כמה טוב לחזור הבייתה:)

novemberain

New member
כמה טוב לחזור הבייתה:)

כבר אתמול בלילה הגענו אילתה, אחרי נסיעה לא קשה, אבל מתישה. אחרי יום עמוס סידורים [מסוג שאני לא רגילה אליו, אבל מסתדרת איתו לא רע], התיישבתי לנוח. ועכשיו אליכם, אילת, הפגישה הייתה מדהימה. כל-כך שמחתי לראות את אמא, לראות שהיא אפילו נראית טוב יותר משנראתה במשך החודש האחרון [עוד לפני שגילו מה יש לה], היא חזרה לעצמה, לצחוק, לדבר, להצחיק. השינוי פשוט לא יאומן. לצערי, לא חיבקתי אותה ולא נישקתי אותה
אמא נמצאת בחדר מבודד, שאליו אנחנו נכנסים עם מסכות [מסכות מנתחים] על הפנים וחיטוי הידיים - אסור לבוא איתה במגע. כ"כ רציתי לחבק אותה, לנשק אותה, אבל כשאי-אפשר - אי אפשר. הגעגוע נרגע, הדאגה פחתה, הרצון להיות שם איתה ועם אבא [שאיתה פשוט כל הזמן] חזק, אבל המרחק לא נותן, אולי לקראת סופשבוע הבא ניסע שוב לרחובות לבקר. המשך שבוע נעים גם לך ולמשפחה
גרינגו, הרשמת אותי! אשמח לשמוע על תהליך ההחלמה. הייתי שמחה לו היית יכול לדבר עם אימי, אבל אנחנו מעדיפים שהיא תמנע מלדבר בפלאפון מחשש להעברת חיידקים [המון חיידקים יש בפלאפונים האלה
] כל הכבוד לך והפרחים רק לך
רק [והמון ממנה] בריאות:) מיכליתשל, אחי הקטן קיבל את הבשורה ממש קשה [אבא סיפר לו ביום שבת בלילה, מחוץ לחדר, כשהגענו], הוא בכה ואני השתדלתי לא לבכות איתו [יש לי הרגל מגונה - לבכות עם אחי הקטן, כשאני רואה אותו בוכה. הרגל שכזה מגיל צעיר:)] בשביל אבא. נכנסנו לאמא, כשהוא נסער ומאוד השתדלתי להיות על תקן המצחיקנית בשביל שהבכי שלו לא יוריד את המוטיבציה של אמא. אני כל הזמן תומכת בו, כל הזמן מדברת איתו. היום הוא התקשר אליי פעמיים, כשהיה בבית ספר, עודדתי אותו לדבר על זה, ללכת ליועצת אם הוא רוצה. אכן מחכה לנו תקופה לא קלה, אבל אני עושה כמיטב יכולתי. אני עושה דברים שלא דמיינתי לעצמי, שאעשה, להכין לאחי הקטן שניצלים (אמיתיים! [מתכונים אח"כ:]]) לא היה לי קל (צימחונית אנוכי
), אבל כשצריך להתכופף, גם את זה אני יודעת לעשות. להגיע לרכב למקומות שלפני-כן פחדתי להגיע אליהם, גם את זה עשיתי היום. כי כשצריך, אז צריך. ושלל סידורים, שהאמנתי שעוד רחוקים ממני. עד כה, אני מתפקדת מצויין
ועושה כמיטב יכולתי להמשיך כך. מאחלת לך החלמה מהירה ומלאה בחזרה. המון
ובריאות לכולכם! החלמה מהירה ומלאה

לשמר את הרגע

את באמת נשמעת במצברוח יותר טוב. המצבים האלה, למרות שהם לא קלים, מצליחים למצוא בהם את הרגעים היפים יותר ומוצאים דרכים חדשות לעשות את מה שצריך, לחזור לאיזושהי שגרה, למרות שאני בטוחה שהכל השתנה. ובמצב הזה שפתאום את על תקן הבשלנית, את מוצאת את כל האהבה בתוכך לעשות משהו שאולי לא היית עושה, כמו שניצלים. המצבים האלה, בגלל שהם כל כך קיצוניים, הם מחדדים כל רגע וכל תחושה וכל משב רוח. ונראה לי חשוב לזכור את אותם רגעים יפים, כאלו שנתנו הרגשה ממש טובה בפנים, וברגע שפחות טוב, להעלות אותם ולהרגיש אותם שוב, ולשאוב מהם את הכוח לעבור את אותו רגע לא טוב. אין לי ספק שאת תמשיכי לתפקד מצויין, אולי זה מפתיע אותך כרגע אבל אולי כיוון שלא הזדקקת עד עכשיו להשתמש ביכולות התפקוד היומיות שלך כמו שנדרש ממך כרגע פשוט לא ידעת שיש לך אותם בתוכך.

