כמה זמן נראה לכם תהיה שביתה?

cdf12

New member

ניר נגר

New member
השאלה ששאלת תלוייה בהרבה מאוד

גורמים, בימים אלה נתניהו ופרץ יושבים ומנסים להגיע לפיתרון כי השביתה הזו תיפגע בשניהם ולמען האמת אף אחד מהם לא מעוניין בשביתה. אני אישית תומך בנתניהו שמנסה לדוגמה להפריט את הנמלים. בחברה פרטית לא היו משלמים עשרות אלפי שקלים למנהל נמל שיושב בבית כשהנמל סגוררררררררר או חברה פרטית לא הייתה מעסיקה 140 עובדים כשהשכר הממוצע שם עומד על כ 20,000 ש"ח לזוטרים וכ 45,000 ש"ח למנהלים הבכירים, כאשר רק כ 6 אוניות פורקות שם את מרכולתן בכל חודש... בפרטה מביאה לתחרות, תחרות מביאה (גם לפיטורין..נכון..אבל לטווח הקצר) להורדת מחירים.. והצרכנים יהנו סוף סוף

cdf12

New member
זאת אומרת תוך כמה ימים זה יגמר?

לא שבועות וחודשים?

ניר נגר

New member
חודשים ממש לא!!! כל יום שביתה

עולה למשק מילירדי שקלים...אני מעריך כמה ימים, אולי שבוע. אבל זו הערכה בלבד

לי השביתה כבר עלתה בפיטורין

לי השביתה כבר עלתה בפיטורין של אישתי, היות שהיא עבדה במשרד החזרי מס, ומס ההכנסה שובת\בעיצומים\בחופשה\או מכל סיבה אחרת לא נותן שירות בעלי המשרד נאלץ למצמצם הפסדים והודיע לאישתי כי אין צורך שתחזור מחופשת לידה למשרד, כי פשוט הוא לא הצליח לעמוד בשביתות והעיצומים של מס ההכנסה. מבדיקה עם משרדים דומים בענף מתברר כי חלק גדול מהם סגרו את שעריהם. אז שלא יספרו לי כי ההסתדרות מגינה על החלשים כי מי שזכאי להחזרי מס הם הנכים,משפחות חד הוריות,ואוכלוסיה שלא מגיעה לתיקרת המס השנתית ובהם היא פוגעת ישירות. להסתדרות יש רק מגזר אחד שהיא מגינה והוא הוועדים הגדולים והמונופוליסטיים ועוד משהוא שקשור לחיילי מילואים לפני שנתיים פוטרתי ממקום העבודה תוך כדי שירות מילואים בצר לנו פנינו להסתדרות והתשובה הייתה מתחמקת ביותר אני לא יודע למה אם בגלל ה"אלרגיה" של ההסתדרות מעובדי היי-טק ואו פשוט לא רצו לעזור

ניר נגר

New member
לא לשתוק על פיטורים במילואים!!

יש להשתדל להביא הוכחות שהפיטורין נבעו מהמילואים (זו בדרך כלל הבעיה) אחרי כן לפנות לצבא, יש טלפון מיוחד לנושא פיטורין, החוק הוחמר (67,000 ש"ח פיצויים) וכן הצבא מעמיד סעד משפטי לנושא. בעיקר, לא לשתוק!!! להילחם! בדיוק כמו שאנחנו עושים במילואים מתן סעד משפטי לאנשי המילואים: חייל מילואים זכאי לייעוץ וייצוג משפטי בתביעות על מעשה שנעשה בזמן השירות או עקב השירות. כמו-כן קיימת זכאות לעזרה משפטית בניסוח ועריכת חוזים והסכמים הקשורים לשירות מילואים. את הבקשה יש להפנות לראש מחלקת פרט באכ"א, באמצעות קציני הערים, בצירוף סיבת הבקשה תוך הבהרת הקשר בין השירות הצבאי לבין המקרה ובצירוף האישורים הרלוונטיים. הסעד המשפטי הנו חינם, אולם מקבלי הסעד ישלמו את ההוצאות הנובעות מתוך התהליכים המשפטיים (אגרות משפט, הוצאות בולים וכדומה)

למעלה