כמה הפסקה בתשלום יכולה להיות ארוכה?

Shlosi

New member
כמה הפסקה בתשלום יכולה להיות ארוכה?

שלום, אני עובד כמאבטח במוסדות חינוך ובאירועים של עירייה מסויימת. שמעתי פעם שאם אני מסיים לעבוד בשעה מסויימת, ומתחיל באותו יום לעבוד שוב כשלא עברו עדיין 8 שעות מסיום המשמרת הראשונה, זה נחשב לי רצוף, יש בזה משהו? כי אצלנו בחברה אומרים שעד רבע שעה או 20 דקות זה נחשב רצוף וזהו...

מה כוונתך?

חוקית בין יום עבודה למשנהו צריכות להפריד 8 שעות, ואורך ההפסקה ביום עבודה מפוצל לא יעלה על 3 שעות יום עבודה יכול להתחיל בתאריך אחד ולהמשיך ביום למחרת (משמרת לילה).

Shlosi

New member
ok

אז אם ההפסקה שלי היא 5 שעות ורבע, אז זה נחשב לי כימי עבודה נפרדים? ובנוגע לתשלום נסיעות, הם חייבים לשלם על יום אחד או יומיים?

אם ההפסקה שלך היא ל-5 שעות ורבע אז

לפי החוק זה אמור להיחשב ליום עבודה יחיד. לדעתי (איני מכיר פסיקה בנושא) שעתיים ורבע מתוך אותן 3 שעות צריכות להיחשב גם הן לשעות עבודה מפני שהן מוחץ ל-3 השעות ההפסקה ביום עבודה מפוצל. כמו כן האורך של שתי המשמרות ביחד פלוס ההפסקה לא יכול לעלות על 15 שעות (12 שעות שהמעסיק רשאי להעביד אותך ביום+ 3 שעות הפסקה). לגבי נסיעות, ההגיון שלי אומר שהם חייבים לשלם עבור יום אחד. ישנו פורום דיני עבודה ופנסיה, אני מציע שתשאל גם שם.

Shlosi

New member
אוקיי

אני אשאל שם, אבך למעשה אני הולך לעבוד 17 שעות, עד 5 בבוקר למחרת...

אז ברור שהמעסיק שלך מפר את

חוק שעות עבודה ומנוחה, השאלה היא מה אתה רוצה לעשות בנושא. אם אתה מתכוון לדרוש ממנו משהו- שעות נוספות, הפסקה של 8 שעות וכו' דאג לתיעוד על ידי משלוח בפקס או הקלטה, מפני שלמעסיקים רבים יש נטיה לפטר עובדים שדורשים את זכויותיהם.

Shlosi

New member
בגלל זה אני מתכנן תביעה כשאני אעזוב את החברה

ובתביעה יהיו כל הדברים הקטנים שאני אמור לקבל ואני לא זוכה להם. אתמול נגיד עבדתי בסופו של דבר כמעט 18 שעות, כאשר החל מהשעה השישית זה כבר היה ממש ערב יום העצמאות וקבלנו תוספת בשיעור כולל של 175%, בנוגע לשעות נוספות, מהשעה התשיעית הם אמורים להוסיף עוד 25%, ומהשעה ה-11 50%, או שבגלל שזה חג והם בכל מקרה מוסיפים לנו אז הם פטורים מזה? נכון לכרגע אני לא אומר כלום כי חשוב לי מקום העבודה שלי, ואני מתכנן לשפוך הכל ביום שאני אתפטר ואני אגיד את כתב התביעה.

למעלה