כמה הרהורים על גריז של אתמול

trilliane

Well-known member
מנהל
כמה הרהורים על גריז של אתמול

תודה לאל שגל עפה סוף סוף. ציפי פינס (התאהבתי בשופטת הזו!) הבהירה חד משמעית שגם היא וגם אילנה מיצו את עצמן בתכנית (מזמן מזמן...) ונשאר רק לקבוע באיזה סדר הן ילכו. בעיני נכון יותר להשאיר את אילנה לחצי הגמר, היא אמנם זמרת עם קול בעייתי (כפי שציינו בצדק) אבל בסה"כ היא נותנת הופעה מקצועית הרבה יותר. אגב, מה יש למלבישה שגורם לה להלביש את גל כאילו היא הולכת להופעה של היהודים, בלי קשר לשיר שהיא שרה? מהבנים עזב איתי, ולא הייתי מופתעת או עצובה. הוא התחיל כאחד הפייבוריטים שלי, אבל ככל שהתקדמו התכניות הוא הרשים אותי פחות ופחות, ולבסוף לא נותר לי אלא לקבוע בצער: זה לא זה. לא הפעם, לפחות. לעומת זאת גלעד, שבתחילת התחרות לא הבנתי מה מתלהבים ממנו, מתחבב עלי יותר ויותר. מאז הביצוע המעולה ל"כסף" מ"קברט" התאהבתי בו סופית, והוא הפך לאחד הפייבוריטים שלי. גם את שחר אני מחבבת יותר, אם כי באופן מסויג. ניר הפתיע אותי ביכולת הריקוד שלו, והוא זמר מצוין, אבל יש בו משהו מעצבן. הוא מקרין סוג של שחצנות, ואני תוהה עד כמה הוא מקצועי מספיק כשחקן, כדי להחזיק על כתפיו תפקיד ראשי בהפקה כזו. יונתן, שאהבתי עוד לפני התחרות, היה אחד הפייבוריטים הבלתי מעורערים אצלי עד אתמול. אמנם אני מעדיפה אותו על ניר (כלומר, בעיני ניר צריך לנשור בתכנית הבאה) אבל לאורך כל הביצוע שלו לא יכולתי שלא לחשוב שהוא חוזר על אותן תנועות בדיוק, בלי קשר לשיר. אפשר לקשור לו את הידיים בבקשה? זה מתחיל להיות ממש מטריד... אסף אמדורסקי העיר לו על זה, כאילו קרא את מחשבותיי בדיוק. לצערי הוא היה היחיד. בחזרה לבנות: התאהבתי סופית בכנרת. כפי שאלון גל אמר לה, חוסר האונים שלה הוציא ממנה כנות ורגש ואפשר לצופים להזדהות איתה יותר מכל משחק (כי זה לא היה משחק). בתחילת התחרות לא התלהבתי ממנה כלל, ועכשיו היא הפייבוריטית שלי. לעומתה, רויטל, שהיתה פייבוריטית שלי עוד מבית צבי, קצת מאכזבת אותי. היא באמת טובה, מהבחינה המקצועית היא מספקת את הסחורה, ללא ספק. אבל היא תמיד משחקת, והיא לא הצליחה אף פעם לרגש אותי באמת כפי שכנרת הצליחה (כבר כמה וכמה פעמים). פרט לכך, היא נוטה לצעוק בכל השירים, ואני לא משתגעת על ההגשה הזאת. למרות זאת, בסיכומו של דבר, אני חושבת שכנרת תהיה טובה יותר בתפקיד סנדי. נראה לי שנכון להיות הייתי בוחרת ברויטל ובגלעד. שני שאולי טובה, אבל היא פחות סנדי בעיני ביחס לשתיהן. יש לה עוצמה ונשיות, אבל חסרה בה איזושהי תמימות, עדינות. נקודה אחרונה לגבי ההפקה: לבחור שירים מ"מחזות זמר ישראלים" זה מעולה; אבל כשבוחרים שירים שנכתבו כשירים (נטו) ורק לימים תפרו מהם מחזמר, זה קצת לרמות, אתם לא חושבים? יותר מכל עצבן אותי היחס ל"שיר השיכור" מתוך "שלמה המלך ושלמי הסנדלר". בחירת שיר מצוינת (ומשעשעת, בהתחשב בכך שזה כמובן היה הסולו של קושניר, והופתעתי שלא התייחסו לכך אפילו ברמז). רוב הצופים (אלה שלא ראו את ההפקה האחרונה של הבימה) מכירים את הביצוע הותיק והמוכר של אילי גורליצקי, ב-4/4. גם חני נחמיאס מכירה רק אותו, כנראה, אחרת לא ברור כיצד החמיאה לטל פורר על העיבוד החדשני והמרענן, כשהוא גנב אותו כמעט אחד לאחד מהעיבוד של יוני רכטר (הוא הגאון המוזיקלי האמיתי שחשב להפוך את השיר -7/8). אין לי ספק שפורר עשה התאמה ללהקה של התכנית; אבל רבאק, תנו קרדיט לרכטר! מגיע לו. ישבתי בסלון, שמעתי את חני משבחת את פורר על המקוריות, ואף אחד (בפרט לא קושניר) לא מתקן שזה נעשה ע"ס העיבוד של ההפקה האחרונה. כמעט נזל לי דם מהאוזניים מרוב עצבים.

