כמה זה רזה מדי?

טל קר

New member
כמה זה רזה מדי?

על היוזמה של עדי ברקן עם ח"כ ענבל גבריאלי. זה הגיע אלי במייל באנגלית, מי שיודעת על קישור לכתבה בעברית, אם קיימת, מוזמנת.
How thin is too thin? Photographer launches campaign against anorexia By: Gil Sedan HAIFA, Dec. 23 (JTA) - He is merely a photographer, but to thousands of Israeli teenagers Adi Barkan is an idol, the gatekeeper to fame and money. They'll do anything to get his attention, to have his camera capture their image. They'll certainly lose a few pounds to do so - sometimes too many pounds. Now Barkan, 45, Israel's No. 1 fashion photographer, has reversed course. The man who discovered some of Israel's top models, such as Sandy Bar and Natalie Raz, has initiated a campaign against being too thin. Barkan has joined ranks with Likud Party legislator Inbal Gavrieli, who has tabled a bill demanding that models not be employed without a doctor's certification that they're not underweight. It's a battle against one of the most common mental disorders in the western world - anorexia nervosa, the intense fear of gaining weight followed by crush diets and distaste for any food. "The number of girls who suffer from anorexia in our small country is unbelievable," Barkan told JTA. "Some 98 percent of the girls who came to my auditions reported they were dieting," and nearly 14 percent were anorexic. So Barkan publicized a small ad last summer in a local Haifa newspaper inviting girls to show up for a modeling competition called "Healthy Look." Only girls approved by the Health Ministry dietician on hand were allowed to compete in the final stage. Eating disorders such as anorexia and bulimia - which is characterized by fits of gluttony and then vomiting - are most commonly found in the middle and upper classes of industrialized countries, where being slim is considered preferable for women. Surveys have suggested that the diseases affect 1 percent to 2 percent of adolescent girls and young women - and Israel is no exception. Barkan has met all sorts of aspiring models, including some who couldn't climb the steps to his office because they were too skinny and weak. "We can change the present catastrophe. It's in our hands," Barkan said. His Haifa studio has become a pilgrimage destination for girls - and their parents - confident that they're the next Naomi Campbell, begging Barkan to discover them. But Barkan has made it a rule that when an applicant looks too skinny, he sends her home to gain weight. Yasmin Nissim, 16, a high-school student from Rehovot, is still on the waiting list after approaching Barkan a year ago. "I wanted to become a fashion model. I so much wanted to be a fashion model. I still want to," she said. But when she looked in the mirror she didn't see the skeleton she was. "The lunacy began when I was 14. My aunt had lost a lot of weight, and I wanted to be like her," Nissim said. "I easily lost about four pounds, but I wanted to lose more and more." She wouldn't listen to her parents or friends who told her she was becoming dangerously skinny. Eventually Nissim needed to be hospitalized. When she showed up at Barkan's studio, he took one look at her and told her, "Come back when you're 13 pounds heavier." Barkan succeeded where others had failed: Nissim so wants to please Barkan, so wants the gates of the fashion world to open, that she went back to eating. "It's thanks to Adi that I came out of it," she said. The winner in Barkan's "Healthy Look" competition was Moran Sankovsky, 16, a 5-foot-6-inch, blue-eyed beauty who weighed 139 pounds. She since has lost nine pounds, and wants to lose nine more. Is she about to lose her contract with Barkan along with the extra pounds? "No way," Sankovsky said. "I'm totally at peace with myself, and I feel that I need to lose a little more, but it will not happen to me, I know myself well enough not to make any mistakes." The paradox is that Barkan himself used to be one of those who sent fashion models away to diet. He now acknowledges that he indirectly contributed to the anorexia frenzy. "Obviously I'm part of it," he said, "but those were the days when Calvin Klein extended the contract of super-skinny model Kate Moss and everyone was following the so-called heroin-chic style." To compensate for the past, Barkan has contacted dozens of fashion houses in Israel asking them to join him in the anti-anorexia campaign and sign affidavits pledging that they won't use models below a certain weight. "Our customers are mainly teenagers," said Gidi Goldfinger, manager of Lee Cooper Israel, "but when I see those skinny ones, I prefer an average model." Barkan also has received commitments from Strauss-Elite, one of Israel's largest food industries; Castro fashion house; Bank Hapoalim; Partner cell phones and others. The Health Ministry also has given its blessing to the campaign, as have school principals who have asked Barkan to speak to their students to pass on the message that the days of "thin is beautiful" are over. Nissim is still fighting to gain back the pounds she lost so she can get back to Barkan and try again to fulfill her life's dream. Once she gets to his office, she'll face huge posters of Sankovsky and her 139 pounds. Barkan wants Moran to become the counterbalance to models like Kate Moss. With a dubious health record himself - one bypass operation, seven heart catheterizations and at least two packs of cigarettes a day - Barkan feels this is his debt to the new generation of models. "I will not rest until I convince top fashion designers like Calvin Klein to join the campaign," he said. _____​

