כמה טוב שיש אינטרנט

BloodyRose

New member
כמה טוב שיש אינטרנט

אחרת איך היינו יכולים לראות איך דוקטור הו יראה בעולם ברטוני?

BloodyRose

New member
ואנצל"ש - תחילת העונה השנייה (קלאסית)

העונה השנייה נפתחת בפרק סטייל 'מותק הילדים התכווצו'. סוף סוף החבורה מגיעה לכדור הארץ, אבל תקלה בטארדיס גורמת להם להתכווץ (כנראה שזה מה שקורה אם הדלתות נפתחות בזמן שהטארדיס materialize). כמה קטנים? בערך בגודל של זבוב. למרות זאת הם מצליחים להיפרד, להינצל מחתולים, להינצל מרעל ועל הדרך גם לסכל תכנית ליצור חומר הדברה שיהרוג כל יצור חי. פרקים חביבים, לא שוס גדול, אבל חמוד.

ואז מגיעים לסיפור השני. שוב דאלקים, והפעם בכדור הארץ. השנה היא 2164, והחבורה מגיעה לכדוה"א שנמצא תחת שלטון הדלאקים קרוב לעשור. מה שנחמד בפרקים הללו, הוא שלמרות שהחבורה מתפצלת בשלב מאוד מוקדם ואין להם מושג איפה כל אחד נמצא, כל אחד בדרכו מנסה לעצור את הדאלקים, למה שמתממש בסוף לתכנית אחת מושלמת. אנחנו רואים דאלקים מסתובבים ברחובות לונדון, דאלק יוצא מהתמזה, ברברה מעיפה דאלקים לכל הרוחות עם משאית, פצצות שלא ברור איך הן משפיעות על הדאלקים (כי הן לא, אבל הן בכל זאת עושות את העבודה. לא ברור) ואינספור חורים בעלילה, אבל העיקר שכולם נפגשים בסוף ומעיפים את הדאלקים מהאיזור.
מה שהופך את הסיפור הזה לשווה צפייה, זה כמובן סצינות הסיום. במהלך העלילה סוזן פוגשת בחור יפה תואר (משעשע שבמאה ה22 סטנדרט היופי לבחורים זה עדיין בוב דילן בצעירותו...), והשניים מתאהבים. בסוף הסיפור, הבחור מבקש מסוזן להישאר איתו, וסוזן מסרבת, כי הדוקטור כבר לא צעיר והוא צריך את עזרתה. כשהיא מתקרבת לטארדיס, הדוקטור סוגר בפניה את הדלתות, ונפרד ממנה בצורה אלגנטית ונהדרת. מי שלא התאהב בהארטנל עד הנקודה הזו, יתאהב בו עכשיו.
https://www.youtube.com/watch?v=Um5Cn5eHsGo
(גם הסצינה שקודמת לזו, כשהדוקטור מסתכל על השניים ומבין מה הדבר הנכון לעשות, מקסימה ממש. הקטע המלא באיכות נוראה, למעוניינים: https://www.youtube.com/watch?v=T_fvj9J2hnQ. שימו לב שזה כנראה אומר שאיפשהו על גדות התמזה מסתובב לו מפתח של הטארדיס
)

לא חיבבתי את סוזן במיוחד, למרות שהיו לה כמה קטעים טובים, ובכל זאת - עצוב להיפרד. אני יודעת שהיא חוזרת איכשהו מתישהו בהמשך להופעות אורח, אבל זו עדיין פרידה.

(שני הסיפורים הללו, נמצאים אצלי בשני קבצים, מה שהפך את הצפייה להרבה יותר זורמת. אם הייתי רואה אותם בפורמט המקורי, כתשעה פרקים נפרדים, סביר להניח שהייתי מסיימת אותם רק בעוד שבוע-שבועיים. נחמד לצלול לתוך סיפור עם מינימום הפסקות באמצע)

MonicaF

New member
עונה רק על planet of giants

אני דווקא אהבתי מאד את הפרקים האלה.
מיד חשבתי על "מותק, הילדים התכווצו" למרות שלא ראיתי את הסרט הזה. ניסיתי לראותו אך ויתרתי בגלל הקטע עם הג'וק. אני צריכה לדאוג לעצמי בלילות, חלומות וכאלה.
תוהה אם זו היתה הפעם הראשונה בספרות ובסרטים שחשבו על הרעיון כיווץ בני אדם? אגב, כל ההופעות האחרות של כיווץ בני אדם שאני מכירה, גודל הכיווץ זהה: כאינץ'. מעניין.
סיפורי ליליפוט אינם נכנסים לקטגוריה זו מכיוון שההבדל בגדלים שם הוא קבוע (אם אני זוכרת נכון).