צחי נבו

New member
ואללה. נפגשנו סוף-סוף. ../images/Emo140.gif

ערב טוב לשופטת.
אגב, מבקש להעיר שהתוכנית חוזרת על עצמה במידה לא מבוטלת כולל שחזורים של המתחרים את עצמם (למעט אחת...). נתחיל מהבנים: שחר ישי במומנטום חיובי מאד בשתי התוכניות האחרות. אני לא בדקתי מספיק אחורה אבל בשתיים האחרונות הוא לא רקד, ולמי שמסתכל קדימה על מחזמר כמו "גריז" - זו בעיה. תלוי מאד מה תהיה שיטת ההדחה לקראת הגמר כדי להבין אם הוא יעבור את יונתן וגלעד. ניר חלמיש - פינס צודקת מאד. אני לא "מתעצבן" (אמדורסקי קצת הגזים בניסוח אתמול) אבל חד משמעית: השירה לא מספיק טובה. גלעד קמחי - הצליח להוריד את החיוך אבל למרות זאת הוא לא הטיפוס כרגע, יכול להיות שזה בר-תיקון. הוא מתנועע נהדר על הבמה. הרקדן הכי טוב בחבורה הוא יונתן. לצערי הוא מאבד גובה מול הקהל ומוצא עצמו מועמד להדחה (פיקטיבית למעשה כי השופטים יודעים שהוא מקצוען ולא יתנו לו ללכת טרם זמנו). בקיצור, חלמיש לא עולה לגמר. גלעד כנראה שכן, השני יהיה יונתן/שחר. תלוי בשיטת ההדחה. לשחר יש יותר SMS-ם. עכשיו בנות. כמובן שאילנה וגל לא עומדות בקו הראשון, גם כאן קלעה ציפי לדעתי. צדקו השופטים בהערכה הרבה לגל (שמתמיינת בימים אלה ללהקה צבאית, אגב). יפה מאד ללא המכבש של "בית-צבי".
אילנה לא קרובה ליכולת הקולית של השלישיה המובילה
שני/רויטל - לרויטל יותר דרמטיות, לשני יותר "פעמונים" וקול חלק. רויטל צועקת ולי זה מפריע. מבין שתיהן רויטל טובה יותר. עדיין חסר לי רגש אצל שני (אולי צריכה עדיין "למצוא את עצמה").
ו... כמובן, כנרת. הטובה מכולן. אני כבר מחכה לצמרמורות בעוד שבועיים. קול יותר טוב, נעים יותר (גם כשמרעים) ומרגש. אמרתי את זה מההתחלה ואני שמח שאני לא לבד.
הפעם ראיתי את התוכנית מהאולפן. חוויה שונה לגמרי. הכל נראה אחרת. צריל לזכור שמדובר בכל מקרה בחבורת מוכשרים. כולם. אז..
אגב, צריך להצביע כדי להשפיע. קדימה לכינרת !

צחי נבו

New member
ועוד משהו לגבי כינרת... ../images/Emo91.gif

נפתח פורום חדש: http://www.ez-forum.net/forum/groupcp.php?mforum=meravlevi

Adidush888

New member
שיר השיכור?!??!?!

השיר נקרא שיר הסנדלר!!! והעיבוד המוסיקלי? היה איום ונורא, למה לקחת שיר כלכך יפה, ופשוט להרוס אותו???? לתת קרדיט על הדבר הזה? הה, אולי בצדק הוא ביקש שלא ייתנו לו קרדיט... הבימה התעללו בשלמה ושלמי, אבל גריז פשוט רצחו את המחזמר הזה!! ולקרוא לשיר בשם הלא נכון?!?! זה פשוט זלזול... ולצערי איתי עף, עדיף שניר היה עף, או יונתן - פרוטקציות... ומהבנות, לא אכפת לי מי תיקח, כולן טובות... טוב עשו ההפקה שגייסו את מיכל מוכתר לפרנצ'י, אחת בהפקה, תדע לשיר...

