סיימתי לראות את פרקי הדאלקים!
כתבת 9 פרקים? אני ראיתי 6 (?)
השנה היא לא בטוח 2164. הם אמנם מוצאים את לוח השנה הזה אבל הוא שריד השד יודע מכמה שנים אחורנית. לא ממש טרחו לספר לנו (כתבת עשור). אחרי שצפיתי בפרקים קראתי באתר הטארדיס וראיתי שאני לא היחידה ששמה לב לזה. אגב, היו כמה פאשלות
משעשעות, רובן מוזכרות באתר הטארדיס, חוץ מאחת: כשהדוקטור שוכב בספינה של הדאלקים חסר הכרה, יש קטע שהוא מרים את הראש, התבלבל
את צודקת בהחלט בקשר ל"תכנית אחת מושלמת". כאילו תכננו מראש לפעול יחד. זה היה יפה.
את זוכרת את האיש הבהיר שמכיר להם את אשטון? אשטון הוא זה שמוכר אוכל תמורת תכשיטים. לא הבנתי כל כך את הצורך בתכשיטים בזמנים אלו, ניחא. בקיצור, האיש שמכיר להם את אשטון, נדמה לי ששמו וולס, היה לי כל כך מוכר
שמו Nicholas Smith והוא שיחק בסידרה הקומית הבריטית האגדית are you being served. כזה פרצוף אי אפשר לפספס. בישראל קראו לסידרה "מישהו מטפל בך?" סידרה מאד ישנה, אבל חוזרים לשדר אותה לפעמים, היא אלמותית.
טוב, אז סוזן הלכה. והמפתח נשאר שם.
מה עם ההתחדשויות של סוזן? יש מצב שקפלדי יפגוש גרסה מתקדמת שלה, בלי הצעקות? והאם היא הביאה ילדים לעולם עם דיויד? האם גם לה שני לבבות? האם יש איזה הסבר למה שקרה לה, בהמשך הסידרה?
המפתח של הטארדיס - האם הוא חוזר לסידרה מתישהו?
אני אוהבת שמשאירים קצוות פתוחים, כדי לסגור אותן מתישהו בעתיד.
מברג סוני: הבטחתי לעצמי לעקוב אחרי "היוולדות" הגאדג'ט הזה. יש קטע, לקראת סוף הפרק, אחרי שהדוקטור מצא את איאן, קטע בו הוא מנטרל את השדה המגנטי לדלת בתוך אתר הדאלקים. הוא עושה זאת עם מכשיר דמוי מברג שהוציא מהכיס. הוא מחזיר את המכשיר לכיס. האם זה המברג הסוני, בחיתוליו?
עד שברברה וג'ני פגשו את הנשים בבקתה ההיא חשבתי לעצמי שסוג כזה של אויבים (הדאלקים) לא איפשר בגידה בקרב בני האדם. אבל התבדיתי. תמורת אוכל, בני האדם נתנו מידע. ממש מזכיר את היהודים במחנות ההשמדה שנהנו מהטבות תמורת ביצוע עבודה שחורה שהנאצים לא רצו לעשות. ועוד רמז לנאציזם: final solution - מונח שהדאלק השחור כמדומני משתמש בו.
דבר אחד שלא ברור לי הוא: איך הגיעו הדאלקים לכדור הארץ? הדוקטור לא אומר שהם פגשו אותם מיליוני שנים בעתיד?
דבר שני שלא ברור לי: איך הגיעו הדוקטור, סוזן, דיויד וטיילר, צפונה, איפה שנמצאים ברברה ואיאן? הרי איאן הגיע לשם כשהתחבא בספינה (שטסה לשם) וברברה רצה-דחפה את כיסא הגלגלים, נסעה במשאית, והלכה ברגל. לא זוכרת שהחבורה של סוזן הלכה כל כך הרבה ברגל וסחבה את הדוקטור על הגב דרך כה ארוכה. מה פספסתי?
אהבתי מאד את הרעיון שבעלי החיים השתחררו מגן החיות בעת פלישת הדאלקים, ונגד התנינים נלחם טיילר בתעלות.
ואיזה קטע? לדאלקים יש חיות מחמד?? אני לא זוכרת שהן מופיעות שוב בסדרה.
שמעי, הקטע שהכי הרבה ריגש אותי היה כשהביג בן חזר לצלצל. ממש עור ברווז זה עשה לי.
את זוכרת את הנאום הקצר שהדוקטור נותן לסוזן בפרידה שלו ממנה? הנאום הזה מפורסם. I shall be back - מרגש, למרות שזה ישר מקפיץ לי את שוורצנגר אומר I'll be back. צילום של הנאום הזה, בשחור לבן, חוזר לפחות פעם אחת בסדרה.
לגבי הפצצות שלא ברור איך הן משפיעות על הדאלקים - דווקא המדען נתן הסבר. הן הכילו חומר שאמור להיות קטלני לדאלקים, הוא רק היה צריך לפתח אותו עוד. עובדה שכשהדאלק הקשיב ל"הלשנה" של ברברה, הוא התרשם מהחומר המדעי. המדען הנכה היה מאד קרוב לפתרון. ולמעשה הדוקטור לא ממש זכה לקרוא את המשוואות והחישובים. וזה מענין - אם הוא ימצא אותם היום, האם הם יהיו רלוונטיים? כי הדאלקים לא מפסיקים להתפתח ולהשתפר.
הרטנל: הוא בסדר גמור, למרות שהיה לי מאד קשה אתו בהתחלה.
אני כל הזמן מדמיינת לי איך זה היה לצפות בסדרה כזו אז. כמה מופלאה היתה בעיני הילדים. לא ידעו לאן היא תוביל, רעיונות התפתחו תוך כדי. המתח היה ממש מתח.