונה 6)

1. למה קוראים לו כך? מה פירוש המילה הזאת? 2. פרק מאוד יפה מבחינת הנושא, אבל מצד שני קצת ממחזר פרקים כמו קלייד ברקמן (עונה 3) ו-MONDAY שאמנם בא אחריו אבל היה יותר מוצלח... 3. אני לא חושבת שהמסקנה היא שסקאלי לא תמות... זה לא נראה לי הגיוני. בכלל אלברט פליג הוא לא הגיוני... אז אני מעדיפה לא להרחיב את חוסר ההיגיון הזה גם לסקאלי... לה זה לא יקרה, כי הנסיבות והכוונות של מה שקרה לכל אחד מהם הן שונות. הכמעט-מוות שלה החזיר דברים למקומם, הכמעט-מוות שלו נבע משיקול דעת מוטעה שלו... אצל סקאלי זאת היתה יוזמה שלו ולא שלה. גם את מה שקלייד ברקמן אמר לה, ניתן לראות כמשהו סמלי... לסקאלי יש המון כוח חיים ומוטיבציה ואמונה, וברוח שלה היא הכי רחוקה מלמות... אולי לזה הוא התכוון. 4. מה שהכי אהבתי בפרק זה את הפער בין המוסר של מאלדר וסקאלי לבין סוכנים אחרים.... מראים לנו את ההשוואה הזאת מעט מאוד בסדרה (פרק 3 לדוגמא, DETOUR לדוגמא) וזה תמיד מדהים אותי מחדש.

מה זאת אומרת לא הגיוני?

הרי הסיפורים והדמויות שהם מביאים כולם יכולים להיות "לא הגיוניים" זה היופי פה שהם מראים לך משהו מעבר לכל דימיון כהגיוני, כמשהו שקורה. זה המתח והפחד של הסדרה.

1Shir

New member
נכון ולא נכון

אני חושבת שהדברים שיש שם גם אם הם "לא הגיוניים" הם כן דברים שאפשר להאמין בהם. דברים שמסתדרים איכשהו. גילי בטח תסביר יותר טוב ממני את השילוב הזה בין היגיון לדברים לא מוסברים.. להאמין שבנאדם חי לנצח זה קצת מעבר לשאר הדברים, הרבה יותר קל להאמין בטלפתיה, בחייזרים, שלא לדבר על הקונספירציות.

זה בדיוק העניין

לך קל יותר להאמין בחייזרים וקונספירציות לי קל יותר להאמין ברוע ולאחר יהיה קל יותר בחיי נצח. הם מביאים הכל מהכל.

1Shir

New member
מקובל. אבל...

חיי נצח הם משהו שאני רוצה להאמין בו ודווקא בגלל זה קשה לי לראות את זה מתממש מול העיניים... זה כאילו משהו שעד שלא יקרה ממש במציאות אני מעדיפה לא לשחק איתו... לא יודעת איך להסביר. אבל את צודקת, כמובן שזה אישי, אבל אני מרוכזת בעצמי מה לעשות...

aerynsun

New member
אחד הפרקים האהובים עלי ושאני עדיין

זוכרת אותו. פרק כל כך עשוי טוב, הצילומים, הטקסט, המשחק, הרעיון לפרק. פנטסטי. וכמובן שסקאלי ראתה את המוות מול העיניים . וואו לזה! ואם היא תזכה לחיי נצח? לפי מה שהצלם אמר , כן. לא זוכרת מה ברוקמן אמר לה על המוות שלה. אני חושבת שהוא לא אמר.

Gilliana

New member
הוא אמר ועוד איך!

לכן זה מתקשר כ"כ יפ, מכיוון שברוקמן אמר לה שהיא לא תמות, נקודה. הפרק הזה מסביר את דבריו של ברוקמו חמספק את הסיבה לכך.

aerynsun

New member
נכון

וזאת עוד נקודה שחיזקה את אהבתי לפרק. הכל מתקשר כל כך יפה. אין כמו תיקים.

למעלה