כמה חירשים לדעתכם הגיעו לעצרת לזכר

amirama11

New member
כמה חירשים לדעתכם הגיעו לעצרת לזכר

כמה חירשים לדעתכם הגיעו לעצרת לזכר רבין?? חזרתי קודם מהעצרת לזכר 8 שנים לרצח רבין ז"ל. בין נאום לנאום שובצו הופעות קצרות של אמנים שונים ולשירים יש קשר לאירוע. היה מרגש-במיוחד הנאום של הנהג הצמוד של רבין משך 30 שנה! מרגש אבל חזרתי מוטרד- פעם ראשונה שעיריית ת"א מסדירה תרגום לש"ס קבל עם ועדה מול מצלמות ולמרות הודעות בפורום וsms שנשלחו להמון חרשים ןחברים באו רק 3!!! אני,חנה בר ואלעד למי שמתעקש לדעת. אם לא פיספסתי עוד לק"ש או חירשים בקהל. לא חוכמה לבכות על חוסר שיוויון ואטימות המימסד או החברה כשאנו לא תורמים כלום לקהילה ומרוכזים רק בעצמנו. לדיסקו מן הסתם יבואו חרשים למרות שאינם שומעים המילים ועוד ישלמו עבור זה בכיף אך לעצרת זיכרון רק 3 טרחו לבוא. חבל. וגם לשירת האדם,טקס מלכת יופי,יום סטודנט אין בעיה לעשרות ןמאות חבריה להגיע. ואגב בעצרת אנשים שומעים שעמדו בשורות ראשונות סירבו לתת לשלישיה-אני אלעד וחנה לעמוד בחזית לראות היטב את המתורגמנית לי דן.לא עיניין אותם שבלי לראות התרגום לא נבין-ואני מדבר על נשים מבוגרות וגברים אטומים. מבחינתם היינו צריכים לבוא קודם "לתפוס מקום". אפילו לי דן צעקה- " הרי כל האנשים שבאו לפה זה גם בשם הסובלנות ואי אלימןת-איפה הסובלנית שלכם???? " לא עזר מול חומת אנשים קשיי לב שעמדו לפנינו ובכ"ז הייתם צריכים לבוא למי שמכבד את זכר רבין והישגיו למען השלום שכבר היה פה-היה והלך.. תודה ללי על תרגום נפלא כרגיל שהצלחנו לראות לא בקלות אך בגאווה !!! אמיר

0ne Man

New member
חבל מאד ../images/Emo4.gif

שהחירשים לא ניצלו את ההזדמנות להפגין נוכחות בעצרת הזו, כדי לאותת לנציגי העיריה שמאמיציהם להנגיש את העצרת לחירשים וכבדי שמיעה לא היו לשוא. עכשיו הם בטח חושבים לעצמם - התאמצנו, התאמצנו, ואף אחד לא בא (3 חירשים לא מצדיקים את ההשקעה שבטח נדרשה לעיריה כדי להנגיש את האירוע לחירשים) איפה היו נציגי הארגונים באירוע? נציגי אח"א ונציגי ארגון בקול? האם הם היו מעורבים בכלל בנעשה? יכול להיות, שבגלל שהעצרת היתה למעשה גם ארוע פוליטי של תומכי השמאל, לא רצו הארגונים להיות מעורבים ולהיות מזוהים עם ארגוני השמאל, ולכן לא הגיעו לעצרת וגם לא ארגנו את חבריהם להגיע. צריך גם לקחת בחשבון פרופורציות - קהילת החירשים היא קהילה קטנה ולא את כולם מעניין להגיע לעצרת, לסבול מדוחק ואי נעימות, לחפש חנייה,להיתקע בפקקים וכו' - מתוך 6 מיליון אזרחים שומעים הגיעו אולי 100 אלף איש, שזה פחות מ-2 אחוז מהאזרחים. קהילת החירשים מונה כ-6000 איש, שמפוזרים בכל רחבי הארץ, בלי לקחת בחשבון את כבדי השמיעה (אגב, מישהו בדק אם היו בעצרת כבדי שמיעה, חוץ מ-3 החירשים?) בכל אופן, אני מסכים שמדובר בהזדמנות שהוחמצה - נתנו לחירשים אירוע מונגש- והחירשים לא לקחו. הדבר וודאי ישפיע העתיד על קבלת החלטות של העיריה להנגיש אירועים נוספים לחירשים. שבוע טוב

0ne Man

New member
ו...כמעט שכחתי! ../images/Emo9.gif

ברוך בואך לפורום, אמיר

0ne Man

New member
לפי הודעתה של לילך זינו

האירוע היה מונגש לחירשים וגם לכבדי שמיעה, בצורת תירגום לשפת הסימנים ואולי גם תימלול.... ראה את הודעתה של לילך זינו

צלף

New member
בעצרת היו 100,000 משתתפים

אז לפי היחס של חרשים מסמנים באכלוסיה הוא פרומיל אחד (0.1%) אז היו צריכים להיות מול לי דן 100 חרשים... יכול להיות שלא פירסמו את התרגום של לי דן מספיק (באינטרנט גולשים מעט מאוד חרשים) אבל גם סביר להניח שחרשים ולקויי שמיעה לא רגילים ללכת לעצרות פוליטיות, מכיוון שעד להיום אירועים כאלו לא היו נגישים ללקויי שמיעה...

noreenie

New member
לא הפיצו את הידיעה מספיק

כשלעצמי, אם הייתי יודעת שיש תרגום, הייתי באה. חבל.

למעלה