כמה טוב לאכול שוקולד (מריר..)

ranlevy

New member
כמה טוב לאכול שוקולד (מריר..)

הצרפתים טוענים, שבשנים האחרונות טעמם של צרכני השוקולד בצרפת מעדיף יותר ויותר שוקולד מריר, לעומת שוקולד חלב בעבר (ובמדינות הסמוכות). אז מעבר לאליטיסטיות הצרפתית ("אצלנו" מעדיפים "שוקולד למבינים" ולא סתם "שוקולד לילדים" שהוא המצאה שוויצרית בכלל), הם כנראה יודעים על מה הם מדברים: כותרות היום מבשרות שבמינון סביר, שוקולד מריר (לא חלב!) מסייע לעלייה ברמה של נוגדי-חימצון בדם. -- רן.
 
מעודד לשמוע, אבל...

אני תוהה עד כמה מחקרים כגון זה הם אוביקטיביים ומעמיקים דיים על מנת שגם הדיוט כמוני יוכל לאמץ את מסקנותיהם, או שמא למישהו יש אינטרס לקבל תוצאות מסוימות...
 

bouquet garni

New member
העדפה לשוקולד

קודם כל, תרשה להתיחס למחקר קצת בחשדנות - 7 נשים ו 5 גברים הם לא מדגם מייצג והמסקנות שכתובות בכתבה הקצרה לא עוררו בי תחושה של הבנה. לגבי ההעדפה של שוקולד חלב על פני שוקולד מריר (אפילו בצרפת עד לפני כמה שנים) יש לי שאלה - מה גורם לשוקולד מריר להיות יותר איכותי ולהיחשב בעיני רבים, במיוחד אלה שמכורים לשוקולד, ל "הדבר האמיתי" - האם מדובר בהבדל משמעותי באיכות התוצר בין שוקולד חלב לשוקולד מריר או שמדובר בעיניין של טעם, ואולי קצת אופנה.
 

ranlevy

New member
הרבה נקודות העלית...

לא הייתי קורא לזה אופנה, כי אופנה מתחלפת בקצב מהיר יותר מהשתנות הטעמים (עניין של דור). אבל זה בהחלט קרוב לאופנה מתחלפת. מה גורם לאנשים להחשיב שוקולד מריר כאיכותי יותר? אני לא סבור שזה באמת שאלה של איכות. יש גם שוקולד חלב איכותי מאוד. אני חושב שזה יותר עניין של עידון טעמים: שוקולד מריר אינו מהול בחלב, ולכן הטעם שלו ברור יותר. כשיש רק טעם שוקולדי ברור, אפשר להבחין בניואנסים של טעמי הפולים (סדרות ה-grand crus של החברות השונות מדגימות יפה את ההבדלים הללו). אני מניח שעם הזמן, עם העלייה ברמת החיים, יותר ויותר אנשים נחשפו לעובדה שכאשר מקפידים על תהליך הייצור, אפשר למצוא וליהנות מניואנסים של טעם בשוקולד, והטעם האישי של יותר ויותר אנשים נעשה מעודן יותר. תופעה ברורה בחברת שפע. בגלל זה התופעה אופיינית לדור הנוכחי - דור שגדל בחברת שפע (במערב) ביחס לדורות קודמים. חוץ מזה, שלמכורים חבל למהול את התמצית האמיתית של השוקולד בחלב. הם צריכים את זה כמה שיותר מרוכז
לא ככה? -- רן.
 

pickit

New member
ע"ט ../images/Emo13.gif תעשה ניסוי קטן:

קח 2 קוביות שוקולד (אחת חלב אחת מריר) מצוץ את הקוביות, אל תלעס. סביר להניח שכשתסיים את השוקולד המריר/ תוך כדי המציצה: תרגיש בטעם מרוכז יותר. עשיר יותר. זהו. המכורים רוצים את המנה שלהם ישר לוריד
אחרת מרגישים ש"משהו חסר"
 
למעלה