trilliane

Well-known member
מנהל
נהפוכו, זה השם הנכון. הטעות היא דווקא באלבום

של ההפקה מ-1964 – מישהו (בהד ארצי?) לא דייק ברישום על העטיפה ומשם נפוץ השם הלא נכון. במחזה עצמו (ויש לי שתי גרסאות מודפסות שלו) מופיע "שיר השיכור", וכך (בצדק!) גם בהפקה של הבימה. באשר לעיבוד – אין ספק שזו יציאה שלא מתרגלים אליה משמיעה ראשונה. גם לי לקח זמן להרגיל ת'אוזן... אגב, בביצוע המקורי מהמחזמר השיר נשמע טוב בהרבה מהביצוע בגריז (הגיוני, בהתחשב בכך ששם היתה הפקה כלית וקולית עשירה בהרבה). שיהיה ברור: אני מאוהבת עד כלות ב"שלמה ושלמיי" בעיבוד (המקורי) של אריה לבנון, ולא את כל השינויים שרכטר עשה אהבתי. למעשה, בשירים רבים הרגשתי שהוא הלך רחוק מדי עם הפרשנות האישית. יחד עם זאת, בעיני הוא עשה חסד עם השיר הזה. זה השיר היחיד מהמחזמר שנמאס לי ממנו, הוא נטחן יותר מדי. בביצוע המקורי יש משהו מיושן נורא, ובפרט – אין שום התפתחות בשיר, שום עניין. הכל מתחיל ונשאר אותו הדבר. רכטר בנה את השיר, הכניס לתוכו התפתחות, עניין, מקוריות, רעננות... ובעיני ההברקה שלו היתה לשנות אותו ל-7/8, שזה משקל שמח, שהשתלב נפלא עם הריקודים. בכל מקרה, בין אם אוהבים ובין אם לאו, זו לא סיבה לא לתת קרדיט כשצריך. אין לי ספק שרכטר לא מתבייש בעיבודים שלו.

netmaster1

New member
מוכתי תיהיה בגריז?!

באיזה תפקיד? איזה כיף, אני מת על האישה הזאת איזה קול איזה נשמה באיזה תפקיד היא תיהיה? ולגבי גריז, אני חושב שבבנות זה הולך להיות שואו דאון ענקי בין כנרת לרויטל, שתי בחורות מדהימות, ובאמת שאני לא יודע מי תזכה או למי מגיע לזכות, ורויטל לא צורחת כלכך חזק, תנו לה לעשות את הדבר שלה ההימור שלי(והפייבוריטית שלי) היא רויטל ואני מאוד מקווה שהיא תזכה, במיוחד אחרי שהתחלתי להכין שלטים לתלות בצומת קפלן. אבל אני חייב להגיד שההפקה של המחזמר הזה הולכת להיות יותר תמוהה מזאתי של צביקה הדר ב95, כאילו פאק צביקה פיק? גיב מי א פקינג בריק:) צביקה פיק לא הופיע במרי לו, למה שהוא יופיע בגריז?! למה מי הוא בכלל, יש משהו מאוד מושך בווינס פונטין, וחוץ מזה שגם במחזמר המקורי הוא היה פדופיל לא קטן, שזה נקודת ההשקה היחידה שאני רואה לצביקה פיק, הוא רק עוד ליהוק נוראי של סלב למחזמר. שאפשר לראות בצורה כזאתי שקופה ליהוק של מישהו לצורך של מכירת כרטיסים פרופר ולא על סמך כישרון או מתאימות לתפקיד(ושוב, אני בטוח שלא חסר פדופילים שיודעים לשיר ולא נראים כמו קריקטורה מהלכת) מעצבן אותי. לעומת זאת מיכל מוכתר היא אהבת חיי והליהוק שלה הוא גאונות חדשנית, ורק חבל שהתפקיד של פרנצ'י כבר תפוס(ליהוקים תמוהים כבר אמרתי?)

trilliane

Well-known member
מנהל
ואיך שכחתי: די עם הפלייבק!!!

לאמדורסקי עוד היה איכשהו "תירוץ" לשיר עם פלייבק – היא הפגיזה בכוריאוגרפיה שווה, וקשה לדרוש (אפילו) ממנה להמשיך לשיר כשמרימים אותך עם הרגליים למעלה והראש למטה, והיא לא נבחנת לתפקיד של שיקאגו, אז ניחא. אבל גם צביקה פיק, נדמה לי, שר עם פלייבק, ולגבי רותי נבון השבוע, לא היה בכלל צל של ספק. גם הנאמבר המשותף (Summer Nights) בסוף התכנית הקודמת היתה לי תחושה שהמתמודדים שרו עם פלייבק (זה בלט במיוחד אצל כנרת, שנשמעה פתאום לגמרי אחרת...). חלאס! לא יכולים לשיר בלי פלייבק? אל תשירו. זו תכנית ריאליטי על מחזות זמר, זו לא "סיבה למסיבה".

