כמה זמן לדעתכם הילד צריך לשבת מול

אלה_ה

New member
כמה זמן לדעתכם הילד צריך לשבת מול

הטלביזיה? עד לפני חודש חודשיים לא היתה לנו בעיה בנושא. אבל בזמן האחרון הוא רוצה כל הזמן לראות את הקלטות שלו. אז אני מגבילה אותו לבוקר לפני הגן בזמן שאנחנו מתארגנים וכשהוא חוזר מהגן 1/2 שעה עד שעה. אבל זה לא יותר מדי לדעתכם? ואיך אפשר להגביל אותו יותר כשהוא רואה שההורים כל ערב יושבים מול הטלביזיה (ואני לא מתכוונת לגמול את עצמי)?

שישיר

New member
יותר מידי?

חצי שעה אחרי הגן זה יותר מידי?... אצלי, כשהוא חוזר מהגן, הוא חייב את החצי שעה/שעה שקט הזו, לראות קלטת, לאכול פרי, לשבת לנוח - בדיוק כמו שאני זקוקה לקפה שלי
אחרי זה, הוא נוטש את הטלויזיה מעצמו.. כשלילד יש מה לעשות, בד"כ הטלויזיה היא לא בעדיפות עליונה, זה בד"כ זמן להרגע או להתגבר על שיעמום...אז אם תהיה לו תעסוקה יותר מענינת, אני מאמינה שהוא יעדיף אותה על טלויזיה...

לאה_מ

New member
כמה זמן לדעתכם ילד צריך לקרוא ספר?

אני כותבת את זה כדוגמא, משום שפעילויות שנראות לנו "רצויות", לא עולה בדעתנו להגביל את ילדינו בהן, אבל פעילויות שנתפסות על ידינו כ"לא רצויות", מטריד אותנו שילדינו עוסקים בהם, גם לפרקי זמן קצרים. אני נואשתי מלהגביל את ילדי בפעילויות שלהם, ולאחר שנואשתי גיליתי שזה ממש לא נחוץ. אצלנו בבית יש טלויזיה, אבל אין כבלים. אין ממש הרבה תכניות שרוצים לראות (לא אנחנו, המבוגרים, ולא הילדים). יש הרבה ימים אצלנו שהטלויזיה בכלל לא נפתחת בערב, וברוב הימים היא נסגרת אחרי מהדורת החדשות (זה צורך לאו בר כיבוש של בן זוגי). אז או שזה מחלחל לילדים, או שגם הם לא ממש מתעניינים במה שיש, אבל הם לא רואים הרבה טלויזיה. בבוקר אין מה לראות, וגם בערב. כשהם חוזרים מהגן ומבית הספר הם צופים קצת, אבל בדרך כלל אחרי תכנית אחת הם כבר מתפנים לעיסוקים אחרים שלהם. גם בצפיה בקלטות וידאו היתה ירידה דרסטית מאז שהפסקנו לנסות להגביל, ואני חייבת לומר, שאורי לא צופה בכלל בקלטות וידאו (על אף שיש בבית קלטות לקטנטנים, ונדמה לי ששירה כן צפתה בוידאו בגיל הזה מדי פעם).

ניריתי

New member
גם אצלנו אחרי הגן זה כחצי שעה

בעיקר לשקט והתרגעות אח"כ הוא בעצמו מחליט מתי להפסיק, וממשיך לכל דבר אחר. יש ימים שהוא זקוק ליותר זמן. אני לא מנסה להגביל אותו, הבעיה שאני די מכורה אז מה אני יכולה להגיד לו
?

noa_f

New member
הבן שלי די מכור - אבל

לא יושב ובוהה בטלויזיה אלא משחק ומשתולל לידה. הוא רק צריך לשמוע שהיא עובדת. והיום היה האבסורד הגדול ביותר: שיחקנו במשחק, ואמרתי לו לסגור את הטלויזיה, אז הוא ענה:"אני מקשיב לתוכנית" - אלא מה - זה היה באנגלית והוא לא מבין מילה... אין מה לומר, ג´אנקי אמיתי.

למעלה