כמה זמן של עמידה על אותו משקל אמור להדאיג?

כמה זמן של עמידה על אותו משקל אמור להדאיג?

רענון. אני שנה ו5 חודשים אחרי ניתוח טבעת. ירידה של 25-27 קילו.
סגירה 5. פעמיים שניסיתי לסגור עוד רבע נאלצתי לפתוח חזרה.
תפריט יומי בערך:
כוס קפה או תה בבוקר (בלי סוכר)
לקראת 11 בבוקר כריך ביס קטן מקמח מלא עם ירקות וחלבון. נאכל במשך שעה וחצי.
לקראת 5-6 בערב ארוחת ערב קטנה. עוף או שניצל או חתיכת דג או פשטידה.
הבעיה הנוראית היא שאני לא מצליחה להעביר יום בלי שוקולד.
ויוצא בערך שאני אוכלת משהוא כמו חצי חפיסה ליום. (250 קלוריות בערך)
לא מצליחה להיגמל מזה...
לא יכולה לאכול מאוחר יותר מ6 בערב כי אז אני סובלת מריפלוקס.
ספורט- משתדלת להקפיד ולצאת להליכות כשמזג האוויר מאפשר.
העניין שלמעשה אני כבר נעה על אותו ציר של 81-85 קילו כבר 4 חודשים.
אני רוצה לרדת במשקל ל75 קילו לפחות.
יש עוד סיכוי או שלפי הנתונים נעצרה הירידה שלי?

קוביd1

New member
לאם 4 הבנים

שום דבר לא צריך להדאיג מבחינת זמן העצירה.
התפריט שלך נראה לי מאוזן לגמרי ,גם השוקולד שאת אוכלת זה בשביל הנשמה ולא כדאי להפסיק עם זה ,אולי טיפה להוריד
קשה לדעת אני מכיר כמה מנותחים עם עודף משקל הרבה יותר משלך שלא ירדו 1/2 ואחרי זה התחילה ירידה חזקה ורצינית
מצד שני יכול להיות שלא תרדי יותר ,תמשיכי בתפריט הזה ,וכולי תקווה שתרדי עוד כמה ק"ג ,תשתדלי לשמור על המשקל הקיים ,ומה שעוד ירד זה בונוס

קובי

רוייקו

New member
ירדת את הממוצע שהיה צפוי לך לרדת

וכעת זה ציפיה לאקסטרה ירידה.
בעקרון, אם תרצי עוד ירידה במשקל, זה אומר לסגור עוד קצת. את לא חייבת לסגור בדיוק רבע. אפשר גם פחות. והכי חשוב זה שתדעי שאותה סגירה נוספת היא קשה להסתגלות. לוקח כמה שבועות להרגיש שהוושט מתרגלת לסגירה הזו. אל תתייאשי. אם את רוצה עוד ירידה, כלומר להחלץ מהעצירה הזו, תצטרכי להסתגל לסגירה נוספת.
בסגירה הנוספת צפויים ימים לא קלים. חייבים לוותר על מזון שניתקע בקלות וצריכים ללעוס היטב עד שהאוכל עובר. זו תקופה של מזון נוזלי יותר, רך, מרוסק.. שבועות עוברים עד שמתרגלים. יש כאלה ששווה להם, מבחינתם, לנסות גם שלב כזה. יש לא מעט שיפתחו אחרי יום או יומיים בחושבם שזה ישאר ככה תקוע אבל ההסתגלות למצב הזה אורכת זמן.

אני ניסיתי יותר מיום יומיים הסתגלות הבעיה

הייתה שזה לא שהיה קשה לאכול. זה אפר להסתגל אבל מים לא עברו לי ואז זה בעיה כבר...
מודה שלא ניסיתי לסגור פחות מרבע.
אולי אני צריכה באמת לנסות בכיוון.

קוביd1

New member
לאם 4 הבנים

האם כל האמצעים מקדשים את המטרה?
צריך גם איכות חיים אי אפשר לסגור עד חנק ולהקיא את הנשמה
לפי מה שכתבת את לא אוכלת הרבה ,אני הייתי ממתין ולא סוגר ,לא נראה לי שסגירה תביא לירידה נוספת במשקל .

