כמה זנים?

כמה זנים?

אני עושה בימים אלו קורס מע"רים (מגישי עזרה ראשונה) במד"א. הגענו לפרק שאני הכי אוהבת, שהוא פציעות מבעלי חיים והוא גם האחרון (אחלו לי במזל) הוא גם עוסק בנחשים, וגיליתי שיש רק 8 סוגים של נחשי א"י! מה זה נכון? היתי בטוחה הרבה יותר.... בנוסף, רציתי לוודא כמה מהם ארסיים? וכמה מהם יכולים לגרום מוות במספר שעות/דקות? (יודעת רק על צפע) לילה טוב, מורן

naja

New member
בערך 40 מינים(תלוי את מי שואלים).

יש כ 40 מיני נחשים בארץ מתוכם 9 ארסיים(שוב, תלוי את מי שואלים-יתכן והאפעה המגוון יפוצל לשני מינים ואז יהיו 10. כרגע מוגדרים 9). בסיטואציה (הלא) מתאימה כולם עשויים לגרום למוות בתוך שעות אבל אלו שנחשבים למסוכנים ביותר אלו הצפע המצוי, האפעה והשרף עין גדי.

תודה לך+ שאלה נוספת

באופן מוזר המדריכה שלי אמרה רק על 8, ואני לא הבנתי איך זה ייתכן. כל הזנים בעלי יכולת הקשה ונשיכה? כמובן שכל הטיפול שווה לכל הנחשים אצלנו, החובשים עדיין לא עברו הכשרה וטרנרית לצערי ולא מבדילים בין ארסי לבן דודו הלא ארסי, אז המרחב גדול בהרבה, תודה לך, אני אעדכן את המדריכה שלי.

רן333

New member
אני מעריך שהסיסמא "8 מינים"

התייחסה במקור לנחשים ארסיים בלבד: בעבר מקובל היה לדבר על 8 מינים של נחשים ארסיים בארץ (צפע חרמון, צפע מצוי, אפעה, שפיפון, עכן גדול, עכן קטן, פתן שחור ושרף עין גדי; כיום מדברים על 9 מינים, מכיוון שעכן החרטומים והעכן הגדול, שבעבר שוייכו לאותו המין, מוכרים כיום כמינים נפרדים). אני מאמין שבשלב מסויים נשמטה מחומר הלימוד שלכם המילה "ארסיים". מה שנשאר שם זה "8 מיני נחשים", וזו, כאמור, טעות (ראי את ההודעה הקודמת של naja). אני לא בטח שהבנתי את השאלה שלך אודות יכולת ההכשה. בכל מקרה, המונח "הכשה" שמור בד"כ למה שנחשים ארסיים עושים. שאר המינים אינם מכישים. רובם מסוגלים לנשוך, אבל הנשיכות שלהם לא מזיקות במיוחד.

bendj123

New member
תחפש בגוגל "נחשי ארץ ישראל"

ותראה שם את כל המידע שאתה צריך

למעלה