כמה זמן יכול להמשך AP לפני אישור הגרין קארד?

stas87

New member
כמה זמן יכול להמשך AP לפני אישור הגרין קארד?

היי,

זכינו ב DV2017. היה לנו ראיון ב 2/8 שבו קבלנו דרישה להשלמת מסמכים 221G שהם קורות חיים שלי עקב היותי עובד בהייטק/תוכנה ובדיקות רפואיות שטרם נעשו. עם כל הנ"ל נתבקשנו למסור גם את הדרכונים.

את הקו"ח שלחתי במייל שצויין עוד באותו היום ווידאתי שקיבלו.
את הבדיקות הרפואיות והדרכונים מסרתי אתמול בקונסוליה.

יש איזה שהוא דד ליין לכמה זמן יכול להמשך AP? האם הם חייבים לסיים אותו לפני סוף חודש ספטמבר 2017 (כי אחכ כבר אי אפשר לקבל גרין קארד לפי DV2017)?
מישהו שעובד בהייטק ודרשו ממנו קורות חיים יכול לתרום מהנסיון שלו?

תודה.

DV Selectee

New member
AP לעובדי הייטק דבר שהולך ומתגבר

היי סטס,
אני זוכה DV2018 (ריאיון אמור להיות עד סוף השנה).

מבדיקה שערכתי בחודשים האחרונים, עובדי הייטק בתחומים רגישים/עובדים במשרד או חברה ממשלתית או ביטחונית(כמו אלביט)/אנשים בעלי תואר במקצועות רגישים כמו פיזיקה או הנדסת מכונות, בדרך כלל מעוכבים.

יש רשימה שנקראת Technology Alert List שמנסה לענות על השאלה אילו אנשים נמצאים בסבירות גבוהה יותר לעיכוב.

בכל מקרה יצא לי לראות שמבקשים קורות חיים מאנשים עם עבר צבאי (שוב העניין של המידע הרגיש), האם אתה עובד בתחום רגיש או עובד בחברה שעובדת עם הממשלה או שיש לך תואר בתחום שהידע שלך יכול "לגרום נזק" לארה"ב?

בכל מקרה, כמעט בודאות הסיבה העיקרית שאתה בAP היא עקב זה שלא הגשת בדיקות רפואיות.

לגבי הקורות חיים, כיוון שגם אני עובד הייטק ואמור להגיע בחודשים הקרובים לריאיון בקונסוליה ואני רוצה להיות מוכן עם כל מסמך אפשרי, רציתי לדעת האם ביקשו ממך לכתוב את הקורות חיים בפורמט או תקן מסויים שניתן למצוא באינטרנט ולכתוב לפיו(או שדרשו נתונים ספציפים בקורות חיים) או שפשוט ביקשו את הקורות חיים הרגילים שלך?

stas87

New member
הגשתי את הבדיקות הרפואיות לפני מספר ימים

כן הייתי ביחידה טכנולוגית מסווגת בצבא, ואחרי זה עבדית בגופים ממשלתיים בטחוניים כאלה ואחרים וכיום עובד כ DEVOPS בחברת סטרטאפ. עם תואר הנדסאי אלקטרוניקה ותואר ראשון במדעי המחשב.
&nbsp
לא בקשו ממני שום פורמט מיוחד, רק קו"ח מפורטים, רשמתי קורות חיים רגילים באנגלית כמו שנהוג להגיש כשמחפשים עבודה.

DV Selectee

New member
זה מסביר את הAP

אוקיי, אז היסטוריית התעסוקה שלך מסבירה את ה AP.

בכל מקרה גם המסמכים הרפואיים החסרים הם עילה ל AP.

בגדול ממה שראיתי פה בפורום אין מקסימום טווח זמן ל AP וזה יכול להמשך מכמה שבועות ועד כמה חודשים, אני מניח שזה תלוי בעומס על הקונסוליה.

אולי מישהו עם ניסיון יכול לתת תגובה יותר מפורטת אבל זו הסיטואציה ממה שאני מכיר.

עוד משהו ממה שקראתי, אם לקחו מכם את הדרכונים זה סימן טוב ויכול להיות שהתהליך לא יקח המון זמן (אבל זו רק הערכה ולא קביעה.