novemberain

New member
אני באמת במצב רוח הרבה יותר טוב,

משתדלת לשמור על מורל גבוה, להצחיק ולשעשע את אחי הקטן, שלא ישקע, אולם מידי פעם תופסת אותו לשיחה לראות אם הכל בסדר איתו, להרגיע את כל האנשים המודאגים שמתקשרים הבייתה ["במקום שאנחנו נרגיע אותך, את מרגיעה אותנו"], לדבר עם ההורים, לשמוע את אימי מתאוששת [אפילו אתמול עשיתי להם קטע כמו שרק אני יודעת לעשות
- הצחוק טוב לבריאות!] וכמובן, כמובן, להזכר ברגעים היפים, בפרצוף שלי ושל אחי הקטן אחרי שגילינו ששמתי יותר מידי ביצים בקציצות
, בגאווה שלי על כל פעולה קטנה-גדולה, שאני עוברת ולא חשבתי בעבר שאצליח לעשות, בשיחות עם אמאבא שאומרים שהבדיקות טובות, וכמובן, הפורום הנפלא הזה והאנשים התומכים
הכל הכל הכל גורם לי לתפקד על הצד הטוב ביותר המון

NOVEMBERAIN יקרה שלום../images/Emo24.gif

אני שמחה לשמוע שמצב הרוח שלך השתפר בעקבות הפגישה עם אמך. יכולת התפקוד שלך במצב זה מדהימה!! והאמת, רק במצבים של "אין ברירה" יודעים את יכולת התפקוד. אני מאמינה שיש בך הכוחות להמשיך כך, ואת תמשיכי כך. באשר לאחיך, בן כמה הוא? בת כמה את? אני מיד ידעתי שתתפקדי כמו אמא קטנה, מכל הבחינות. אמא שלך תחלים ב"ה במהרה בזכות ההומור שלה התמיכה הנפשית של אביך בה והילדים המקסימים שיש לה, את ואחיך. אני יודעת שאחיך עובר כרגע משבר כי בני גם היה ועודנו (היום הרבה יותר טוב מההתחלה) כשנודע לו לגבי. לדעתי יש מקום לשוחח על כך עם יועצת בית הספר והמחנכת שלו שיתחשבו בו במבחנים כשהוא לא מרוכז או אם הוא מתקוטט עם חברים שיבינו את מצבו ולא יחמירו איתו. כמו כן שיהיה בפוקוס לגבי מצב רוחו וכו'. אצלי למשל, שיתפתי את המחנכת והיועצת וכשהייתי בניתוח כריתת השד בבית החולים , המחנכת של בני באה לבקר אותי ביחד עם הבן שלי ונורא שמחתי. תחשבי מה זה עשה לו. הוא הרגיש מאוד בפוקוס והיה לו טוב. היכן אמך מאושפזת? כתבי לי על כך, אם את רוצה לכתוב לי בתיבת הממסרים הפרטית, את מוזמנת גם. שיהיה לכם יום טוב ונשיקות לאח הקטן. באהבה מיכל.

novemberain

New member
תודה על האמונה!

בהמשך כמעט ישיר למה שכתבתי לציפורלילה - גם זה מחזק אותי!
אחי הקטן בן 14, בקרוב 15, לא כ"כ קטן, אבל רגיש מאוד, במיוחד כשזה נוגע לאמא שלו. אני בת 19 - ילדה גדולה
אני מתארת לעצמי, שאחי הקטן עובר משבר, כולנו עוברים משבר שהוא. דיברתי עם המורה שלו וביקשתי שתתחשב, שאם הוא צריך לדבר עם היועצת, שאם הוא לא מרגיש טוב, שאם סתם רע לו, שיקלו עליו ויתקשרו אך ורק אליי בכל בעיה [אין צורך שיפריעו להורים], כמו-כן דיברתי איתו והצעתי לו ללכת ליועצת, לדבר על מה שכואב, מציק, משמח, מעציב. בנוגע למקום האישפוז של אמא, אני כבר שולחת לך מסר
המון בריאות לך, לבן ולכל המשפחה
תודה על התגובה המחממת - באמת:)

