כמה וכמה שאלות חשובות!!!!!!

כמה וכמה שאלות חשובות!!!!!!

היי כולם יש לי שאלה שדי מטרידה אותי יש לי 2 כלבות אחת בת 7 והשנייה בת 3 חודשים האם הכלבה המבוגרת מרגישה רגשות קנאה כשאני מלטפת את הגורה??? האם כלבים מרגישים עצבות? כי כל פעם שאני מלטפת את הגורה הכלבה המבוגרת מסתכלת עלי בעיניים כאילו דומעות מסתובבת והולכת כאילו היא נעלבת! האם זה נכון או שזה פסיכולוגי אצלי?!? ועוד כמה שאלות 1. איך מלמדים גורה כבר מגיל צעיר לא לרוץ לכביש ,איך מעבירים להם שמכוניות זה מסוכן! 2. האם אפשר לגרום לכלב לאהוב אמבטיה?!?! 3. באיזה גיל הגורה (מסוג ביגל) תגיע לבגרות מלאה??? 4. מתי יודעים שכלבה בשלה מינית להזדווג בישביל להתחיל לבודד אותה מזכרים הרי עכשיו זה לא עקרוני אבל מתי כן?!!? תודה

natalyrst

New member
מקווה לעזור לך...

אני חושבת שכלבים כן מרגישים עצבות. אני לא יודעת את זה בבירור, אבל אני חושבת שכן. מה שכן, אני בטוחה שהם מרגישים קנאה, ויכול להיות שהכלבה המבוגרת מרגישה קנאה. בקשר לכלבה עם הכביש: למה הכלבה שלך צריכה להגיע לכביש
היא צריכה לצאת החוצה אך ורק עם רצועה
גזר יקרה, אם הכלבה שלך תסתובב ברחובות ללא השגחה, הסוף יהיה לא טוב

שלום

את בטוחה שכלבים מרגישים קנאה יש כל כך הרבה תיאוריות! בכל מקרה יש לי כלבה בת 7 שמסתובבת מחוץ לבית לבד וככה זה ביישוב הזה רוב הכלבים מסתובבים חופשי אנחנו לא בעיר גדולה אנחנו ביישוב קטן ושקט אבל בכל זאת הגורה בבית עם גדר אני רק מפחדת שאם ויהיה ומישהו שכח לסגור את השער או משהו שהיא תדע שלמכוניות לא מתקרבים! הכלבה המבוגרת יותר יודעת את זה כאילו בטבעיות היא יודעת לחצות כביש לבד (מתיישבת על המדרכה לפני שהיא חוצה ומאוד נזהרת) אני חייבת לציין שלמרות שאתם בטח "תתקפו" אותי שכלבים חייבים לצאת עם רצועה אני לא רואה סיבה במקום שקט כזה למה לא לתת לכלבה הגורה ברגע שתגדל להסתובב חופשי באזור הבית בידיוק כמו שהכלבה המבוגרת עושה כבר 7 שנים ללא פגע! אז האם יש דרך ללמד כלבים להיזהר בכביש ובכלל ממכוניות

זיו25

New member
אהלן!

תתחדשי על הגורה החדשה! לגבי רגשות הקינאה - כן , כלבים מרגישים קנאה, וזה טבעי לגמרי, בדיוק כמו שהם מרגישים עצבות - לא ראית כלב עצוב אף פעם? אני לצערי ראיתי עשרות. 1. לגבי הריצה לכביש , נדרשת הרבה התמדה והליכה עם רצועה - בכל פעם שהיא מנסה לרוץ לכביש יש להשיב אותה אלייך ולומר לה "לא" נמרץ. 2. לגבי האמבט, זה מאוד תלוי בכלב. יש כלבים שמאוד אוהבים מים, יש כאלה שפחות. למשל, הכלבה שלי מאוד אוהבת להכנס לחדר האמבטיה (יש שם סל כביסה ריחני) אבל היא לא כל כך אוהבת להכנס לאמבטיה עצמה... 3. הגורה תגיע לבגרות בסביבות גיל שנה. 4. הייחום הראשון מתחיל בגיל 6-7 חודשים. אם תתני לה להסתובב חופשי, לא מן הנמנע שלאחר מכן יהיו לך בייגלים קטנים - אז קחי את זה בחשבון - או שפשוט תעקרי אותה לפני כן (בגיל חצי שנה). בברכה, זיו.

natalyrst

New member
גזר.... אני שוב אומרת...

לגביי הקנאה זיו ענה לך... נורא חשוב לי לשכנע אותך כמה שזה מסוכן שהכלבים שלך משוחררים באיזור כביש ללא השגחה. אפילו שזה יישוב קטן, והיא רגילה להזהר ממכוניות, זה מסוכן
אני לא סתם אומרת, אלא מניסיון רע ומר. פעמיים נדרסו לי כלבים, וזה קרה בפעם הראשונה ואחרונה שהם היו בכביש. הם לא הסתובבו כי נתנו להם, אלא כי שנייה הורדנו מהם את העין, והם רצו לכביש. בבקשה, תשמרי עליהם

למעלה