יוזמה מבורכת, אבל...../images/Emo4.gif

כמה פסקאות חשודות: "בניגוד לחו"ל, לקוחות מסחריים בארץ לא רוצים להיות מזוהים עם מישהי רזה באופן קיצוני. זה לא אומר שבחורה במידה 38-40 תדגמן
, אנחנו לא יפי-נפש. זה לא עולם שכולו טוב. להיות דוגמנית זה מקצוע שדורש משמעת ענקית (
אגב, זה גם בין השאר מה שדרוש כדי לפתח אנורקסיה). דוגמנית לא יכולה לאכול במקדונלד'ס". לפני כעשרה ימים התקיימה בקניון לב המפרץ בחיפה תחרות "המראה הטבעי". "את כבר לא חיי בת להיות גבוהה ורזה. עולם האופנה צמא לדוגמניות בעלות מראה חדש, בריא ורענן", כתב ברקן במודעת הפרסומת. את המראה הבריא קטפה מורן סנקובסקי, חיפאית בת 16, (מראה טבעי זה לא רק בנות 16!) שמיד התבקשה לרזות
. - נו, אז הכל בלוף. "חס וחלילה. מורן שקלה בתחרות 63 קילו, והיא מטר שבעים. היא יכולה להגיע עד 58 קילו, זה בטווח הנורמה".(קישקוש, לכל אחד יש את הנורמה שלו) - מורן, בטווח הנורמה? "אני רוצה להיות דוגמנית ואני יודעת שאני צריכה לרזות טיפה (
8 קילו זה לא טיפה) ולעשות את זה בדרך הנכונה, עם דיאטנית וחדר כושר. עכשיו אני 59 קילו ואני רוצה לרדת ל-55". - אבל זה לא מה שסיכמנו. "הדיאטנית אמרה שהגבול זה יותר, אבל אני אלך לחדר כושר והשרירים ישקלו יותר. אני שלמה עם עצמי במאה אחוז, אבל אני מרגישה שאני קצת צריכה לרדת (סתירה, לא?). יש לי חברה שהיתה אנורקטית. לי זה לא יקרה. אני מכירה את עצמי מספיק טוב כדי לא לעשות שטויות"
. לסיכום, יש לעדי ברקן ושאר מנהלי סוכנויות עוד הרבה מה ללמוד על הפרעות אכילה.

snift

New member
בכתבה מופיעה פסקה חשובה מאוד

של עו"ד: "להערכתי החוק לא יעמוד במבחן משפטי", אומר עו"ד איתי גפן ממשרד י. גורניצקי ושות'. "חיוב דוגמנים או דוגמניות באישור רפואי, כפי שמוצע, מהווה פגיעה בחופש העיסוק ופלישה לצנעת הפרט, במידה העולה באופן ניכר הנדרש לתכלית ראויה. "אם הצעת החוק תתקבל, הדבר יהווה פתח להצעות חוק נוספות כמו חיוב קריינים באישור רפואי המאשר כי הם לא מעשנים, חיוב מגישים בטלוויזיה באישור רפואי שהם לא שמנים יתר על המידה, וכיו"ב." הוא אומנם מדבר רק על המדיה הנראית, אבל ההמשך יכול להיות הרבה יותר גרוע. כל מעביד ימצא איזו סיבה מופלצת למה חייבים אישור רפואי כדי לעבוד אצלו, בכך הוא יעקוף את חוקי הסודיות הרפואית ואנשים עם מחלות כרוניות או בעיות רפואיות לא ימצאו עבודה כי מי ירצה להעסיק אדם שיוצא הרבה לטיפולים או שהסיכוי שיחלה גבוהה.

bugy4

New member
הייתי שוקלת כיוזמה חיובית

משהו שיוצא מכיוון עדי ברקן רק לאחר שהלה יעבור ניתוח כריתת אונה

bugy4

New member
ובכלל כל העניין הזה

של הגימיק של אדון ברקן מזכיר לי את הארוחות הבריאות ברשת מקדנולדס!! הסיבים התזונתיים שמוסיפים ללחמניות והטיגון בשמן קנולה? ממש לא אוהבים את מקדונלדס למקום שכדאי לאכול בו אוכל בריא. כנל עדי ברקן מנסה להמציא לעצמו מותג חדש. על גברים כאלה אני לא מרחמת.

אלי ו.

