כמה זמן לוקח לגור חתולים להתאקלם בבית חדש?

Tangirl

New member
כמה זמן לוקח לגור חתולים להתאקלם בבית חדש?

הי לכולם,
שוב זקוקה לנסיונכם.
לחברה שלי יש חתולה שהמליטה 3 גורים. בנוסף הביאו לה עוד גור בערך באותו גיל כי חיפשו חתולה מניקה.
סך הכל ארבעה גורים- כולם היו אצלה בבית שלושה חודשים. זו תקופה די ארוכה שבה הם גדלו ביחד, שיחקו וכו. עכשיו הגיע הזמן למצוא להם בתים ועושה רושם שהם לוקחים את זה קשה. שבוע שעבר (יום שני) לקחנו שניים מהם לשני בתים שונים במושב.
היום היא הייתה באחד הבתים- החתול מצד אחד אוכל ועושה צרכים אבל הוא לא מרבה לצאת מהמחבוא שהוא מצא לו, מיילל הרבה ורועד בכל הגוף. לא משחק.

סימן שנראה לי טוב- על היום הראשון הוא ברח החוצה (למרות שנאמר להם כמה שבועות לא לשחרר), אבל הוא חזר. ומאז הוא יוצא ויודע למצוא את דרכו הבייתה.

בקיצור, ממש קורע לב ונראה שזה קשור לפרדה מהאחים.

זה תהליך נורמלי? משהו יודע לומר כמה זמן זה לוקח? יש משהו שאפשר לעשות כדי להקל על ההתאקלמות?

תודה לעונים

et28

New member
אמנם אין לי הרבה ניסיון

אבל לנו לקח עם שני הגורים כמה ימים. הבאנו את הזכר ראשון, בגיל של כחודש וחצי או חודשיים. למרות שאמרו לנו כמה ימים לשים בחדר נתנו לו יום יומיים וכשראינו שהוא יוצא מהמחבוא שלו פתחנו את דלת החדר ונתנו אפילו לכלב להתקרב. ידענו שהכלב לא יעשה כלום אבל עדיין היה בהשגחה. כשהבאנו את הנקבה, שמנו אותצהנ כמה שעות באותו מחבוא של הזכר, ולאחר כמה שעות פתחנו את דלת החדר.... חשפה שיניים אבל לא התרגשנו....

לדעתי, כל חיה מצריכה את הרגישות.... אין חוקים... פה בפורום יגידו לך כמה ימים, אצלי זה היה כמה שעות, פשוט כי נתנו לטבע לעשות את שלו, והקשבנו לחתולים. היה ברור שהם יפחדו, אבל זה לא היה ברמה משתקת, ומה לעשות- בשביל להתגבר על פחד צריך להתמודד. אז נתנו לחתולים להתמודד עם הפחד, בהשגחה על מנת לוודא שלא יגרם נזק....

אני חושב שהכלל הוא לראות מה מתאים לחתול. כמה שעות לשים אותו בכלוב כדי שיתרגל, אח"כ בהתאם לחתול לפתוח את הכלוב, ואפילו לתת לו לשוטט בבית.... תלוי בחתול....

meedas

New member
בדרך כלל כמה ימים

תלוי מאוד באופי ובגיל של החתול, וגם באתגרים שמציב הבית החדש (אין דין בית עם אדם בוגר בודד כדין בית עם 4 ילדים קטנים וכלב. למשל)
שבוע של ישיבה מתחת לרהיטים זה די הרבה, השאלה מה נעשה כדי לקדם את הסוצליזציה של הגור, מה היו השלבים בדרך לנקודה הזו וכו'
לדעתי יש מקום לקחת צעד שניים אחורה, לתחום את הגור בחדר אחד ולהתחיל מחדש תהליך של הכרות הדרגתית וזהירה עם בני הבית

Yukita

Active member
מנהל

בגדול, יש שתי גישות להכנסה של חתול לבית חדש:
השיטה הנפוצה ביותר היא אכן הכנסה לחדר סגור בבית בשלב ראשון. השיטה הזו נפוצה בין השאר כי חתולים רבים מגיעים מהרחוב או ממקור לא ברור, וההפרדה נועדה בין השאר גם כדי לוודא שאין בעיות בריאות (פטריות, למשל) שיכולות להדביק חיות אחרות בבית ואף בני אדם. מבחינת חיברות, השיטה הזו טובה בכך שהיא מאפשרת לחתול להתחבא בחדר שהוקצה לו מצד אחד, אבל לא להיות במקום כל כך נחבא ומנותק שלא יהיה אפשר לראות מה קורה איתו והמרחב עדיין יהיה די קטן כדי לאפשר יצירת קשר קל יותר עם בני אדם סבלניים ועדינים שיישבו איתו בחדר "שלו".

שיטה אחרת, מוכרת ולגיטימית גם היא, היא השיטה של הכנסה לבית חדש, לדאוג לסגור את כל הפתחים מהבית החוצה (דלתות, חלונות וכו') אבל לאפשר לחתול חופש גישה לכל רחבי הבית. זו הגישה שמציעה למשל יועצת החתולים אורלי זכאי, על בסיס הדיעה שהחתול צריך לחקור את סביבתו כדי שיוכל להתרגל אליה.

כפי שצוין כבר על ידי meedas אין שיטה בודדת שמתאימה לכולם. יש כאלה שמתאים להם כך ויש כאלה שמתאים להם אחרת. עם זאת, ברמה הכללית, אני בדרך כלל אמליץ על השיטה הראשונה. היא בטוחה יותר מהבחינה הזו שיש פחות סיכון שהחתול יברח מהבית (כפי שאכן קרה עם הגור בפוסט הפותח לשירשור הזה), שזה משהו שממש לא צריך לקרות. מזל גדול שהוא חזר, זה לגמרי לא מובן מאליו. כנראה בכל זאת כל החוויות החדשות קצת מעמיסות עליו מדי, ואכן לא ידוע איך האנשים במשפחה החדשה ניגשים אליו (גם הכוונות הכי טובות לא תמיד מובעות בצורה שמתאימה לעניין), אז לדעתי יש מקום באמת לצעד לאחור, לתת לקטנצ'יק אפשרות להסתגל יותר בעדינות ויותר בהדרגה למקום ולאנשים.

Tangirl

New member
תודה

במקרה הזה הגורים לא הגיעו מהרחוב אלא נולדו וגדול בבית (תקופה ארוכה מהרגיל לדעתי- שלושה חודשים).
בכל מקרה אני אעביר את המלצתכם.

המון תודה

dimitrygo

Active member
מנהל
בנוסף לכל מה שנאמר אני ממליץ לשקול לאמץ עוד גור - זה

יפתור את כל הבעיות גם בטווח קצר וגם בטווח ארוך וזה פשוט תענוג לראות שני גורים משחקים האחד עם השני.

למעלה