כמה זמן לוקח לאשר דוקטוראט? כמה?????

laryp

New member
כמה זמן לוקח לאשר דוקטוראט? כמה?????

את שלי הגשתי בפברואר 2007 באוניברסיטת בן-גוריון!!! קיבלתי את ביקורות שלושת השופטים בספטמבר, אוקטובר ונובמבר בהתאמה. שתי הביקורות הראשונות היו מעולות והשופטים ביקשו תיקונים מינורים (בקושי שעתיים עבודה מבחינתי). השופט השלישי כתב דו"ח ביקורת של יותר מעשרים עמודים (שורה רווח) - הוא ירד לעומקו של כל אינדקס בכל נוסחא, כולל כל הנספחים. עושה רושם שהוא ממש גאון כי הוא הראה הבנה עמוקה ביותר בכל נושא כלשהו בעבודה שלי. עושה רושם שהוא השקיע כחודש-חודשיים בהכנת הדו"ח. פאנאט משועמם... אין לי איך לתאר אותו אחרת... גם בעל OCD במצב מתקדם... בשורה התחתונה השופט השלישי אישר את הדוקטוראט (ומידי פעם נתן מחמאות, למרות הביקורת והבקשות לתיקונים) אך ביקש לקבל את הגרסה המשופרת. שופט נוסף ביקש לקרוא שנית את העבודה (לא יודע למה, אבל זכותו). עלי לציין שעבדתי על תיקוני הדוקטוראט במשך כחודשיים וחצי במקביל לעבודה במשרה מלאה. אפשר להגיד שבמשך התקופה הזו כמעט לא יצאתי מהבית ורק ישבתי מול לפטופ כל היום, בין אם בעבודה או בין אם בבית... ממש מעורר רחמים... ובכן, הגשתי את העבודה שוב בתחילת פברואר 2008 (כי כך ביקשה ממני האוניברסיטה) וטרם קיבלתי שום מכתב מהגוף האחראי על הדוקטוראטים באוניברסיטת בן-גוריון... וגם לא עוזרות ההפצרות הדו-שבועיות מצידי... טוב, נו יש זמן, תוחלת החיים לגברים היא הרי 77, לא? לסיכום, עברו כבר 14 חודשים מאז ההגשה המקורית, לשנים מתוך שלושת השופטים ביקורות מצויינות, ועדיין אין אישור דוקטוראט. אוניברסיטת בן-גוריון לדעתי פישלה בגדול עם הדוקטוראט שלי (למשל, קיבלתי את תיקוני שלושת השופטים רק כעבור 9 חודשים) מה שגורם: 1) לי לבעיות מוניטין - אנשים שונים (וחשובים), בעיקר מחו"ל תוהים מדוע הדוקטוראט מתעקב כל כך. הם חושבים שהבעיה היא בי, אך היא לא. אני מסביר את זה לגורמים שונים (ורבים) בהצלחה חלקית אבל בשורה התחתונה יוצא שמשהו לא בסדר איתי... 2) לי לבעיות תעסוקה - הציעו לי עבודה בחברת תכנה ידועה בארה"ב כאשר ויזת התעסוקה שמנפקים לי היא מסוג O1. עד שלא אקבל את אישור הדוקטוראט, הויזה לא תוגש. כך אמרו לי עורכי הדין של החברה. אני סוג של מובטל... 3) לבעיות מוניטין לאוניברסיטת בן-גוריון - אנשים (חלקם בכירים ואף מופיעים בעיתונות לעיתים) לא מבינים למה אוניברסיטה מכובדת (האמנם?), לא מסוגלת לנפק אישור דוקטוראט תוך זמן סביר. 4) לבעיות מסויימות עם מועמדים חדשים, אני בתור מישהו שנכבה ושמוצא את אוניברסיטת בן גוריון כיוצרת סחבת היוצרת נזק של ממש, אמנע במידה רבה מלהמליץ להירשם ללימודי דוקטוראט עד אשר יחול שיפור. מה כדאי לעשות? להמתין בסבלנות? אפילו עוד שנה? כדאי להמנע מאיום בתביעה על אוניברסיטת בן גוריון (כי זה מה שמתחשק לי לעשות כרגע)? הרי באמת שנגרם לי נזק... בעיקר כספי... מה נסיונכם עם משך אישורי דוקטוראטים ותזות, בישראל ובחו"ל?

../images/Emo201.gif

לא יודעת לגבי חו"ל - אבל לגבי הארץ, מכירה כמה סיפורי זוועה (אמנם לא מהשנה שנתיים האחרונות) של דוקטורטים שהתעכב להם האישור. לרוב זה באמת בגלל שופט אחד שעושה את הבעיות (ובדרך כלל, הוא כלל לא מהמוסד/מחלקה שבו למדת). לגבי הסבב הראשון, הם ללא ספק חרגו מהתקנון לגבי כמה זמן זה לקח להם (לא בהכרח אשמת האוניברסיטה - אלא יכול להיות גם אשמת השופטים - תכלס לאוניברסיטה אין ממש עונש שהיא יכולה לתת למישהו שמאחר בהגשת דו"ח שיפוט. היא יכולה לתת את זה כמובן למישהו אחר ולהתחנן שיגיש דו"ח מהר - אבל הבעיה היא לרוב שאין המון אנשים שבאמת יכולים להיות שופט לנושא מאוד ספיציפי, וגם אין בעצם סיבה (חוץ מרצון טוב) שמישהו יסכים לשפוט דוקטורט במהירות. בקיצור, יש בעיה בשיטה, אבל האמת שאני לא רואה מה יכול להיות הפיתרון, כי זה למעשה כמעט התנדבות לשפוט דוקטורט. לגבי הסבב השני - אני לא יודעת מה מוגדר בתקנון, אבל זה לא נשמע מזעזע מידי - כלומר עוד לא עברו שלושה חודשים (שזה לפחות הזמן שיש לשופטים בסבב הראשון). אין ספק אבל שזה מעצבן ומוציא אדם משלוותו. אתה עושה את הדבר הנכון בלהתעניין פעם בשבועיים במה קורה עם זה. לגבי תביעות וכו' - לדעתי רד מזה - הם הרי לא חייבים לאשר דוקטורט, והם תמיד יכולים לזרוק את האשמה על מרצה פדאנט ג' מהמוסד האחר.

