כמה זמן מחזיק קפה בבית?

כמה זמן מחזיק קפה בבית?


כמה זמן מחזיק קפה קלוי?
האם יש הבדל אם כבר טחנתם אותו ושמתם בקופסא?
תודה
 

dudi4321

Active member
אוהו. הכלל אומר (גם חוש הריח הטעם והמבט) לטחון ולהכין קפה.

לפעמים אני מתעצל אז טוחן כמות גדולה יותר ושם בצנצנת אפילו כמה ימים. כמות גדולה, זה אומר ל2 או 3 מנות.
 

dimab

Member
קפה קלוי נהיה טוב לשתיה 3 ימים לאחר הקליה ומחזיק מעמד שבועים

קפה טחון טוב לשתיה מיידית ועד מספר שעות לאחר הטחינה. אחרי יום אחד כבר מורגש הבדל בטעם ובקרמה. אם מחזיקים את הטחון במקום לא חם, חשוך, וחסר אוויר - אולי יחזיק יומיים.
 
אם כך האם ניתן לומר לגבי הפודים והקפסולות

ששמים בהם חומר שימור
או שהם עוברים תהליך כימי כלשהו
שהם מחזיקים חצי שנה?(זה מה שקראתי)
(אחרת לא מובן לי, אם הם נכנסים טריים
למיכל הם אמורים להחזיק בדיוק את אותו הזמן
כפי שאתם מציינים).
 

knappertsbusch

New member
בקפסולות/פודים מוסיפים בד"כ חנקן

ויש אריזות למיניהן עם ואקום. אמצעים שונים להשגת אותה מטרה -
מניעת מגע של חמצן עם הקפה.

כמו שאת מבינה מהתגובות, זה מעכב את דעיכת הטעם
אבל לא מונע את הדעיכה. היא בלתי נמנעת. היא כמו הגורל.
שום היבריס של חברות ענק בסגנון סנטלה לא ידחה את הקץ.

זה קורה. וזה טרגי.
 

dimab

Member
הם גם משתמשים במגביר קרמה בשביל להסתיר את חוסר הטריות.

 

dimab

Member
לא טחון - קלוי! בקליה תעשייתית מחזיקים קצת יותר: 3-4 שבועות.

 

yossi7070

New member
אופס...

התכוונתי לקלוי,3-4 שבועות כבר נשמע יותר נורמלי...
 

shayar48

New member
טריות קפה

עד מתי הלחם טרי, בשר או כל מוצרי מזון אחרים?

חמצן, לחות והטמפרטורות "מבשלים" כל חומר אורגני, זה מה יש.

הקפה לא יוצא דופן. יש עזרים המאיטים את התהליך, לא עוצרים. ואקום, קרור וכימיכלים הם חלק מהמנגנון. יש כלל אצל המהדרים, פולי קפה ירוק-שנתיים, פולי קפה קלוי-שבועיים, טחון-שעתיים. זהו.

&nbsp
 

dudi4321

Active member
מזכיר את הבדיחה שרצה בווטסאפ על סופגניה

אצל נשים.
חח
דקה בפה
יום בבטן
שנה בתחת
 
למעלה