כמה חודשים לפני מעבר לארץ

Discordi

New member
כמה חודשים לפני מעבר לארץ

היי לכולם,
בעוד כחצי שנה בעלי ואני מסיימים שנתיים באנגליה וחוזרים לישראל. אמנם הגענו לכאן עם שתי מזוודות, צברנו די הרבה דברים בתקופה שלנו פה ולכן אנחנו רוצים לחזור עם מכולה. אנחנו עוד ממש בשלבי ההתארגנות הראשוניים אבל יש לי כמה שאלות של מתחילה.

הראשונה והכי חשובה - איך בכלל עובד העניין של מכולה? האם יש חברות שונות שצריך לבחור מהן? ואם כן - האם יש למישהו המלצות, או הצעות איך לגשת לעניין הזה?
בנוסף, מניסיונכם, כמה זמן לוקח למכולה להגיע? מהן העלויות בערך? האם בנוסף למכולה צריך לשכור שירות הובלות? (מניחה שכן אבל רק מוודאת).
ואם אנחנו תושבים חוזרים, האם כל דבר שנשלח יהיה פטור ממכס (בגבולות הסביר כמובן...)? האם אנחנו צריכים את הקבלות של כל מה שאנחנו שולחים?
וכמובן כל טיפ יתקבל בברכה.

סליחה על השאלות הממש ממש בסיסיות, אנחנו ממש בשלבים ההתחלתיים ואני מנסה לעשות סדר בראש.
תודה מראש!

ברוכה הבאה לפורום

מקווה שבעלי נסיון יענו לך, אנחנו שלחנו מכולה מקליפורניה ולכן הכל שונה (זמן משלוח, עלות ועוד).
מה שכן, אני לא חושבת שאתם תושבים חוזרים. שנתים זה לא מספיק (אני חושבת שזה 6 שנים ומעלה). תבדקי באתר של המכס או של משרד הקליטה מה הזכאות שלכם לגבי פטור ממכס.
בהצלחה

עדיף את האתר של משרד הקליטה, בחינם

ןעם המידע הכי מדויק, לא צריך אתר מסחרי סתם כך.

nevo681

New member
קצת תשובות

היי,
ישנם חברות שעוסקות בהובלה ושינוע חפצים ודירות בכל העולם.. מחיפוש בגוגל תוכלי להגיע אליהם בקלות.
מאחר ואת לא מתמצאת בכל העניין הזה, לא ממש תוכלי לעשות את זה לבד אלא בסיוע.
את אורזת את כל הדברים שלך ומתארת להם את תכולת הדירה (שכוללת חדר שינה, ארונות, סלון, כלי מטבח, מכשירים חשמלים וכל מה שצברתם שאתם רוצים להביא) והם בודקים אם זה נכנס למכולה 20 או 40 (הגודל משמעותי במחיר ולכן עדיפות לרכז למכולה 20 ואם כבר אז למלא אותה לגמרי....
החברה מתאמת לכם הובלה ומעמיסה את הציוד, מעבירה למכולה, עושה את הרשימת תכולה והמחיר ערך (גם לצורך ביטוח) ככה שאם אתם מחליטים לתת מחיר נמוך קחו בחשבון שאם משהו יקרה למכולה אתם תקבלו לפי הערך שהצהרתם, אם הצהרתם מחיר נכון אבל הוא גבוה קחו בחשבון ששיחרור המכולה יעלה בהתאם לעלות הצהרה... עובד לרעתכם בשני המקרים אבל אין ברירה.
כזה מגיע לארץ זה עובר תהליך שיחרור (יש בזה תשלומים נוספים) ומן הסתם הובלה עד אליכם בבית.
סוכן שמתעסק בדברים האלה אחראי לכל מה שציינתי....
זמן הובלה משוער מבריטניה הוא עד 4 שבועות (לפעמים אפשר בפחות זמן אבל העלות בהתאם)
את יכולה להיכנס ללינק הזה שיעזור לך להבין את תכולת המכולה
http://www.export.gov.il/heb/Services/experts4u/prof_information/TransportationCosts/
בכל מקרה, תרגישי חופשי ליצור קשר לשאלות נוספות
אני מעסקת ביבוא ויצוא (כשכירה) אז אני מכירה את כל החוקים
בהצלחה

Discordi

New member
תודה על התשובה המפורטת!

עזרת לי מאוד לעשות סדר.
אז שאלה נוספת ברשותך - קשה לי קצת להבין פרופורציות של גודל מכולה, אבל נראה לי שאפילו מכולה 20 תהיה גדולה בשבילנו מכיוון שאין לנו הרבה רהיטים להוביל, ואין בכלל רהיטים גדולים כמו מיטות או ארונות, ורוב הציוד יהיה ציוד אישי כמו בגדים, ספרים וכו' ואולי גם ציוד לתינוק (
) אם נראה שמשתלם יותר לקנות כאן. אז האם יכול להיות שמכולה זה לא בשבילנו, ואנחנו צריכים לחשוב על משלוח מסוג אחר?

