כמה זמן קפה טחון יכול להשאר "טרי"?

liberally

New member
כמה זמן קפה טחון יכול להשאר "טרי"?

אם קניתי קפה טחון מבית קלייה כל שהוא...עד מתי אפשר להשתמש בו?

אני שואל שאלה זאת בגלל שאני רוצה לקנות מכונת קפה ואני חובב קפה ואני מתלבט בין קפה טרי לקפסולות..העניין בקפסולות הוא הנוחות ונותן לי פיתרון הכי טוב מבחינה כספית ונוחות (למרות הטעם הפחות נחשב מקפה טחון)..

וגם להתחיל להתעסק בקפה טחון זה יותר מלכלך, לא?
וגם הבנתי שבמכונות הביתיות עם המקציף (דוגמא delonghi eco310) המקציף שלהם בעייתי ואי אפשר להוציא הקצפה טובה כמו בבית קפה.. ואם אקנה מכונה של פולים..אצטרך גם מטחנה ליד ואז זה מייקר את הסיפור?

אני אדם יחיד בבית שותה כוס אחת ביום של קפה

אשמח לפתרונות :)

liberally

New member
שכחתי גם להוסיף את הקטע של הטחינה

אם לדוגמא אני הולך לבית קלייה..איך אדע בדיוק מה הטחינה המדוייקת למכונה שלי? זה גם סיפור לא?

Yehuda Badihi

New member
אי אפשר לשמור על טריות של קפה טחון ואי אפ

שר לדייק עם טחינה במטחנה מרוחקת. הפתרון לשתי המגבלות - מטחנה ביתית.
לגבי ההקצפה במכונות הזולות, זה מאד תלוי במבנה של פיית ההקצפה. בחלק גדול מהמקרים, הניסיון של היצרנים לעזור לצרכן הלא מנוסה רק הורס את הסיכוי להצליח להוציא מהם הקצפה כמו בבית קפה למרות שהן מסוגלות. את ה300 אני לא מכיר אבל דווקא ה200 היותר פשוטה עושה קצף מעולה כמו בבית קפה אחרי שמסירים מהפיה שלה את המעטפת החיצונית.

hallo kitti

New member
בקשר לטריות פולים

לאחרונה קרה לנו כבר פעמיים שקנינו קילו פולים ולאחר פתיחה לא השתמשנו בהם למשך מספר שבועות. למרות שסגרנו את אריזת הפולים עם סלוטייפ והשתדלנו להוציא כמה שיותר אויר מהאריזה והכנסנו לשקית נוספת קשורה בכל זאת לקפה היה טעם נוראי בשימוש חוזר ולא היתה בכלל קרמה, בקיצור איבד מהטריות. האם ישנה דרך לשמור על טריות הפולים אפילו ברמה סבירה לשימוש חוזר לאחר הפתיחה? אין סיכוי שנשתמש בקילו שלם תוך שלושה שבועות נניח...

eldza

New member
ממליץ לקנות קפה טרי מקליה מקומית, במקום קפה

שמגיע ממפעל באירופה

אהה רון

New member
שמירה על פולים, הנה הנסיון שלי בעניין

מהניסיון הפרטי שלי...
יש קופסאות אחסון שמאפשרות להוציא מהם את האוויר עם משאבה שבנויה במיכסה של הקופסה. אצלי זה עזר מאד לשמור על הטריות של פולים קלויים בקלייה מסחרית.
קלייה ביתית ( באוויר חם) זה לדעתי סיפור אחר. משום מה. כאן צריך לסיים את הפולים תוך שבועיים שלושה.

knappertsbusch

New member
שום פטנט בעולם לא יעזור

כל קופסאות הוואקום / זכוכית / מתכת / טיטניום / שאריות מ-cern למיניהם
לא באמת יכולים לעכב הזדקנות של קפה קלוי.

הפיתרון הפשוט והיעיל לאלה ששותים כמויות זעירות של קפה - לקנות בכל פעם 250 גרם.

למעלה