שיהיה בהצלחה!

stas87

New member
מה שאני חושש זה שזזה לא יסתיים עד סוף ספטמבר

ואז הזכיה שלי לא תהיה שווה כלום.
&nbsp
וגם הדרכונים שלי אצלהם ולא יכול לטוס לשום עבודה בחו"ל..

DV Selectee

New member
יש בלוג של זוכה DV2014

בבלוג הזה הוא עונה על שאלות, במשך השנים האחרונות הוא צבר המון ידע וניסיון ועזר להרבה אנשים להתמודד עם התהליך.

קוראים לבלוג BritSimonSays, יש פוסט מיוחד בבלוג לשאלת שאלות, הוא עונה בדרך כלל תוך כמה שעות, אני מאמין שאתה לא הראשון שניתקל בAP לקראת הסוף ואם יש מישהו ששמע על אלפי מקרים ויש סיכוי שהוא נתקל במקרה זהה, זה הבחור הזה.

מקווה שתיהיה לו תשובה בשבילך!

ilanvag

New member
אם אכן מדובר ב-TAL, אז זה לא תלוי בקונסוליה.

אלו בדיקות בטחוניות שנערכות בארה"ב (על-ידי ה-FBI, אם אני לא טועה), ולשגרירות/קונסוליה אין שום השפעה או ידיעה לגבי משך הזמן - זה לוקח כמה שזה לוקח.
&nbsp
מקווה בשבילכם שזה ילך מהר, אבל לצערי אין לי בשורות טובות במיוחד. מה שאנחנו רואים בחודשים האחרונים, לכל אורך החזית ובכל סוגי הוויזות, זה החמרה בדרישות והקפדה יתרה על הנהלים, מה שגם גורם לפקק להתארך בצורה די משמעותית.
&nbsp
נודה אם תחזרו לדווח בהמשך, כשתקבלו אישור, כדי שנדע זמנים עדכניים. זה יעזור לאחרים.
&nbsp
בהצלחה

davidG14

New member
המקרה שלי

היי סטס,
&nbsp
הראיון שלי היה בתחילת אפריל עבור GC, ואני מהנדס שעבד בחברה בטחונית בעבר.
לצערי עד היום (כבר מעל 4.5 חודשים) אני ב AP תחת TAL וזה תקוע על אותו תאריך עדכון ב CEAC (מסוף יוני).
&nbsp
כמו שהבחור מעליי ציין, זה לא קשור לקונסוליה, אלא ל DOS (כנראה ה FBI) בארהב, כך שהקונסוליה בירושלים יכולה רק לתת לך תשובה לקונית ומעצבנת, כי אין להם מושג, והם לעולם לא יאמרו לך שאתה תחת TAL, אתה יכול רק להסיק.
&nbsp
החדשות הטובות עבורך-
1. הם השאירו אצלם את הדרכון שלך, במקרה שלי החזירו לי.
2. ברוב המקרים, AP לוקח כמה שבועות בודדים, והמקרה שלי הוא החריג פה.
ניתן גם לקרוא שהקונסוליה מאשרת שזה טווח הזמן שזה לוקח בלינק הבא-
https://il.usembassy.gov/administrative-processing/
&nbsp
&nbsp
&nbsp

stas87

New member
תודה על ה"עידוד"...

מה שכן אני רואה ב CEAC שהשדה של CASE LAST UPDATED מתעדכן פעם ביומיים ליום הנוכחי. היום התעדכן להיום.. לא יודע אם זה מעודד או לא..
&nbsp
&nbsp

stas87

New member
אעדכן ברגע שתהיה התפתחות..

יש איזה דד ליין לכמה זמן מותר להם להחזיק את הדרכון שלי אצלהם?

stas87

New member
ראה עדכון שלי בתגובה מטה

זה נראה לך תקין שאשרו 2 מתוך ה 3?

stas87

New member
** עדכון **

אז היום הויזות של אשתי והילד אושרו, הפכו ל issued באתר.
&nbsp
שלי עדין ב ap.
&nbsp
האם יש מצב כזה שיאשרו רק 2 מתוך ה 3 אנשים שהגישו?
&nbsp
&nbsp

למעלה