קובי

אופירA

New member
מנהל
דעתי אחרת מהדעות שהובאו כאן

לדעתי לפי הנתונים נעצר יופי חילוף החומרים שלך, וזה מה שעצר את הירידה שלך.
חילוף החומרים שלך הפך לחסכוני במיוחד, לאור אכילת-מתאבק-הסומו שלך - פעמיים ביום בלבד, בהפרש של 6 שעות. ולאור הכמויות הזעירות של המזון שאת אוכלת.
אין פלא שאת כל כך מכורה לשוקולד. סביר שיש לך ירידת סוכר חזקה בהפרשים שבין הארוחות, בעיה של רעב ונעילה של חילוף החומרים ומכאן הכמיהה הנוראה לשוקולד.

ולמרות הבעיות שאת נתקלת בהן עקב המצב, ולמרות הרפלוקס שלא מאפשר לך לאכול אחרי 6 בערב (ממש כמו התרנגולות, שהולכות לישון עם השקיעה!) - את עדיין סבורה שכדי להמשיך לרזות את צריכה לסגור את הטבעת.
משהו במאגיה של המנטרות של ד"ר אבינוח וצוותו חסר התובנות התזונתיות, נתפס כחוט השני במוחם של אנשים ומסרב לצאת מהתודעה.
חמישית נסיכה, השמיעי קול. הבה נצעק ביחד: כדי לרזות צריך לאכול. ל-א-כ-ו-ל-!-!-!

להפעיל את חילוף החומרים באופן שישרוף שומנים. ובאופן שישרוף יותר קלוריות מאותו הגוף באותה הפעילות באותו הזמן.
זה אומר אכילה לעיתים קרובות של סיבים תזונתיים = ירקות + דגנים מלאים + חלבונים + הרבה מים. זה אומר שובע תמידי, ולא לתת בשום אופן לחילוף החומרים לנוח לרגע, וגם לא לתת זמן להיצרות המעבר של הטבעת עקב מנוחה של שרירי מערכת העיכול. רצוי מאוד גם פעילות גופנית, אבל מי שלא יכול בשום אופן לא מוכרח. אפילו כל 5-10 דקות הליכה שתוסיפי לפעילות הגופנית שלך יבורכו. נכון שזה לא תורם כלום לכושר, אבל זה כן שורף קלוריות. מעט, אבל תמיד יותר מ-0.

חילוף חומרים חסכוני זה אומר שינוי חילוף החומרים באופן שגורם לכך שאותו הגוף באותה הפעילות באותו הזמן שורפים פחות קלוריות ולכן לא יורדים במשקל.
יש הרבה נשים (בעיקר) שזו תגובת הגוף שלהן לצום ולהפרשי זמן גדולים בין הארוחות, וכן לצריכת סוכר או קמח לבן.

את רוצה לרדת במשקל מ-85 ל-75 קילו לפחות. מה הגובה שלך? מה היה המשקל לפני הניתוח?
כמה מים את שותה במשך היום?

לדעתי את צריכה לפתוח את הטבעת ב-1/4CC בלי שום ספק.
להתחיל לשתות בקביעות, ולאכול דגנים מלאים עם סיבים תזונתיים כל 3 שעות לכל היותר. ואם את רעבה (עקב פתיחת הטבעת) אז גם פחות מ-3 שעות, ולאכול תמיד שילוב של פחמימה עם חלבון, שילוב שמאוד משביע גם בכמות קטנה.
לשתות מים לפני כל אכילה ובין הארוחות. לצרוך ירקות חיים ומבושלים.
אם את לא רעבה - אז תאכלי כמויות מאוד קטנות בארוחות (לדוגמא מספר שקדים וביס מקרקר מחיטה מלאה. חצי מעדן דיאט. פריכית אורז מלא אחת עם 2 כפיות גבינה).

לדעתי תרגישי שהכמיהה לשוקולד פחתה בהרבה, עקב שובע קבוע.
אם עדיין יש לך צורך פסיכולוגי בשוקולד - בבקשה, קבלי רשות לאכול 3 קוביות או חטיף של 20 גר'. שאר החבילה תהיה בקופסה עם מנעול, והמפתח אצל בעלך או אחד הילדים בתפקיד מבוגר אחראי. תבקשי מהם את 3 הקוביות מתי שאת צריכה.

אני חושבת שזה הכיוון שאת צריכה לנסות, ולא לסגור שמינית. מה תאכלי כשתסגרי שמינית? כריך ביס קטן בשעתיים וחצי, וארוחת ערב קטנטנה לא יאוחר מ-5?... יש לי הרגשה חזקה שהירידה לא תתרחש כתוצאה מכך.

