כמה זמן לא הייתי כאן יש עדכונים עלי

טיפקסית

New member
כמה זמן לא הייתי כאן יש עדכונים עלי

טוב לא הרבה מכם מכירים אותי נראה לי אז קצת על עצמי [שוב מתנצלת לאלה שכבר מכירים] קוראים לי בשמת ואני בעוד חודש וחצי בת 19 ואני גרה בקיבוץ השוכן צמוד לעיר נהריה. יצאתי לפולין במסגרת ביה"ס שלי בחודש אוקטובר 2004 וחזרתי די מושפעת כמו הרבה פה. בעוד שבועיים [בדיוק] אני אמורה להתגייסת לצבא ההגנה בישראל,כך שיוצא לי להרהר בזה. עד אז יש לי עוד שלוש בגרויות [שאחת מהן מחר בבוקר] וראיתי את התמונות ואני חייבת להגיד כל הכבוד למעיין על שרשור התמונות [אגב אני הייתי בשומר הצעיר עד השנה במשך שש שנים] הנה עדות מזוויעה לאלו שהושמדו שם מצורפת להודעה תמונה של לייבל [בעברית-אריה] שהוא אחיו הקטן של סבי. התמונה צולמה בשנת 1936 עפ"י כיתוב על צידה האחורי משפחתו של סבי נרצחה ככל הנראה בשנת 1942 אולם אין ודאות על כך,רק ידוע שנרצחו בעיירה בה הם חיו-רוהטין,הנמצאת כיום באיזור אוקראינה בסמוך לגבול עם רוסיה פרצוף אחד שהוא אחד מתוך שישה מיליון.

at22

New member
וואי..

התמונה, מדהים מה שהיא עושה ומעבירה.. הילד כל כך מתוק.. ולחשוב שהוא אח של סבא שלך.. טוב, נותרתי די חסרת מילים. והנה, אני שוב בוכה
אפשר לשאול איך סבא שלך ניצל, ואם היה היחיד מכל משפחתו שהצליח להינצל? ו
בהצלחה בבגרות מחר

lihi r

New member
מרגש

גם אצלי במשפחה נרצחו כמעט כולם גם מהצד של אבא שלי וגם מהצד של אימא שלי דוד של אבא שלי כתב לפני כמה שנים ספר זיכרונות על המשפחה שלו והעבר שלה עד המלחמה ובמהלכה ולפני שיצאתי למסע קראתי את הספר והוא מאוד ריגש אותי דרך אגב גם אני יצאתי באוקטובר 2004

טיפקסית

New member
לגבי סבא שלי

סבי הצליח לברוח מפולין דאז עוד בטרם פרצה המלחמה [העיירה בה התגורר שייכת היום לאוקראינה] ככל הנראה לכיוון רוסיה שם פגש את אחותו שברחה אף היא. בשלב כלשהו עלו שניהם ארצה בעלייה בלתי לגאלית. משפחתו של סבי נרצחה והושמדה כולה כולל אחיו ואחיותיו והוריו

ה י י ל ה

New member
גם אנ נסעתי באוטובר 2004

אני עשיתי גם את הבגרות אתמול בבוקר ואני מקווה שהלך לך טוב....

למעלה