היבולים במדגסקר ניזוקו קשות בשנתיים האחרונות
ואולי קצת יותר מזה, מה שגורם למשבר בעולם הוניל. אגב יש לזה השפעה משמעותית גם על עולם הגלידה, מישהו ראה בזמן האחרון מגנום וניל מדגסקר או הרבה נקודות שחורות מוניל בארטיקים ? בעבר היה משהו, השפיע גם על הטעם לטובה..
בכל מקרה המחיר מצרפת סביר לשוק היום, אם מדובר ב Grade A, אם זה B, קצת פחות מעניין. לפני שנים, זה היה מחיר נוראי, ניתן היה "לייבא" בכמות לא גבוהה במיוחד, במחיר שהסתובב סביב 2-3 שקלים למקלות יפים מרמה A.. אז עכשיו פחות או יותר כבר כפול..
קניתי בעבר מכמה מקורות אמריקאיים לא רעים אך לא מצרפת, האחרון בהחלט הוא המצטיין שבהם (אין לי אחוזים) :
http://saffron.com
לא בשליחה לארץ, למרות שיתכן ויש להם את האופציה, זה משתלם כשחברים אוספים ומביאים איתם בנסיעה חזרה. הווניל המקסיקני הוא משהו די יוצא דופן בתחום (יחד עם האוגנדי וזה מטאהיטי, שמועות גם על טונגה), יוצא לי בערך4.5 ש"ח למקל באיכות "אחרת". אם למישהו יש את ההזדמנות, כדאי לבדוק, גם הזעפרן שלהם ליגת העל.