כמה זה . מיליוני כרכים ?

כמה זה . מיליוני כרכים ?

2 מליון 10מילון . או יותר . אני עומד בפני תביעה . וטוען שגוף מסויים ( שאיתו יש לי את המחלוקת) הבטיח לחלק מליוני ספרים ובפועל חילק אולי חציא מליון . אני יוכיח את זה . השאלה בפרסום הם כותבים . חלוקת מיליוני ספרים . כמה זה מליוני כרכים? אני יטען 10 מליון הם יטענו 2 מליון . כמה יקבל השופט ?

תודה . נתיעץ . איך אני יכול להוכיח?

יש לי מכתבים ששלח לי העורך דין של החברה . וכתב כמויות . ולא חשב על המישפט מיליוני כרכים . אני ביטלתי חלק מהצ'קים לחברה . הם הגישו את הצקים להוצאה לפועל . אני רוצה להגיש היתנגדות . עומדות לרשותי 30 יום להגיש .
אדוני כותב . מיליוני =לפחות 2 מליון .אני טוען מקסימום 20 מליון . ניתפשר באמצע 10 מליון אני יטען לשופט .

יש לי קו הגנה שהחישובים שלי מראים שחולקו בקושי אולי 300 אלף . הנימוקים שלי ישתרעו על 2 עמודים לפחות .

אני שואל כמה זה מיליוני כרכים זה הכול

וחשבתי בנתיים כך
מיליוני זה 9 מליון
עשרות מיליוני זה 99 מליון
מאות מליונים זה 999 מליון
אני לוקח את המקסימום
כי בפרסום הם מיתחייבים על מיליוני כרכים . אני יטען שזה 9.8 מליון . הם יטענו 2 מליון . כי אני שילמתי עבור 9.9 מליון כרכים ולא 2 מליון . מה יגיד השופט זה מעניין

זה כמו חצי כוס מלאה או חצי כוס ריקה

אדוני לוקח את המינימום . אני לוקח את המכסימום . ונחתוך באמצע שזה 5 מיליון . כך יגיד השופט אני מקווה .

מיליוני לפי דעתי . זה כול פעם מס' שונה

אם היו קבוע מפצים 2 מליון עותקים . היו כותבים 2 מליון . ביגלל שבכול פעם מדפיסים כמות שנה . אז כותבים מליוני . שזה פעם 4 פעם 6 ופעם 3 . זו דעתי

azaria

New member
אזגם לדעתך זהמקסימום 6, ולא 9.8

azaria

New member
שאלה ישנה בהלכה (אחד מיסודות הדין הישראלי)

ושם קבעו לפי ההגיון, וזה אפילו הפך למטבע לשון.
מיעוט רוב, שְנַים.
כלומר, במקום שמדובר בלשון רבים, אז המינימום האפשרי הוא 2.

נכון . מינימום זה 2 גם בלי ההלכה

אבל המפרסם רוצה להתפאר בכמות העצומה אז כתב . מליוני כרכים אחרת אם רצה להצניע את הכמות הייה כותב 500 אלף . המפרסם רצה להציג כמה שיותר כמות . מבלי לינקוב במיספר . מסיבותו
שלו יתפסו אותו במילה . כמו במיקרה שלי . אני לא רוצה לציין את שם החברה ולהציג את הפירסום שלה . עד שיגמר העניין בבית משפט .
תודה לעונים

למעלה