אני לא הייתי סוגרת עוד

את גם ממש לא אוכלת הרבה, אפילו עם השוקולד זה לא נחשב הרבה.
אני חושבת שנתי לגוף עוד זמן והוא ימשיך לרדת.
אצלי הירידה היתה מ102 ל 90. עצירה של כמה חודשים
איך מ90 ל 82 ושוב כמה חודשים.
ואיך מ82 ל75. ועד היום אני שם.
ניסיתי לסגור עוד כדי לרדת מה75
אבל אז חיי היו בלתי נסבלים, צרבות ריפלוקסים,
חוסר יכולת לשתות מים עד אחר הצהרים.
ואז הבנתי שזו הסגירה. וזה כנראה המשקל שאאלץ לחיות איתו.
כל מנותח צריך להבין ש58 קילו הוא כבר לא יהיה.
ואחרי המשקלים הגבוהים שהגענו, צריך להסתפק במה שיש.
אבל אצלך עדיין נראה לי שיש סיכוי לעוד ירידה קטנה,
רק תני לזה זמן.

הירידה שלך לא נעצרה. לדעתי את אוכלת פחות מדי

במשך היום.
בעניין השוקולד גם לא הייתי עושה כלום. זה פיצוי ואני גם חוטאת הרבה. ככה שחוטאים לא נוזפים בחוטאים.

אצלי, בשנה ראשונה ירדתי 30 ק"ג
בשנה השנייה 4 קילו!!! האם התיישתי? לא ולא. נהניתי מדמותי החדשה והתענגתי על המחמאות.

בשנה השלישית ירדתי 18 ק"ג!!! וכאן בא השינוי התהומי בלי לשנות תפריט, בלי לסגור, בלי לוותר על השוקולדים.

בסה"כ 52 קילו. קילו נוסף ירד בחודש האחרון ששייך כבר לתחילת השנה הרביעית...

מה זה מלמד?

שלגוף דינמיקה משלו. ורצוי שתאכלי יותר לאורך כל היום בהפסקות קטנות של שעתיים שלוש מקסימום. כי אם את אוכלת כמו ציפור, הגוף מסתפק באוכל של ציפור.

אני אוכל הרבה, לדעתי הרבה יותר מ-1200 קלוריות ביום. אני אעשה חישוב כדי לבדוק כי זה מעניין.

בהצלחה.

ועוד משהו שחשוב לי לציין

בפעם האחרונה שסגרתי הייתה אחרי שנה ורבע (כמעט לפני שנתיים) בעקבות החלקת טבעת וניתוח חוזר.
זאת אומרת שלא עשיתי שום שינוי של פתיחות- סגירות.

ומעולם, מעולם לא הגעתי למצב שמים לא עברו.

אבל כיוון שאני סובלת מריפלוקס אני לא אוכלת לפחות שעתיים לפני השינה וזה כנראה מזרז ירידות...

מדהים איך שהדעות בין הגברים לנשים מנוגדות פה.

צריך לעשות על זה עבודת מחקר פעם.
משהוא כמו נשים עם טבעת מול גברים עם טבעת

למעשה נטיית השכל שלי היא להסכים עם דעות הנשים. שכנראה אני דווקא צריכה לאכול יותר כדי לרדת קצת.
אני אנסה במשך שבוע לאכול יותר בסגירה הנוכחית ואם לא אז אפתח שמינית (ואל תכעסי אופירה שלא רבע...)
אהבתי את הרעיון של המנעולים על השוקולד.
מגיוון שאכילת השוקולד שלי היא בשעות העבודה אני חושבת שאלך על קולגה לעבודה שתשמור לי אותם.
מים אני חושבת שאני שותה די הרבה. משהוא כמו לפחות ליטר וחצי ביום לרוב יותר. זה לא רע. נכון?

קוביd1

New member
אם ארבעת הבנים

גם אני מצטרף לדעת הנשים ,מי שכתב לך דעה מנוגדת זה רועי ,זה קו המחשבה שלו שאני מכיר הרבה שנים ,זה גם קו המחשבה של ד"ר אבינוח שאומר לסגור כדי לרדת במשקל ,אני אומר וכתבתי הרבה פעמים שהגוף מכונה חכמה ,ברגע שהוא לא מקבל את מה שמגיע לו ולפני שיגרם נזק הוא מתגונן והירידה נפסקת
אני נגד כל אלה שסוגרים לא אוכלים בקושי שותים העיקר לרדת ,איזה חיים אלה להקיא כל הזמן ,איזה חיים אלה לסבול מצרבות ,איזה חיים אלה לסבול מנשירת שיער בגלל מחסור בויטמינים
עשינו את הניתוח בגלל שרצינו איכות חיים יותר טובה ,ומה שקורה אחרי שסוגרים עד כדי חנק זה ההפך

קובי

למעלה