כמה הקוקיז משפיעים בתחומים הבאים?

mc80

Member
היי,

כמו רבים אני יודע שיש טענות על השפעת הקוקיז באתרי מכירות/קניות/תיירות על המחיר המוצג כאשר נכנסים לאותו אתר כמה פעמים מאותו יוזר אותו מחשב וכדו'...
אבל יש הטוענים כי אין השפעה על עליית מחירים בשל כך דווקא.
באתר skyscanner למשל, ב"שאלות נפוצות", הם טוענים כי אין השפעה על המחיר בגלל קוקיז.
וכך גם כל מיני יודעי דבר אחרים באינטרנט בחיפוש בשאלה זו.

האם מישהו יודע להגיד בוודאות שיש או אין השפעה והכל אגדה אורבנית או שזו עובדה ממשית שכן משפיעה?
האם הדבר דומה גם לגבי מחירי מוצר באיביי או אמזון? או רק על טיסות מלונות וכדו'?
האם כניסה עם היוזר שלי בכרום, משנה משהו אם אני נכנס לאותו אתר כשאני ללא היוזר? (אלמוני/מושהה)
כמה באמת גלישה מחלון "אנונימי" לא מעניקה לאתרים את היכולת להבין שזה אני מאה פעם?

כבר נמאס לנקות את המחשב כל פעם מחדש לפני בדיקות מחירים כאלה ואחרים מה"חשש" שאני יוצא פראייר.
ואגב, אם אני נכנס דרך דף TOR כלשהו (למשל מדפדפן Brave), לא כל האתרים מתפקדים דרכו והם לרב לא מהירים. ככה שקשה לגלוש משם למטרות שכאלה.

רוב הזמן נח

Well-known member
היי,

כמו רבים אני יודע שיש טענות על השפעת הקוקיז באתרי מכירות/קניות/תיירות על המחיר המוצג כאשר נכנסים לאותו אתר כמה פעמים מאותו יוזר אותו מחשב וכדו'...
אבל יש הטוענים כי אין השפעה על עליית מחירים בשל כך דווקא.
באתר skyscanner למשל, ב"שאלות נפוצות", הם טוענים כי אין השפעה על המחיר בגלל קוקיז.
וכך גם כל מיני יודעי דבר אחרים באינטרנט בחיפוש בשאלה זו.

האם מישהו יודע להגיד בוודאות שיש או אין השפעה והכל אגדה אורבנית או שזו עובדה ממשית שכן משפיעה?
האם הדבר דומה גם לגבי מחירי מוצר באיביי או אמזון? או רק על טיסות מלונות וכדו'?
האם כניסה עם היוזר שלי בכרום, משנה משהו אם אני נכנס לאותו אתר כשאני ללא היוזר? (אלמוני/מושהה)
כמה באמת גלישה מחלון "אנונימי" לא מעניקה לאתרים את היכולת להבין שזה אני מאה פעם?

כבר נמאס לנקות את המחשב כל פעם מחדש לפני בדיקות מחירים כאלה ואחרים מה"חשש" שאני יוצא פראייר.
ואגב, אם אני נכנס דרך דף TOR כלשהו (למשל מדפדפן Brave), לא כל האתרים מתפקדים דרכו והם לרב לא מהירים. ככה שקשה לגלוש משם למטרות שכאלה.
מה הבעיה לבדוק? אם לא רוצים למחוק עוגיות, אפשר להיכנס במקביל עם דפדפן אחר.

blzvi

Active member
מה כל זה יעזור כאשר אתה מחויב להירשם לאתר.
הם לא צריכים קוקיס,אתה רשום והם יודעים מה אתה צפית

mc80

Member
אני לא ממש נרשם לאתרים. אם זה חיפוש טיסה/מלון לא צריך להירשם לאתרים כדי להשיג הנחות על או משו.

רוב הזמן נח

Well-known member
אני לא ממש נרשם לאתרים. אם זה חיפוש טיסה/מלון לא צריך להירשם לאתרים כדי להשיג הנחות על או משו.
תתקין דפדפן שני
זה אפילו לא מצריך התקנה.

ודפדפן שלישי:

לכל דפדפן יש את העוגיות שלו. אפשר להפעיל את כולם במקביל.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שלושה קליקים ואנטר לנקות דפדפן מה הבעיה? אם זה אגדה או לא אני לא יודע אבל לא צריך 10 דפדפנים כי גם אותם בסוף צריך לנקות..
CTRL+SHIFT +DEL להשאיר לוחץ אחרי כל מקש ויעלה החלון ללחוץ אנטר. אם לא השתמשת בזה זה מקצר. כן לא נחמד להעלות שוב את כל האתרים האחרים וסיסמאות אבל אם ככה אתה חושב שאתה מקבל מחיר טוב זה שווה לא?
אגב באתרים שאני גולש בחלקם צריך כמה פעמים ביום לנקות קוקיס מכל מיני סיבות..אז גם אני עושה את זה הרבה.
אגב אפשר לרכוש CCLENER שם יש אופציה שהתוכנה תנקה קוקיס לבד בעת סגירת דפדפן אז סוגרים פותחים וזהו נקי.

mc80

Member
מקבל את המידע שלך ואנסה אותו.
מניח שאין הסכמה עולמית לנושא של השפעות על המחיר ולכן אלך על הבטוח ואנקה כל פעם לצערי.
זה לא מטריד במיוחד כי אני לא מחפש דילים כל יומיים :)

למעלה