כמה זמן אחרי ריצוף קרמיקה במקלחון, אפשר להתקלח?

danbuke1

New member
כמה זמן אחרי ריצוף קרמיקה במקלחון, אפשר להתקלח?

מצורפת תמונה. האם את הפוגות בין האריחים עושים מיד לאחר הריצוף. או שצריך לחכות כמה שעות?

shlang

New member
את הפוגות עושים בזמן הריצוף, אחרי הריצוף לא ניתן

במקלחון, לא עושים רווח בין הקרמיקה , אלא מצמידים אותם ולאחר ייבוש המלט ממלאים את הרווחים ברובה אקרילית

רשר

Well-known member
מנהל
אם מצמידים אין מקום לרובה במיוחד באזור שיפועי המים

לכן עדיף לא להצמיד ולמלא רובה שקועה מעט שתשמש פלגי מים ישר לניקוז,
אפשר כמובן לרצף בלי רווח ולבצע רווח עם דיסק למחרת לאחר שהאריחים נדבקו היטב,

shlang

New member
את המתחם של המקלחון, מרצפים מראש בשיפועים

לכוון הניקוז, בשולי המרצפת יש שיפוע שבחיבור ביו המרצפות נוצר מעין מגרעת שלתוכה מורחים את הרובה, לבצע פוגות בין המרצפות שלרווח יישמו רובה, לא יהיה נוח לעמוד יחף ,הההצעה שלך בתמונה ישימה יותר למרפסות.

danbuke1

New member
חברה, זה הכי טוב שיצא לי,, (פעם ראשונה)

אחרי שהרמתי קרמיקה במקלחון בכדי להחליף קופסת ניקוז, בקופסה עם חוסם ריח. סיימתי לפני שעתיים. אני די שפוך. יש לי רובה אקרילית . האם זה קריטי אם אבצע מחר בבוקר. או אני ממש חייב לאסוף את עצמי ולעשות זאת עכשיו?!! תודה

רשר

Well-known member
מנהל
רובה אקרילית מעולה,

שלא תעז לנסות רובה אפוקסית יקרה, קשה לעבודה, ועוד יותר קשה לתקן טעויות,

shlang

New member
אפשרי מחר, אבל תבדוק האם השיפוע תקין

שפוך מים ותראה האם מתנקזים לקופסא, עשה זאת רק לאחר ייבוש המלט

danbuke1

New member
תודה לעונים, זה ממש עוזר. אני לומד ומקבל בטחון לעשייה נוספת.

dudi4321

Active member
חיתוך הקרמיקה במקלחון

ככה לא חותכים קרמיקה.
אמנם שאפו על העבדה העצמית, אבל עם ריבועים אי אפשר לעשות שיפועים.
לצערי זו עבודה לא טובה. הניקוז צריך להיות כ2 ס"מ נמוך. ויש לחתוך מפינות הריבוע של 6 האריחיםבקוים אלחסונים שנפגשים במרכז עיגול הניקוז פחות או יותרמה שגורם לכל אריח שמונח להחתך אלכסונית ל-2 חלקים.
מניחים זמנית את האריחים בערך, מסמנים עם טוש לא מחיק או עפרון את האלכסונים וחותחים מכונת חיתוך..
מקווה שגם עשית איטום מתחת לחול. ועדיף לערבב החול עם מלט יבש.

רשר

Well-known member
מנהל
חיתוך לאלכסון עבור שיפוע עם מסור דיסק ולא מכונת חיתוך

כדי שיווצר מרווח לרובה,
מאוד מולץ גם לעבור עם החלקה בזוית על הפינה (גרונג),
בחיתוך עם מכונה אין פחת חומר ברוחב הלהב ולכן לא יהיה מקום לרובה ובלי מקום גם אם תצליח להכניס היא תצא עם הזמן

dudi4321

Active member
רובה במרווח באלכסוני מכוער למדי

האם (שואל תאורטית) אפשר למרוח רובה לאורך האלכסונים בלי ליצור פוגות עם דיסק? כי נוצר חתך משולש - הפוך מגרונג, כלפי מטה שלא רואים אותו.

רשר

Well-known member
מנהל
כדי שרובה תחזיק צריך מרווח לפחות 1 מ"מ ורצוי 2-3 מ"מ

במרווח צר יותר הרובה נשברת וחתיכות קופצות החוצה, ללכת על זה יחף זה גורם פציעות, וכמובן נזילה ליסוד ובסוף גם למשקוף

dudi4321

Active member
אבל שאלתי על רובה שנמצאת מתחת לחיתוך האלכסוני

ובגלל השיפועים נוצר מתחת רווח לא אפס אלא כמו מנסרה משולשת. ואם שמים מראש רובה אז רק למעלה המרווח קרוב לאפס.

רשר

Well-known member
מנהל
חשב את הנפח שנוצר בשביל רובה כשלמעלה 0 ותראה שתהיה בעיה

אולי הרובה לא תצא למעלה אך בטוח תדחף למטה ויוותר חריץ פתוח, במקום שזה קורה רואים איך המים בורחים לתשתית ובסוף עולים בקירות ומשקופי דלתות מסביב,

danbuke1

New member
יש שיפוע מעולה מכל הכיוונים למרכז

כפי שרואים בתמונה אני עבדתי עם הקרמיקה הקיימת. ומכיוון שהדבר הטוב היחיד שהיה במקלחון הזה היה השיפוע שנעשה מכל הכיוונים למרכז. המים נעלמים בצ'יק.. האריחים בתמונה הם בגודל 20X20 , ומכיוון שהייתי צריך להחליף רק את חלקם, לצורך העבודה, השתמשתי בשיפועים הקיימים והמשכתי אותם , כמובן בעזרת פלס. העבודה שלי רחוקה מלהיות מושלמת, כי החיתוך עם דיסק ביחד עם מגן שמפריע, מסכה ומשקפי מגן,, בקושי רואים משהוא. והחיתוכים לא מדוייקים. למדתי הרבה .. פעם הבאה תהייה הרבה יותר טובה. איטום היה, השתמשתי בחול יבש מיוצב במלט. ובטיט לריצוף 181 של מיסטר פיקס. ורובה אקרילית. אני בהחלט לוקח את כל העצות, ואם אצטרך לעשות הכל מחדש, איישם את שיטת "האלכסונים" (אם תנוח עלי הרוח), אם לא אזמין בעל מקצוע.

למעלה