New member
כן, כנראה שחוק לא יצא מזה

ובודאי שעדי ברקן מרוויח כאן גם יחסי ציבור. עדיין מדובר ביזמה ברוכה. הנערה שזכתה בתחרות היא נערה במידות ממוצעות לגילה, היא אינה רזה במיוחד, שיפור משמעותי ממה שרגילים לראות אצל דוגמניות. צעד קטן בכיוון הנכון.

bugy4

New member
אינה רזה במיוחד

זה ממש לא שקול, למידות ממוצעות לגילה אתה יודע מה המידה הממוצעת לגילה? אני יודעת שממוצע סטיית תקן וחציון טובים רק למחקרים לא לבני אדם. עד שהתעשייה הזאת לא תקלוט שכל בן אדם הוא מושלם בדרך בה הוא נולד ושבני אדם באים בצורות וגדלים שונים, שום דבר לא יצא מתבשיל הרביכה המבאיש

כל בן אדם מושלם וכל בן אדם שונה

כל בן אדם נולד עם יכולות אחרות ומנת משכל שונה, זה לא אומר שחברת היי-טק תיקח מישהו שאין לו יכולות לוגיות או מתמטיות. כנל לגבי כל מקצוע אחר. אדם צריך כישרון מסויים ויכולות כדי לעסוק במקצוע. אותו עקרון גם מיושם בדוגמנות, הם רוצים מישהיא עם גזרה מסויימת שתוכל להציג את הבגדים בצורה שתמשוך אנשים. הבעיה היום היא שהדרישות כבר הפכו לקיצוניות ביותר והגיעו לרמה שפוגעת פיזית בדוגמניות ומחנכת את הנוער לפגיעה עצמית. בתופעה הזו צריך להלחם.

אפרתש

New member
מה שאני באמת לא מבינה

זה האם הדוגמניות המאד רזות האלה מוכרות יותר טוב מדוגמאות במידות יותר הגיוניות. הרי כשאני רואה איזו רזונת בת 14, במקרה הטוב אני אגיד איזו ילדה יפה וכמה היא נראית טוב בבגדים האלה. והמחשבה השניה תהיה שאין סיכוי שמה שמתאים לה יכול להתאים גם לי. הרי בגד צריך להתאים לבן האדם הלובש אותו. דווקא כשאני רואה נשים יותר מבוגרות, שהגוף שלהם יותר דומה לגוף שלי, והן נראות טוב, זה גורם לי לחשוב שהבגדים האלה יתאימו גם לי. אני מסכימה שדוגמניות צריכות להיות יפות, אבל הן גם צריכות לגרום לנו לחשוב שמה שהם לובשות יכול להתאים גם לנו. ההסבר היחיד שיש לי הוא שרוב הנשים קונות לא מתוך הגיון, והן קורבן נוח לשטיפת מוח.

לא רק הנשים, אנשים בכלל

מספיק לראות את האופנה. הרי אם לא היינו קונים מתוך איזה רצון להיות דומים לשאר היו הרבה אופנות שלעולם לא היו תופסות (כגון נעלי עקב לא נוחות, מכנסיים נמוכים וצמודים מאוד וכדומה)

אפרתש

New member
כמעט רק נשים.

כמה גברים את מכירה שלובשים בגדים שלא נוחים להם? כמה גברים יילכו בחורף עם מכנסונים קצרצרים רק כדי לחשוף את רגליהם החטובות? הם לובשים ג'ינס וסוודר, כמו שההגיון אומר. הגברים שאני מכירה בוחרים מעיל לפי כמה כיסים יש בו, וקונים רק נעליים שנוח להם ללכת בהן. הם לא נראים מוזנחים או משהו. הם נראים כמו אנשים שנוח להם ...

לצערי זה מגיע גם לגברים

את צודקת שהתופעה עדיין רווחת אצל הנשים, אבל לצערינו הגברים ניבדקים בה. אני רואה גברים רבים שעוברים טיפולי יופי לא נעימים, עושים דיאטות שהם לא באמת צריכים, לוקחים סטרואידים כדי לנפח את הגוף, הולכים לפי צו האופנה גם אם זה לא ממש מה שהם אוהבים ומוציאים כספים רבים על דברים שהם לא באמת צריכים רק כדי לראות טוב יותר ( או לפחות לפי מה שהאופנה מכתיבה שנראה טוב)

אלי ו.

New member
במקרה אני כן יודע ../images/Emo132.gif

ואם זה מענין אותך, כנסי לקישור. אם תכניסי את נתוניה, כולל הגיל, תראי שהמשקל שלה ביחס לגובה ולגיל שלה אינו רק תקין מבחינה בריאותית (לפי המלצות ארגון הבריאות העולמי) אלא שגם סטטיסטית היא שוקלת יותר מ 50% בנות גילה באותו גובה במערב.
אגב, אם נושא תפיסת גוף האישה ע"י נשים מענינת אותך, כנסי שם גם ל"משקל האידיאלי", זהו המשקל שנשים חושבות שהן אמורות לשקול (והוא נמוך בהרבה מהמשקל הבריאותי) הקישור הזה מלמד משהו על ההבדלים בצורת תפיסת הגוף בין גברים לנשים.

