כמה זמן אפשר להתעכב בבית אחרי ירידת

כמה זמן אפשר להתעכב בבית אחרי ירידת

מים? בהנחה כמובן שאלו מים צלולים ולא מקונאלים אני יודעת שהרופאים אומרים שצריך להגיע לחדר לידה מיד, אבל מכיון שאני מעוניינת בלידה טבעית ויודעת שאם אגיע לבית חולים לאחר ירידת מים יאשפזו אותי ויציקו לי לגבי זירוזים וכו', רציתי לדעת באם תהיה לי ירידת מים צלולים, אם אני יכולה להשאר בבית תוך הקפדה על אילו שהם כללים. מחיפוש כללי שביצעתי ראיתי שניתן לעשות את זה, אם ממשיכים לשים לב להרגשת תנועות העובר, שומרים על הגיינה באיזור הנרתיק ומודדים חום מדי פעם לשלול מצב של דלקת. אשמח לשמוע עוד תשובות מהמומחיות

אם פי 3

New member
מודדים חום כל שעתיים-שלוש

זה חשוב, כי זו אינדיקציה לזיהום, שדורש טיפול מיידי. אחרת - אפשר להשאר עד התחלת הצירים. אם ידוע לך שאת לא נשאית GBS, בכלל אין בעיה. אם לא ידוע לך מה מצב הנשאות שלך (לדעתי - עדיף), הנוהל הרשמי, הוא מתן אנטיביוטיקה לאחר 18 שעות - למרות שאם לא בוצעה שום בדיקה נרתיקית, ולא הוכנס שום דבר לנרתיק במהלך החודש התשיעי והלידה, יתכן שניתן לדחות עוד, מעל לתקן המומלץ. לרוב, תוך 72 שעות לכל היותר תתחיל הלידה (ולרוב הרבה הרבה פחות). קחי בחשבון שאם תגיעי לבי"ח שעות רבות לאחר ירידת מים, תזכי, בסבירות גבוהה, לנזיפה חמורה. זה לא צריך לשנות את החלטתך (כאדם בוגר וריבוני, המסוגל לשקול את מעשיו), אבל כדאי להתכונן. זו כמובן לא המלצה.

Manty

New member
../images/Emo32.gif מתנצלת על ההדחפות

MP3, קיבלתי את המסר (תודה
). לא יכולה כרגע לפתוח את תיבת המסרים, ובקושי את האינטרנט

debby12

New member
מנהל
ועוד הצעה לגבי בית החולים

אם את לא רוצה שיצעקו עליך וילחיצו אותך בטירוף - את לא חייבת לומר ממש את האמת לגבי מתי בדיוק ירדו המים.....

rnati

New member
אם את רוצה לנסות להביא צירים

תלחצי חזק והרבה פעמים (או שמישהוא אחר ילחץ, כי צריך ממש חזק) על השקע שבין העקב לעצם העגולה שמעל. תרגישי טוב ולידה קלה.

מנסה פה, שאלתי אצל השכנים ולא קבלתי

מענה... כמו שהמליצו שם - אם אני מחליטה להגיע לבית חולים להבדק ואז להחליט אם אני נשארת או משתחררת (יש לי מרחק של חצי שעה נסיעה מהבית חולים הקרוב) בבית חולים יעשו בדיקה פנימית, וזה מגדיל את הסיכון לזיהומים... מה עושים במצב כזה???

קשתענן

New member
תראי, ההמלצה היא להגיע לביה"ח

בהקדם כדי לראות אם הראש מבוסס באגן ואז פוחתת הסכנה של שמט חבל הטבור. כל מה שכתבת לגבי שמירה על הגיינה ומדידת חום ותנועות עובר נכון ואפשר להעביר ככה גם יומיים עד לתחילת צירים אבל לדעתי כדאי להבדק ואז אולי להשתחרר..

valeta

New member
אני הגעתי לביה"ח אחרי 15

שעות מרגע ירידת המים (המים ירדו בטפטוף שהלך וגבר, עד שהיו ממש קילוחים רציניים). בביה"ח הציעו לי אשפוז במחלקה (לחכות לצירים ללא התערבות) או זירוז.

שָׂרָה

New member
הלידה של הקטן התחילה בירידת מים

ממש שיטפון. 5 שעות אחרי זה הוא נולד. האם זה נחשב למהר?

mise

New member
ירידת מים.

בלידה הראשונה שלי היתה ירידת מים וכעבור 27 שעות לידה (למעשה, המים התחילו לטפטף כמה ימים קודם לשטף הגדול). כשהגעתי לבי"ח לאחר הלידה להרשם וסירבתי לבדיקות רופא וכו', הרופא צעק שם על המיילדת: "ירידת מים ואחרי 27 שעות לידה?!" (ואני צעקתי עליו בחזרה: "אבל רשום לך שאלו לא מים מקוניאלים, מה אתה רוצה??") - כלומר, הוא נלחץ מזה שהיתה ירידת מים ובכ"ז התפתחה לידה רגילה בלי בעיות (כמה אבסורד..) ואני לא נותנת לו לבדוק את התינוקת. בלידה של אחותי, המים התחילו לרדת בטפטופים רציניים מאוד שדרשו החלפת בגדים ותחתונים בערך כל 10 דקות, שלושה ימים לפני הלידה. המיילדת אמרה לה לגשת לבי"ח להבדק, כשהיא צלצלה לשאול אותה ביום השני מה לעשות. מזל שהיא לא הלכה לבי"ח. זה בטח לא היה נגמר טוב. היא ילדה ביום השלישי בבית, בשמחה ובששון, הכל היה טפו, כמו שאומרים.

צוקית78

New member
באותו ענין, רציתי לשאול:

אם יש ירדת מים ומחכים בבית, כמה זמן לוקח מהרגע שמרגישים את הצירים ועד הלידה? אני שואלת מהחשש שאולי הלידה תתרחש בבית לפני שאספיק להגיע לבית חולים.

למעלה