כמה טוב שחזרת וזה מה שסיפרת :)

כמה טוב שסיפרת שאמא שלך מאוששת, שחזרה קצת אל עצמה! את עוברת תקופה לא קלה, כמו שכתבת, ואת באמת עושה דברים שונים ממה שעשית, ואל תשכחי, מותר לך להודות בקושי, מותר גם לך להשבר לפעמים, להגיד "עכשיו לא בא לי"...! אל תשכחי את עצמך בתוך כל הסחרור העצום הזה בו את נמצאת, את חייבת לדאוג גם לרווחתך. תפרגני לעצמך כמה שעות של סתלבט בסלון או בחדר, מול הטלויזיה, כשאת לא צריכה למלא צרכים של אף אחד מדי יום-יומיים! תשפטי את התפקוד שלך כמו שהיית שופטת תפקוד של מישהו שאת אוהבת (נגיד, חברה שהיית רואה אותה עושה כל כך הרבה מאמצים, והיית כמובן מפרגנת== ככה תפרגני גם לעצמך) - כי מגיע לך!!! בנוגע לפלאפונים מזוהמים מחיידקים, אני חושבת שיש תרסיס שניתן לקנות שתפקידו לחסל את הפולשים הללו, ואז אולי גם את תוכלי לשוחח עם אמא שלך בנייד, כשתהיה לה יכולת וכח. לאחיך מגיעה עזרה, כמו לך ולכל בני משפחתך. אני זוכרת את הידיעה, את הפחד, את הכאב הגדול- כשכל הקוביות השתקשקו בבית שלנו. זה בהחלט משהו שלגיטימי לקבל עזרה בגללו. בלי בושה, זה הכי הגיוני שיש- לקבל עזרה מהמערכות שנועדו לתמוך בנו במצבים הקיצוניים הללו. אני נעזרת במשך כל התקופה שבה אני מתמודדת עם הגידול במח שלי במגוון של אנשים, שמעניקים לי את היכולת להמשיך להיות בעלת שמחת חיים כה גדולה כמו שיש לי, את היכולת לשאוב כוחות ולייצר אותם בתוכי, גם כשקשה ועצוב. המון תודה לך והמון המון בריאות לאמא שלך ולכל בני ביתך, אני מקווה שנמשיך לפגוש בך פה. אילת.

novemberain

New member
../images/Emo13.gif

והנה אני מפרגנת לעצמי בזמן איכות מול המחשב. למרות שמותר להשבר, אני משתדלת שלא. בשביל כולם, לא בשביל עצמי, אני מעדיפה לחשוב על טובת הכלל. זה עושה לי הרבה יותר טוב. אם אני ממש "על הקרשים", אני אומרת לעצמי לחכות ללילה, שם אשבר לי לבד, בשקט, בלי להוריד לאף אחד את המצב רוח, אבל אז אני מגיעה כ"כ עייפה למיטה, שלמי בכלל יש כוח להשבר? ישר נופלת לשינה!
ואולי טוב שכך, עדיף מלשקוע בעצבות. תרסיס אולי יש, אבל אנחנו קיבלנו הוראה חד משמעית מהרופאים, שלא תבוא במגע עם פלאפונים [טוב שלאבא יש רמקול ואפשר לדבר מרחוק:)] ועם גורמים מזהמים [היא בבידוד ורק לאבא שלי מותר להיות איתה (וגם זה עם מסכה וחלוק חד פעמיים באישור הרופאים)]. תודה בכל אופן:) לקבל עזרה זה חשוב, משהו שאני עוד צריכה ללמוד לעשות [יש לי מן הרגל מגונה שכזה, לעשות הכל ל-ב-ד
], אבל כל דבר בעתו. מתחילים בקטן וממשיכים בגדול
תודה לך, אילת. מעודד לקרוא אותך:) וכמובן, שהמון בריאות לך ולכולם בחזרה!

למעלה