כמה זמן מרגע הלנדינג ועד לקבלת PR?

shakshuka1986

New member
כמה זמן מרגע הלנדינג ועד לקבלת PR?

שלום לכם אני עוברת בקרוב לאלברטה וכשאגיע יהיה בידי רק work permit. המעסיק שלי רוצה שכשאגיע נתחיל תהליך של קבלת תשובות קבע דרך PNP. כמה זמן לדעתכם יקח התהליך עד שאקבל PR? ועוד שאלה- חשבתי שיהיה אפשר "לעקוף" את הבוס והתחלתי כבר בארץ תהליך של הגשת בקשה ל-PNP דרך עו"ד (יגאל בן ציון-מישהו מכיר?) האם זה יזרז את התהליך? תודה רבה!

את עושה מהסיפור שקשוקה

וחבל על הכסף שששילמת ליגאל...דרך אגב הוא לא עורך דין אלא יועץ הגירה, ודווקה מהטובים שבהם. תהליך PR למי שיש לו הצעת עבודה קבועה לוקח למי שמגיש תיק בתל אביב פחות מ 3 חודשים. אין לך סיבה לעשות PNP שלוקח יותר זמן. מעסיקים באלברטה לא יודעים שבתל אביב יש מסלול מהיר למי שבידו הצעת עבודה קבועה. את לא יכולה "לעקוף" את הבוס בבקשת PNP באלברטה, כי הבוס הוא שמתניע את התהליך על ידי פנייה למשרד העבודה ומשרד ההגירה של אלברטה. אם התחלת קודם, תוך שימוש בהצעת העבודה של הבוס, זה יזרז, אבל ממילא 3 חודשים אחרי שהגעת לקנדה יהיה לך PR אז מה כל כך חשוב לזרז?

shakshuka1986

New member
תודה לך. אז איך אני פותחת תיק בלת אביב?

כלומר, מה דרוש כדי לפתוח תיק בשגרירות לקבלת PR? אני לא יודעת אם הצעת העבודה שלי נחשבת "קבועה"- ה-LMO מדבר על 30 חודשים אך ה-job proposal שנתן לי המעסיק מדבר על 6 שנים. האם זה נחשב קבוע? אתה מציע בעצם ללכת לשגרירות ולבקש לפתחו תיק לקבלת PR? אני פשוט מאוד מבולבלת, מהמשרד שלי יגאל בן ציון אמרו לי דברים אחרים לחלוטין, וממש לא סיפרו לי שיש מסלול מהיר! תודה רבה על תשובותיך

את מגיעה לקנדה על רישיון העבודה,

ומבקשת מהמעסיק אחרי חודש לקבל מכתב שהוא מרוצה מתפקודך, ושהמשרה היא שלך לתקופה שאינה מוגדרת בזמן. עם המכתב הזה והLMO, את ממלא טפסים של מסלול SKILLED WORKER , מצרפת את כל המסמכים הנילווים של השכלה, ניסיון תעסוקתי, מעמד אישי, וציוני בחינה באנגלית IELTS ,ומגישה את התיק הזה בשגרירות בתל אביב (בדואר, או בעזרת קרוב משפחה) תוך מספר ימים או שבועות תקבלי זימון לבדיקות הרפואיות. אפשרות שנייה: תגיעי לקנדה, המעסיק ימלא טפסים ל PNP, את תמלאי טפסים ל PNP, תמתיני לקבלת המלצת הפרובינציה, הפרובינציה לבקשתך תשלח את התיק לתל אביב, ושלום על ישראל. את יכולה אולי לעשות את זה גם עכשיו, אם המעסיק משתף פעולה, אבל אני לא משוכנע, יכול להיות שעדיף לעשות את זה כמו SW אחרי שרישיון העבודה ביד.

Angel45

New member
באלברטה הזמן עומד מלכת

גם הנושא ה PNP החברים שלנו שכאן שהגישו ל PNP דרך המעביד מחכים ומחכים ו-מ-ח-כ-י-ם

shakshuka1986

New member
תודה לך על תשובתך. לצערי לא עשיתי את המבחן

באנגלית שציינת ולכן אני חוששת שזה מונע ממני ללכת במסלול הזה. ב-PNP אין צורך במבחן שכזה ובתור רופאה עם כל כך הרבה דברים על הראש מבחן באנגלית זה הדבר האחרון שיכולתי לחשוב עליו. תודה לך בכל מקרה

למעלה