laryp

New member
כתבת יפה

... ומעניין מה יגיע קודם, אישור הדוקטוראט או הרישום שלי לבית אבות.

tulkin

New member
לחבר שלי לקח

שנה ושלושה חודשים מההגשה ועד האישור הסופי. בסוף הוא סיים עם ציון לשבח (הצטיינות או איך שקוראים לזה ברמת הדוקטורט). אבל פער הזמן הגדול ייאש אותו והוא וויתר על חיפוש פוסט מתאים, חזר לתעשייה וויתר על חיים אקדמיים. לא נראה לי שהוא מצטער על זה, אבל אני קצת כן. מבחינת האוניברסיטה מדובר בבזבוז גדול ובפספוס ענק. אבל אני לא יודע אם זה באמת קשור לעיכוב באישור הדוקטורט. כל זה קרה באוניברסיטה העברית.

laryp

New member
אז עושה רושם

שזו מחלה בין-אוניברסיטאית בישראל. הבנתי שבמדינות אחרות יש פשוט מבחן בסוף (בניגוד בהתחלה-אמצע אצלינו) כך שתאריך הסיום ידוע מראש.

זה נכון

אם כי שם לפעמים הבעיה נוצרת בעצם הקביעה של מועד המבחן (אבל יבואו החו"לניקים וידייקו יותר ממני) עוד שני דברים קטנים הראשון, שפחות רלוונטי לך אם אני מבינה נכון, הוא שלרוב אין בעיה להגיש לפוסטדוק/משרה גם אם אין את הדוקטורט ביד - הרבה מקומות מסתפקים בזה שהגשת את העבודה לשיפוט. השני, הרושם שנוצר מזה שהשיפוט מתעכב - זה יכול להיות לא נעים בסיטואציות מסוימות, אבל כל עוד סיימת את הדוקטורט בזמן סביר זה לא משנה - הרי ברגע שהוא מאושר, אתה כבר לא כותב ברזומה מתי הוא הוגש. במובנים מסויימים גם השעון האקדמי של מציאת משרה למסלול לקביעות מתחיל לתקתק הרבה יותר מהר מרגע אישור הדוקטורט, ולכן לאנשים אחרים דווקא באופן אירוני זה יכול להיות יתרון שהדוקטורט מאושר כאילו בשנה אחרי. אם כי אני מודה ששני הדברים שכתבתי הם בגדר נחמה פרוטה וברור שפחות רלוונטים אם אתה לא מתכוון להמשיך באקדמיה.

mummy

New member
איזה באסה!

בדיוק סוג הסיפורים שאני לא רוצה לשמוע עכשיו... על פניו נראה לי שאיום בתביעה יכול רק לגרום לך יותר נזק. נראה לי שפשוט להמשיך לנדנד וכשהכל יגמר אם באמת תרגיש שמגיע לך פיצוי על נזק כספי ממשי שנגרם לך אז אולי יש מקום לשקול את זה אז. עכשיו לא נראה לי שזה מה שיביא לזרוז הליכים. מניסיוני באוניברסיטה, הדרך היחידה היא לעבוד בגישה אישית לוחצת על בעלי תפקידים בצמתים מרכזיות. פשוט בנדנוד מתמשך. בסוף נמאס להם והם עושים הכל כדי לא לראות ולשמוע ממך יותר. שיהיה בהצלחה! לשאלתך על משך הזמן הנדרש לאישורים, שמעתי גם אני סיפורי זוועות לא מעטים, אבל אני רוצה להאמין שאלו מקרי קצה. אצלנו יש לחץ גדול של האוניברסיטה על השופטים שיקראו מהר כדי שהדוקטורט יושלם בזמן הקצר ביותר והם יקבלו את הסבסוד מהות"ת. אבל שמעתי גם על מקרים שבהם זה לא עזר. הכל תלוי בשופטים בסופו של דבר ופה אין שום דבר לעשות מלבד להתפלל...

laryp

New member
אני לא חושב שאתבע מישהו

גם כי אני לא הטיפוס, גם כי בטח לא אזכה וגם כי זה בטח יזיק לי (יוציא לי שם של טראבל-מייקר)... "לתבוע" זו רק מחשבה שעוברת לי בראש אבל לא ממש כדאי להוציא אותה לפועל.

מממאיה35

New member
באסה ../images/Emo10.gif

אבל המנחה שלך או ראש המחלקה או מישהו מאלה לא יכול לעזור? להתקשר? לברר? ללחוץ? לקדם?

laryp

New member
המנחה (במשרה מאד בכירה)

שלי מנדנד מאד ומנסה לקדם במידה רבה יותר שכוללת טלפונים ומכתבים נזעמים. כנראה שנפלתי על שופטים קשים ביותר.

למעלה