צחי נבו

New member
כן ולא... ../images/Emo8.gif

אז ככה... עד עכשיו לא יכולנו לשים לב אבל הקטע עם כינרת חשף את ה"סוד". האמת היא שהקטעים עם האמנים האורחים מוקלטים לפני השידור החי: דנה, צביקה רותי (שומרת שבת!). כעיקרון זה לא פלייבק אבל גם לא שידור חי. אני חושב שעושים כמה "טייקים" אז זה נשמע לפעמים לא טבעי.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא אכפת לי שזה לא שידור חי

לגבי צביקה פיק, צפיתי שוב, ונדמה לי שהוא דווקא שר חי; אבל השירה של רותי נבון נשמעה מוקלטת מראש (כלומר, באיכות של אולפן) וגם אמדורסקי לא נראתה ולא נשמעה כמו מישהי ששרה (ורוקדת בו"ז) על הבמה. אני חושבת שהקריזה שלי התחילה עוד מ"נולד לרקוד" שאירחו העונה את ריטה, דנה אינטרנשיונל, ממ"ב (פעמיים!) ועוד, וכולן שרו עם פלייבק מלא.

איתי לוי

טוב, אני פשוט מאוהבת בבחור כבר כמה שנים, אז כשהתחיל הריאליטי פשוט לא רציתי לשמוע על אף אחד אחר, אבל אפילו אני חייבת להודות שהוא לא דני. פשוט לא הצליח להמריא לאורך כל שלבי התכנית, שזה קצת מבאס, כי כבר ראיתי אותו גם במוד "מרגש", שהשופטים העירו על חסרונו יותר מפעם אחת. אבל אולי מישהו יודע אם התפקיד של קניקי תפוס? כי לדעתי הוא תפור עליו.

RossandRachel

New member
אני בדעה הפוכה

רלויטל היא היחידה שמעבירה בלי צמרמורות...כשהיא שרה "אני לא יכולה בלעדיך" פשוט הצטמררתי, שזה מדהים כי זה לא קורה לי בד"כ... לכינרת אני דווקא לא מצליחה להתחבר...ומשהו שחשווד לי מאד הוא אם לא הצביעו לה השבוע, איך זה שהיא לא היתה אפילו מועמדת להדחה?? אין מצב שבעולם שהיא קיבלה כ"כ הרבה קולות בשבוע שעבר, שהיא הצליחה לעקוף את גל ואת אילנה, שצברו קולות של שתי תכניות...

אני מניחה

שהוסיפו לה את ממוצע הקולות שהבנות האחרות קיבלו, או את ממוצע הקולות שהיא קיבלה בעבר או משהו כזה. אחרת זה לא היה כל כך הוגן כלפיה.

trilliane

Well-known member
מנהל
למיטב הבנתי זה לא מה שהיה

אם היו מוסיפים לה עוד קולות (מכפילים או מוסיפים ממוצע) אז אני מניחה שהיא הייתה שוב במקום הראשון. ככל הנראה בהפקה ידעו שהיא פתחה פער עצום בשבוע שעבר ולכן לא חששו לגורלה. זאת ועוד, לו היתה מועמדת להדחה זה היה מן הסתם מול אילנה או מול גל, ואז השופטים היו מצילים אותה. בחזרה לעובדות: אנחנו יודעים רק שהיא הגיעה במקום השלישי, עקפה את גל ואת אילנה. נשאלת השאלה האם זה הגיוני שבתכנית שבה היא נבחרה במקום הראשון היא קיבלה יותר קולות משקיבלו שתי אלה (כל אחת לחוד כמובן) בשתי תכניות שבשתיהן הן הגיעו אחרונות? לדעתי כן. זה לא נשמע מופרך או בלתי סביר.

ה צ פ ע

New member
חזרתי!../images/Emo6.gifבמיוחד בגלל "גריז" ולדעתי...

לא יודע מה איתכם, אבל... כפי שרשמתי בפורום "גריז" לראשונה, ארשום שוב, דעתי לא השתנתה למרות שאחד מהפבוריטים שלי הודח: גלעד = היה תפור עליו המראה והמשחק של טרבולטה מ"גריז"
+ ניר חלמיש = תביאו כבר את "יוסף בכותונת הפסים - המחזמר" זה פשוט תפור עליו!
נראה כמה בדעה כמוני בפורום המקסים והנפלא של המחזמרים/מחזות-זמר!:) (הייתי כאן בעבר הרחוק, יתכן שעוד אציץ כאן מדי פעם... אני הוא... פנטום-הערפדי;)

למעלה