כמה זמן לפני כניסת שבת ניתן להדליק נרות שבת?

Chloe1988

New member
כמה זמן לפני כניסת שבת ניתן להדליק נרות שבת?

נגיד אם שבת נכנסת ב16:55 כמה זמן לפני מותר להדליק נרות?
בכל אופן ב16:55 כבר אסור נכון?

תודה ושבת שלום!

asaf2000

New member
תשובה

נשים נוהגות להדליק נירות שבת ולקבל שבת 20 דקות לפני שקיעת החמה וגברים מקבלים שבת בבית הכנסת באמירת קבלת שבת.
אפשר להדליק נירות שבת ולקבל שבת החל מזמן "פלג המנחה", הזמן מופיע בלוחות, השבוע זה יוצא 16:10.
אפשר להדליק נירות שבת כל עוד לא שקעה השמש - השקיעה היום ב 17:17 ואז כבר אסור מהתורה להדליק אש.

Chloe1988

New member
מה לגבי הלוחות של כניסת שבת ?

הבנתי כעת שניתן להדליק נרות שבת שעה ורבע לפני השקיעה(פלג המנחה)
ושנוהגים להדליק נרות 20 דקות לפני השקיעה ורציתי לברר האם מה שרשום בלוחות של כניסת השבת (מה שרשום בלוח שנה ובמדייה) זה בעצם 20 דקות לפני כניסת שבת?
כלומר אם רשום בלוחות: כניסת שבת בת"א בשעה 16:55 אז זה אומר שזה בעצם 20 דקות לפני השקיעה ואפשר להדליק כמה דקות גם אחרי זמן זה ?
ולגבי מן יציאת שבת האם מה שרשום בלוחות הוא הזמן האמיתי של יציאת השבת? כלומר אם רשום יציאת שבת בת"א ב17:45 זה אומר שהחל משעה זו יצאה השבת ?

תודה!

asaf2000

New member
תשובה

כן, הזמן הרשום בלוחות הוא הזמן בו נוהגים להדליק נירות שהוא 20 דקות לפני כניסת השבת בשקיעה ואפשר להדליק נירות גם אחרי הזמן שרשום כל עוד לא שקעה החמה.
וכדאי להזכיר שיש מצווה של תוספת שבת אז אסור לחכות עד השקיעה ממש.

בעניין צאת השבת אני לא יודע, יש כמה דעות מתי זה צאת הכוכבים ואני לא יודע לפי איזו שיטה הלוחות הולכים.

אופירA

New member
מנהל
יש דעות שאני לא מתמצאת בהן

בנוגע לזמן מוקדם יותר מהכתוב בלוח, וצריך להבין בזה סופר לעומק כדי לסמוך על זה. רוב המאמינים לא נוהגים לפי זה כי גם אין להם הידע לכך. נוהגים לפי הזמן הכתוב בלוחות.

לרוב הדעות שבת יוצאת עם הופעת 3 כוכבים סמוכים.
שזה זמן יציאת שבת הכתוב בלוחות. כדאי לסמוך על זה ולא להוציא לפני כן.
יש גם יציאת שבת לפי רבנו תם שמאוחרת יותר מהכתוב בלוחות, אבל מי שלא נוהג בה לא צריך להתחשב בזמן הזה, רק בזמן הכתוב בלוחות.

למעלה