כמה זמן תרמילי\מקלות וניל מחזיקים מעמד?

V Has Come To

New member
כמה זמן תרמילי\מקלות וניל מחזיקים מעמד?

ואיפה אפשר להשיג בארץ?
תודה...
 

Maldini Girl

New member
אענה על השאלה השניה

בנוגע לאיפה להשיג, אני חושבת שבכל חנות רצינית שמתעסקת בבישול, תבלינים או אפייה ניתן למצוא.
&nbsp
אנחנו לאחרונה קנינו במחנה יהודה אצל בשקביץ מקלות וניל מדהימים.
 

salo22

New member
כמה עלו אם אפשר ?

והאם מוכרים אותם שם תוך ציון הזן ?
 

Maldini Girl

New member
תשובות

הבחור (שהוא זה ששילם) אמר שהם היו יקרים,משהו כמו 16 ₪ למקל, ושהם נקראים מדגסקר בורבון. היה לו גם עוד סוג פחות איכותי ויותר זול.
 

salo22

New member
תודה

זו המציאות בארץ
אם אתם משתמשים הרבה, נסו לעבוד עם מקורות מהרשת..
 

galmintz

New member
5 מקלות וניל משובחים בורבון מדגסקר 32 ש"ח

שמנים ועסיסיים אורגינל באריזת זכוכית ביבוא מצרפת.
 

salo22

New member
היבולים במדגסקר ניזוקו קשות בשנתיים האחרונות

ואולי קצת יותר מזה, מה שגורם למשבר בעולם הוניל. אגב יש לזה השפעה משמעותית גם על עולם הגלידה, מישהו ראה בזמן האחרון מגנום וניל מדגסקר או הרבה נקודות שחורות מוניל בארטיקים ? בעבר היה משהו, השפיע גם על הטעם לטובה..
בכל מקרה המחיר מצרפת סביר לשוק היום, אם מדובר ב Grade A, אם זה B, קצת פחות מעניין. לפני שנים, זה היה מחיר נוראי, ניתן היה "לייבא" בכמות לא גבוהה במיוחד, במחיר שהסתובב סביב 2-3 שקלים למקלות יפים מרמה A.. אז עכשיו פחות או יותר כבר כפול..
קניתי בעבר מכמה מקורות אמריקאיים לא רעים אך לא מצרפת, האחרון בהחלט הוא המצטיין שבהם (אין לי אחוזים) :
http://saffron.com
לא בשליחה לארץ, למרות שיתכן ויש להם את האופציה, זה משתלם כשחברים אוספים ומביאים איתם בנסיעה חזרה. הווניל המקסיקני הוא משהו די יוצא דופן בתחום (יחד עם האוגנדי וזה מטאהיטי, שמועות גם על טונגה), יוצא לי בערך4.5 ש"ח למקל באיכות "אחרת". אם למישהו יש את ההזדמנות, כדאי לבדוק, גם הזעפרן שלהם ליגת העל.
 

galmintz

New member
אולי לא הסברתי את עצמי נכון

אני לא מייבא אלא קונה כאן בארץ מקלות מיובאים צרפת והאיכות
היא A. במחיר של 6 ש"ח ומשהו למקל ולא 16 ש"ח כפי שמישהי ציינה
שזה גזל.
 

salo22

New member
אין לזה תשובה חד משמעית

כי אי אפשר לדעת מה המקור ממנו קנית, בני כמה המקלות האלו מהחנות וכולי. חוץ מזה מקלות וניל לא בדיוק נופלים לקטגוריה של ״מחזיקים מעמד״, אפשר למצוא שימושים גם במצב של התייבשות גבוהה ואין פג תוקף למקל וניל.
המתווכים שנמצאים בקשרים עם השטח ומוכרים כמויות של מקלות, יש כאלו שפועלים גם ברשת ושולחים או היו בעבר לישראל, לא יענו גם הם בצורה חד משמעית מה אורך החיים של מקל - באריזת ואקום ימליצו רובם על פתיחה ושימוש ״במצב שיא״ תוך שנה במקסימום של המקסימום, כאשר המקלות בחוץ, הם בשיאם לדעתי עד מספר חודשים ספורים ובהחלט מתחילה התייבשות ונסיגה, רבים שמים במקפיא שזה נחמד לשמירה מסויימת וגם אני מחזיק כך מקלות תקופות ארוכות מאוד, אך יש שינויים הדרגתיים באיכות. יש שלל רעיונות אחרים ויצירתיים, כמו לחתוך מקל לחצי ולשים עומד על הצד החתוך בסנטימטר ומשהו של וודקה נניח, או קוניאק, לפי השמועות ההשקייה הזו משאירה את המקל חיוני יחסית וגם מרוויחים מיני תמצית. לא קונה מקלות בארץ בגלל המחירים וכנראה גם האיכות אז לא יכול לעזור
 
למעלה