כמה זמן לוקח לכם/ן להכין חלות ושמרים?

שחמטית

New member
כמה זמן לוקח לכם/ן להכין חלות ושמרים?

הבוקר ב-9 הכנתי בצק לחלות, ב-9:30 התחיל התפחה- מתחת לשמיכה, ב-10:30 התפחה שניה. ב-12:45- קלעתי ושמתי שוב להתפחה ב-2:30 תבניתראשונה נכנסה ויצאה ב-3:00 ועכשיו תבנית שניה בפנים. למה זה לוקח לי כ"כ הרבה זמן? עוגות, ורגאלך אחרי התפחה שניה- ז"א אחרי כשעתיים אני מתחילה לאפות. ואיפה אתן שומרות את הבצק להתפחה? אני מתחת לשמיכה בחדר שינה (כמו שלמדתי מאימי)
 

מאיוש י

New member
למה את מתפיחה פעמיים????

אני אף פעם לא מתפיחה פעמים זה באמת לוקח לך הרבה זמן. מרגע שאני מכינה את הבצק אחרי שעה הוא כבר בתנור כל העסק לוקח שעה וחצי בחורף קצת יותר. אני מתפיחה בקערה במטבח מכוסה במגבת מטבח בלבד, בחורף אני שמה 3 מגבות זהו.
 

שחמטית

New member
אחרי שעה זה עדיין לא תפוח לי!

ואחרי שאני קולעת, אם אני לא אתפיח שוב החלות ישארו נמוכות:(
 

מאיוש י

New member
אחרי שקולעים מספיק להתפיח 15 דקות

אם מתפיחים יותר מדי הבצק יכול להחמיץ במיוחד בקיץ. איפה את גרה בקוטב??????
 

שחמטית

New member
לא זכור לי שהחמיץ לי הבצק בעבר

איך בכלל יודעים אם הבצק החמיץ? ואני גרה באיזור י-ם
 

יפית מן

New member
ערב טוב לכולכם,רוצה לשתף אותכם,במה שקרה לנו..

הנכדלי שהוא בכתה א היה היום בטיול והיו אמורים לחזור בשעה-1230 והנה כבר 3 אחרי הצהרים והילד איננו התקשרה ביתי להנהלת בית הספר והמורה והמנהל אמרו שהילד חזר מהטיול בריא ושלם והילדים הלכו כולם הביתה(אנחנו בכפר והילדים מגיעים רגלי לבד הביתה הם יודעים את הדרך)ומשעה 12 ושלושים וכבר 3.20 והילד איננו נכנסנו כולנו ללחץ בעלי לקח את המכונית שלנו וחיפש אותו בכל הכפר והכפר אצלינו גדל והוא עיר בזעיר אנפין והילד איננו הזעקנו את אביו שהיה בירושלים במסגרת עבודתו וחצי כפר מחפש והילד איננו,המנהל התקשר לכל ילדי הכיתה עם הילד לא שם וכלום אבל יש איזה שהוא ילד שיש להם רק פאלפון ולא ידעו מה המספר ורציתי לצין שבשעה 4 לאחיו יש יום הולדת עם מוזמנים מכיתתו וכבר 3.45 ואין ילד כבר חשבנו להתקשר לשוטר הקהילתי שלנו,ולפתע פתאום האוצר מגיע בשלום תחקרנו אותו איפה הוא היה למעלה מ-3 וחצי שעות והוא לא רצה לומר עד שיתרצה וסיפר שילד מכתתו אים עליו שהוא חיב לבוא אליו ההביתה והוא פחד והלך איתו עכשיו שאלתי היא כזאת?:איך אימא שרואה שילד אצלה ולא מתקשרת להגיד ולא שולחת אותו הביתה זה דבר שלא יעשה אמא רואה שחבר מגיע היא חיבת לשאול אותו האם אמא שלך יודעת שאתה כאן אחרי הלימודים מסקנה אחבר בא אםם הילד לביתו אמא של החבר צריכה מיד להתקשר הביתה של אותו ילד ולומר לאם שבנה נמצא אצלי ב"ה שהכל נגמר טוב אבל העגמת נפש שהיתה לנו זה לא לתאר ..אפשר ללמוד מהסיפור הזה שהילד מגיע אם חבר מיד לשלוח את החבר הביתה ובדיוק לילד הזה יש בבית רק פאלפון ולא ידעו מה המספר סיפור מהחיים. עכשיו לשניצלים מהתירס רצתי כבל עם ועדה לומר לכם שלא נשאר פירור .המבין יבין הילדים טרפו את זה ובקשו עוד.. כל טוב ותודה למי שנתנה את המרשם ישר כח אני עיפה מהסיפור הזה כך שהלך לנוח ערב טוה וחורף בריא לכל בית ישראל ואנחנו בתוכם
 