ושוב המון תודה על העזרה!

nevo681

New member
אז ככה יש כמה אפשרויות

אם לא מדובר ברהיטים ומילוי מכולה מלאה, אפשר לבדוק על משלוח חלקי, זה אומר שאת מבקשת מהמשלח לבדוק לך לפי הכמות שיש לך נניח ויש לך 15 ארגזים (עדיפות לגודל של ארגזים אחידים- רצוי לקנות אותם ולארוז מסודר) אז הוא יעשה לך חישוב של כמות האגזים מידותיהם ומשקלם ולפי זה תקבלי את עלות ההובלה
משמע אם מדובר בממוצע של כל ארגז (לצורך החישוב) ב-50 ק"ג זה אומר שיש לך 750 ק"ג (בהנחה שמידות המשקל זהות פחות או יותר למשקל הברוטו של הארזים) יחשבו לך לפי עלות לק"ג
נניח ועלות לק"ג היא 4 דולר אז זה יכול לצאת לך כ-3000 דולר
קחי בחשבון עלויות שיחרור ועלויות נוספות עוד כ-300-500 דולר.
לפעמים שווה לחלוק מכולה עם עוד משפחה שחוזרת ולבצע את ההובלה עצמאית כזה מגיע לארץ

מאיפה אתם מגיעים? מה הכמות הממוצעת לדעתך?
אפשר לבדוק גם עם הדואר המקומי מה עלות שליחת חבילה (לפי משקל ומידות)
אפשר לבדוק עם קורייר כמו DHL מה העלויות אצלם

תמיד תמיד תוודאי גם מה העלויות הנוספות שנלוות שהם לא נותנים לך במחיר כמו, עלויות סיכון, ביטוח, דלק, היטלים נוספים, שיחרור, מע"מ, מכס, תקשורת, ביטחון, סוכן , עמילות וכו'... בדר"כ זה מגיע לסכומים שאמרתי קודם 300-500 דולר בממוצע...

עכשיו לדעתי, פשוט תעשי את מה שנכון לך, כשאנחנו חזרנו לארץ ועשיתי בדיקת מכולה שלא השתלמה לי מבחינת שווי הכמות של הדברים שרציתי להעביר (היה יותר משלם לי אישית למכור ולקנות מה שצריך בארץ) ואת כל הדברים החזרתי עם אנשים שבאו לביקור או אנשים שהכרתי שנסעו לארץ ויכלו לקחת איתם כמה דברים.... ביררתי גם לגבי עלויות חריגה וכו'... בכרטיס הטיסה של חזרה את מציינת שאת חוזרת לישראל לצמיתות , באל על הם מכירים בזה ונותנים לך איזשהי הרשאה (על הכרטיס) לחריגה בהתאם למה שהם קובעים.

מקווה שעזרתי לך וקבלת קצת מושג מהעולם הזה
בהצלחה

Lia78

New member
שנתיים לא מספיק לתושב חוזר

אלא אם אתם בשליחות ממשלתית כלשהי ואז יש תקנות קצת אחרות.

יש 2 מדרגות, של 4 שנים ושל 6 שנים ובהתאם מה יכולים להביא.

חוץ מאתר של תושב חוזר שקישרו אליו הכי טוב לבדוק באתר של המכס.

אם אין דברים מאד גדולים (ריהוט בעיקר) כדאי לבדוק עלות משלוח בדואר מול הובלה. יקר זה יצא בכל מקרה, השאלה בכמה...

חזרה מוצלחת!

Discordi

New member
דווקא קראתי במספר מקומות ששנתיים זה מספיק

כולל באתר שקישרו אליו כאן, ובאתר של רשות המיסים, בסעיף הראשון כאן: http://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Documents/CustomsReturningCityzen.pdf
וגם בעלון המידע של הבית הישראלי בנושא.
אני אשמח לשמוע אם יש לך מקורות אחרים שאני יכולה לפנות אליהם, אני באמת לא מבינה בזה הרבה אבל כתוב בכל מקום שנתיים.

רזאי

New member
זה היה שנתיים ושינו את זה.

לפני 15 שנים חזרנו אחרי שנתיים, וקיבלנו את כל הזכויות של תושבים חוזרים. עכשיו נסענו שוב לשנתיים, ואמרו לנו ששנתיים כבר לא מספיקות.

Discordi

New member
לי אמרו לפני כמה חודשים

שאנחנו יכולים לקבל סטטוס של תושב חוזר רק פעם אחת בחיים. יכול להיות שזה העניין אצלכם?

כנראה מספיק אבל תלוי למה

שנתים זה מספיק לדברים מסוימים.
הנה מצאתי לינק עם פרטים ממשרד הקליטה.
הכי בטוח, תתקשרי למשרד הקליטה (יש בלינק טלפון) הם עונים ומאד אדיבים. ותשאלי אותם למה בדיוק אתם זכאים.

Discordi

New member
תודה רבה!

כתבתי להם בינתיים, אם זה לא יספיק אני ארים טלפון.

Lia78

New member
צודקת

משום מה זכרתי 4 שנים

אבל, זה תלוי מה רוצים להביא, מעל 6 שנים יש יותר הטבות במיסים.
אבל2, אם אתם סטודנטים זה קצת אחרת

מצאתי את הקישור הזה
http://taxes.gov.il/Pages/TaxesAudiencesPages/TaxesAdienceReturningCitizen.aspx

אנחנו בסופו של דבר לא הבאנו מכולה, היה לנו מזל שחברים חזרו לארץ עם מכולה במימון העבודה אז הם לקחו לנו כמה ארגזים, ככה שהידע שלי הוא תיאורטי בלבד מהבדיקות שעשיתי לפני 3 שנים והזיכרון לא מה שהיה פעם...

למעלה