כמה זמן מהצעת הנישואין / החלטה ועד החופה זה טוב

כמה זמן מהצעת הנישואין / החלטה ועד החופה זה טוב

למה יש כאלה שלוקח להם חודשים ואף שנה שנתיים?
מה היתרונות והחסרונות כל מצב?

מה היה אצלכם? מה הייתם ממליצים אחרי חודש חודשיים או יותר?

Fufu The Girl

New member
זה נובע מכל מיני שיקולים...

למה זה לוקח לאנשים זמן?
כי יש כאלה שרוצים לסיים ללמוד, למצוא עבודה מסודרת, השתתפות של אורחים מחו"ל וכו'.
אולי הם גם רוצים לארגן בנחת את החתונה, בלי לחץ ובקצב שלהם.
אני יכולה להגיד לך שהשבוע ראיתי בפייסבוק save the date לחודש יולי, לי אישית זה היה נראה ממש ממש רחוק!

אנחנו העדפנו לא לחכות הרבה זמן, כי גם ככה אנחנו חיים ביחד וידענו שזה זה, אז לא ראינו סיבה סתם להיות מאורסת.
שבועיים אחרי ההצעה כבר סגרנו מקום, ומרגע סגירת המקום היו לנו 3 חודשים לארגן את החתונה.
לנו זה התאים, לא הרגשנו לחץ ונהנו מאוד מהתהליך.

חסרונות?
אולי אם זו תקופת חתונות (יוני-ספטמבר) ולא סוגרים המון זמן מראש, אז התאריכים הולכים ונתפסים, אנחנו די התפשרנו על תאריך ויום אבל לנו זה לא ממש שינה אז לא ראינו בזה חיסרון.
יתרונות?
ככל שהזמן מתקצר אפשר למצוא ספקים בפחות כסף, מצד שני... לא כל הספקים המומלצים כבר יהיו פנויים, וזה כבר תלוי בזוג מה הוא מעדיף...

לגבי המלצה...
זה אינדיווידואלי. מי שיודע לתקתק עניינים ויודע להנות מהתהליך הקצר, בהחלט הייתי ממליצה לא לחכות שנה.
מי שמעדיף לקחת את הזמן ולא בוער / לחוץ לו להתחתן, יכול להאריך את תקופת האירוסין...

אצלנו בגלל שרצינו שבני משפחה מחו"ל יהיו נוכחים

חיכינו כמה חודשים, זה השתלב יחד עם הרצון לחתונה חורפית אבל לקראת סוף החורף כך שהסיכוי לגשם יהיה קטן יותר.
&nbsp
אני חושבת שעדיף לא לתכנן בלחץ אלא לחשוב כמה חודשים קודם. לנו היה הרבה דברים לקחת בחשבון: לבעל היה מאוד חשוב לסיים עם הלימודים לפני החתונה כדי להיות פנוי לארגן אותה (עלק
), ובני המשפחה מחו"ל שמאוד רצינו שיגיעו וגם אני התעסקתי עם הרבה דברים מבחינת העבודה אז חיפשנו תקופת זמן נוחה יותר.
&nbsp
בעיני זה היה בהחלט משהו ששווה לחכות לו.

דובי1401

New member
לי זה לקח משהו כמו חצי שנה

שזה די מגניב, כשמסיימים לארגן הכל ולא נשאר מה לעשות ומחכים רק לתאריך- הלחץ הוא נורא גדול אז עדיף שזה יקרה כבר וזהו :)
אני לא חושבת שלחכות שנה מההצעה עד החתונה זה כייף.... כמובן שכל אחד מתארגן לפי היכולת שלו כי יש כאלה שלומדים וכדו'.
אחותי, למשל, מתכננת חתונה בחודשיים :))))
&nbsp

ממש תלוי

אצלנו היה הפרש של בערך 7 חודשים, אבל זה נקבע על פי החופשות שלנו והאפשרות שלנו להיות בארץ. מכירה אנשים שתקתקו את זה בחודשיים ואנשים שלקחו שנה ויותר. כל אחד והנסיבות והסיבות שלו. נראה לי הגיוני לחכות יותר כשההצעה מגיעה יותר מוקדם ביחסים. אבל שוב, נורא תלוי בקונטקסט.

לא חושבת שיש טוב או לא טוב...

כל זוג והבחירות שלו ומה שמתאים להם.
&nbsp
לנו לקח 8 חודשים. אינ רציתי להתחתן תוך 3 חודשים, כי כבר היינו הרבה שנים ביחד וזה הרגיש מיותר להיסחבר עם זה.
החצי רצה לקחת את הדברים באיזי ולא להילחץ.. זרמתי איתו והיום כשאנחנו אחרי אני מברכת על כך.
ארגון חתונה עם עבודות תובעניות זה קשה... ובגלל שפרסנו את זה על פני 8 חודשים גם יצא שנהננו בטירוף מכל התהליך שזרם על מי מנוחות, וגם כך הצלחנו לעשות חיפוש מקיף על ספקים ומקומות ולהיסגר על כאלה שהיינו שלמים איתם במאה אחוז, בלי פשרות.
&nbsp
אני מניחה שאם היינו סוגרים דברים מהר יותר ומתחתנים ב"חתונת בזק" היתרון המשמעותי הוא כלכלי, אבל היינו מתפשרים על המון דברים בדרך.

אני חושבת שהכוונה

היא שיש ספקים שמוכנים לעבוד במחיר נמוך יותר אם יש להם תאריך פנוי קרוב, כי מירב הסיכויים שאחרת הם לא ימלאו אותו ועדיף לעבוד עבור פחות מאשר לא לעבוד בכלל.

למעלה