Anathema Device

New member
נכנסתי לקישור

והזנתי את הנתונים: בת 16, 170 ס"מ, 63 ק"ג. קיבלתי שהיא ב 48%. BMI 21.8 הזנתי את הנתונים עם משקל היעד שנתן ברקן - 58 ק"ג. קיבלתי שהיא מיועדת להיות ב 35% - BMI 20.7 אז ראינו שזכתה בתחרות בחורה עם משקל ממוצע, שנמצאת במשקל "אידיאלי" (ע"פ חוברת של קופ"ח מכבי, התחום ה"טוב" הוא 20-25, אפשר לראות שהיא נמצאת במקום טוב באמצע), וישר נדרשת לרדת במשקל - למשקל שהוא עדיין בתחום ה"טוב", אבל הרבה יותר קרוב לתת משקל. אגב, אם הגענו לכך שנשים במשקל תקין נחשבות שמנות (או "לא רזות במיוחד", כשאידיאל היופי הוא רזון), אז זה די מעקר את הטענה ש"שמן לא יפה כי זה לא בריא".

אלי ו.

New member
נכון מאוד

הדרישה מדוגמניות היא יותר מ"לא להיות שמנות" הדרישה היא להיות רזות. ממבט אובייקטיבי, את צודקת, זו דרישה נוראית. אידיאל היופי של עולם הדוגמנות הוא כמעט בלתי אפשרי. אבל, אם מביטים מהמקום שתעשית הדוגמנות נמצאת בה היום, מצב בה האידיאל הוא רזון קיצוני ותת משקל לא בריא, הדרישה להשאר בטווח המשקל התקין היא צעד גדול בכוון הנכון שיש לעודד אותו. לא צריכים לאהוד את התעשיה הזו, אבל אם הם עושים צעד בכוון הנכון מגיע קרדיט. אגב יש גם ענין של גיל ועוד פרמטרים בחישוב ה BMI התקין והאתר שהבאתי מנסה לתקן את הטווחים בהתאם, ראי כאן.

נראה לי ששוחחנו כבר על הBMI

גם הוא רחוק מלהיות מדד מושלם. שוב - אני איבדתי מחזור, נראתי כמו שלד והרעבתי את עצמי בשעה שהBMI לי היה תקין (בסביבות 20, 19). היום התזונה שלי מצוינת ואני בריאה ומעל הBMI התקין. אני גם מעריכה את הצעד של עדי ברקן לשיפור אבל מדובר בצעד קטן מאוד. דוגמניות לא "צריכות" להיות רזות, נורמליות או שמנות, הן צריכות להיות גם זה, גם זה וגם זה, ממש כמו שזה מתפלג במציאות. יופי אינו קשור בנפח גוף. עולם הדוגמנות עושה את הקישור הזה ביתר שאת ובכך מעודד הפרעות אכילה לא רק אצל הדוגמניות אלא גם אצל שאר הנשים בחברה.

אלי ו.

New member
אין לך וכוח אתי על המדד

ל BMI בהחלט יש מגרעות שאין זה המקום להכנס אליהם. (יש פירוט באתר אם זה מענין אותך) הענין הוא שכדי לנהל דיון עניני על משקל תקין של אדם אחר אנחנו צריכים מדד מסוים למהו משקל תקין. לכך ה BMI הוא כלי סביר שמונע וכוחים בסגנון "אני חושבת שנערה בת 17 צריכה לשקול לפחות 70 ק"ג" לבין "לגובה שלה היא יכולה לשקול גם 40".

Anathema Device

New member
אני לא בטוחה

לדעתי, לקחת ילדה במשקל תקין (במקום טוב באמצע גם עם השיקלול ע"פ גיל שהבאת בקישור), ולגרום לה להוריד במשקל, לא רק שמפספס את המטרה, אלא גם נותן מסר הפוך למסר המקורי והטוב. אם ברקן היה נשאר עם הרעיון המקורי - לגרום לילדות בתת משקל שמגיעות אליו להעלות למשקל בריא (גם אם על הגבול), אז הייתי נותנת קרדיט בלב שלם, אבל אם הוא כבר מארגן תחרות "המראה הבריא" - שיצמד למראה הבריא שאיתו הגיעה הילדה ולא יקלקל את המסר עם הדרישה לרזות.

למעלה