כמה זמן

tomm האחת

New member
כמה זמן

מספיק לשים תינוקת בגיל שלושה חודשים על הבטן? כל זמן שהיא ישנה אני שמה אותה על הבטן או על הצד. כשהיא ערה אם היא אחרי אוכל אז אני לא יכולה לשים אותה על הבטן. במשך היום אני מנסה בזמן שנשאר כמה דקות כל פעם. ברגע שהיא בוכה, הופכת אותה על הגב. זה מצטבר ללא יותר מ-20 דקות ביום. זה נראה לי מעט ונהיה לה קרחת קטנה מאחור. אני דואגת. היום שמעתי על ראש פחוס בפורום הזה ונבהלתי. מה יכול להיווצר מצב כזה בגלל שכיבה מרובה על הגב?

כמה זמן?

רצוי שתינוק ער!! יהיה על הבטן כמה שיותר זמן. במצב זה הם לומדים לחזק א תחגורת הכתפיים ולהרים את הראש ועוד .. דווקא בשינה מומלץ לא להשכיב תינוקות ע להבטן או הצד אלא אך ורק על הגב. (למניעת מוות בעריסה,חלילה). אי אפשר להגדיר לדעתי זמן כיוון שלא כל יום זהה לקודמו ולא כל תינוק מגיב בצורה זהה. רוב התינוקות מביעים מחאה כשהם על הבטן בהתחלה אך השכיבה על הבטן מאתגרת אותם ומפתחת אותם. לדעתי לא כדאי שהתינוק יגיע למצב בכי גדול אך כן ניתן גם לאחר שכבר רמז שנמאס לו אם זה לאחר דקה.. לנסות ולהסיח את דעתו מהקושי ולהציב לו אתגר. כוונתי היא שאם תינוק בוכה דקה לאחר שהפכנו אותו לבטן, לא כדאי להחזירו שוב לגב אלא להשיכב לידו ולהשמיע לו קולות או לעשות לו פרצופים,או להניח לידו צעצוע שאוהב וכך תעבור עוד דקה. פעם הבאה מאמינה שמשך הזמן יגדל.. בהצלחה

למעלה