יפית איזה עוגמת נפש!! העיקר שב"ה

נגמר בטוב. אבל צריך לברר למה הילד הכריח אותו לבוא איתו. אני לא יודעת לגבי האמא כי מי יודע מה הבן שלה אמר לה. אולי אמר שהילד פה באישור. בכל אופן הכי חשוב להכניס לילדים מעט אסרטיביות. לדעת לעמוד על שלהם בצורה מכובדת ולא לפחד!!! יש ספר ילדים שנתקלתי בו לא מזמן בשם "חשפחדן" זה מין סידרה כזו עם כל מיני רגשות בכל אופן הספר על ילד שהתברר שהוא גיבור כי הוא לא נכנע ללחצי החברים לעשות שטויות וידע לעמוד על שלו ובשעת הצורך כשהיה צריך באמת הוא אזר אומץ ותושיה . בכל אופן אני נהניתי מהמסר של הספר למרות שהוא טיפה מסורבל. בכל אופן ב"ה שהסיפור נגמר בטוב ומזל טוב על יום ההולדת של הנכד השני.
 

יוכי68

New member
יפית, סיפור מהחיים....אני מחנכת את הילדים

לא ללכת לאף חבר/חברה ללא ידיעה וגם עם ידיעה אני לא בדיוק מסכימה........שמחה שהכל הסתיים בטוב....ושמחה שאהבתם את שניצל התירס........שבת שלום והרבה רוגע.
 
אני משתמשת תמיד בשמרים יבשים

מתפיחה- בערך שעה וחצי. בדרך כלל,אני מתעצלת לכסות את הבצק. אצלי בדירה תמיד תמיד חמים. אחרי שעה וחצי בערך, אני קולעת חלק מהבצק. חלק ממנו, צריך להמתין במקרר- כי התבנית לא מספיק גדולה עבור כל הכמות שיוצאת לי. כאמור,אחרי שעה וחצי עושה נאגלה ראשונה. נותנת לזה בערך חצי שעה לתפוח. לא מדע מדוייק. יוצא תמיד מצויין מבפנים. כדי שהקליעה לא תפרם במהלך האפיה(בתנור זה תמיד ממשיך לתפוח) כדאי לצבוט, ואולי גם לחתוך בסכין את סוף הצמה. כשהנגלה הראשונה עברה את ההתפחה שאחרי הקליעה ונכנסה לתנור- אז אני מוציאה את שארית הבצק מהמקרר נותנת כמה דקות שיתחמם בטמפ' החדר- כדי שיהיה יותר נוח לעבודה. וקולעת. ברגע שהנגלה הראשונה יוצאת מהתנור- מכניסה את הנאלגה השניה עכשיו,לא רוצה לבלבל ולסבך אתכם לגמריי.. אבל האמת היא, שהרבה פעמים,אני כ'כ חסרת סבלנות לטעום כבר לחמניה טרייה, שאני דוחפת לתנור, מייד אחרי ההתפחה הראשונה,לחמניה אחת שלא נתתי לה הזדמנות לתפוח התפחה שניה. ויוצא בסדר גמור אגב- לישה של עשר דקות בצק שמרים- אין צורך. גם כאן העצלנות שלי הביאה אותי להעיז,ולנסות לעבוד נגד אקסיומה. אני לשה רק עד שהבצק עשוי היטב,לא מסתכלת על השעון.זה בטוח פחות מעשר דקות,אגב. הבעיה היחידה שלי עם חלות, שהם לא יוצאות שזופות מאה אחוז. זה משהו שקשור למריחה של הביצה,אני מניחה זה המקום לציין,שייש לי שתי ידיים שמאליות,כך שגם השזירה לא יוצאת לי ממש יפה,וגם המריחה לא משהו. אבל הבעל לא מתלונן,וסך הכל זה בהחלט טעים. אני מאוד מאוד אוהבת להכין את החלות של שבת.זה אחד הדברים הכי חביביים עלי.
 
אז ככה...

בעיקרון, בצק לחלה מספיק להתפיח פעמיים - פעם אחרי הכנת הבצק ופעם אחרי עיצוב הצורה. בחום הזה, ממש אין צורך להתפיח מתחת לשמיכה, תוך שעה רוב הסיכויים שהבצק כבר יהיה תפוח. אגלה לך סוד, אני, קיץ, חורף, סתיו או אביב, מכינה ערב קודם את הבצק ונותנת לו לתפוח במקרר (בלילה, כשכולם ישנים...). לא! הייתי מוותרת על לישה של לפחות 7 דק' (במיקסר) 10 דק' (ידני) - מה לעשות, זה חשוב ליצירת בצק שאינו מתפורר. התפיחה השנייה היא מהירה יותר בדר"כ, אבל אני לא מוותרת עליה - אוהבת את החלות שלי אווריריות. אם ממהרים, אפשר לכסות את החלה בניילון גדול (של זבל) ולהניח בתוכו כלי עם מים רותחים, ליצירת אדים ולסגור. שירה (מכורה לחלות וללחמניות חלה)
 
למעלה