אהבתי את השיחות בין המדען לבעל העסק הרוצח: המחיר שמשלמים כדי שהאדם לא יגווע ברעב.
התסריט היה חכם ומבדר. עם האמצעים שעמדו לרשותם בזמנו, הצליחו מאד לתת את תחושת ההקטנה וההתנהלות בעולם כשאתה כה זעיר.

הסיפור נכתב ממבט פרו-אקולוגי, מתוך חשש מפני תוצאות הדברות וריסוסים למיניהם, נושא שהיה בשיאו אז.
קראתי שבמקור חשבו להקטין את החברה' בתוך בית הספר של סוזן.
אני שמחה שירדו מהרעיון.

לצערי עשיתי לעצמח ספוילר כשקראתי על סוזן בפרקים הבאים. מקווה לראותם היום ומחר.

BloodyRose

New member
סליחה שספיילרתי

מהרגע שראיתי את הכימיה שלה עם דיוויד, הנחתי שכאן אנחנו נפרדים ממנה.

בסיפור שאחריו אנחנו פוגשים את ויקי, המלווה הבאה. לא עושה רושם מי יודע מה בפרקים הללו, אבל אחרי זה זה משתפר.
התחלתי לראות את פרקי הרומאים - יצא לך לראות אותם? ראיתי בינתיים שני פרקים (מתוך ארבעה), ונראה שהעזיבה של סוזן עשתה רק טוב לדוקטור ולסדרה. הוא כ"כ מקסים בפרקים האלה! הוא מסתדר ממש טוב עם ויקי, היא רוח הרפתקנית כמוהו. הכימיה בין איאן לברברה ממש נהדרת, מעניין אם יצא מהם זוג בסוף...

MonicaF

New member
לא, את לא זו שספיירלה לי

דווקא חילקת יפה את ההודעה ולא המשכתי לקרוא.
אני עשיתי לעצמי ספוילר כשקראתי יותר ממה שהייתי צריכה לקרוא בויקיפדיה או בטארדיס קור.
הספקתי לראות 2 וחצי חלקים של פרק הדאלקים. אני אוהבת מאד בינתיים.

MonicaF

New member
פרקי the rescue

את ויקי ראיתי פעם ראשונה בפרק על הרומאים, והיא מצאה חן בעיני.
פרקי ה-rescue היו כמה דברים לא ברורים:
מי הם השניים הלבושים לבן, שמכניעים את בנט בסוף? הוא אומר: חשבתי שהצלחתי להרוג אתכם. נראה קצת תמוה שהאנשים האלה הסתתרו שם כל הזמן הזה. וגם למה אותם שני אנשים דחו את משלחת ההצלה שעמדה לנחות? כנראה פספסתי משהו.

אהבתי איך "סבא של סוזן" מתגעגע אליה וקורא לה מתוך הרגל.
אהבתי שהדוקטור אומר שביקר שם בעבר. נדמה לי שאין לזה תקדים לפני כן בסדרה, שהם מגיעים לכוכב לכת והוא מכיר את המקום. פה הוא רק מריח את המקום ויודע באיזה כוכב לכת מדובר. הדמות ועולמו של הדוקטור נבנים לאט ובחכמה מפרק לפרק.

בנט - היה לי ברור מההתחלה שהוא מתחזה.

את פרקי הרומאים ראיתי מזמן לפי המלצה חמה שקיבלתי כאן בפורום.
זו היתה מבחינתי הרפתקאה ראשונה (כי לא ראיתי לפי הסדר הנכון) ללא חיזרים, פשוט טיול אחורנית בהיסטוריה. לכן זה קצת אכזב אותי. אבל זכור לי שהכל זרם טוב, היו קטעים הומוריסטיים והעלילה היתה בריטית טיפוסית של הסתבכות הדרגתית, עד השיא, ואז פתרון לכל.
כן הדוקטור מקסים בפרקים אלה ולעומת פרקים קודמים הוא חזק יותר פיזית ויודע להילחם לא רע.
קראתי קצת על ג'קלין היל (ברברה) ולא נראה שהיה קשר במציאות בינה לבין איאן. בקריאה זו גיליתי שהשחקנית תופיע חד פעמית בסדרה, לצד טום בייקר.

BloodyRose

New member
אז ככה

שני האנשים בלבן הם תושבי הכוכב דידו. בנט אמר שהוא הרג את כולם באסיפה שערכו לרגל הגעת בני האדם, כנראה ששני אלה ניצלו.
הם ניתקו קשר עם משלחת ההצלה כי הם לא רוצים עוד קשר עם בני אדם, הם רוצים את הכוכב לעצמם, ובצדק (אם כי מדובר בשני גברים, ולא אמרו לנו כלום על דרכי ההתרבות שלהם, כנראה שהם האחרונים וכך זה יישאר).
מאוד אהבתי שהדוקטור הזכיר שהוא כבר היה שם בעבר ומכיר את המקום. תמיד כייף לגלות שיש בסדרה יותר ממה שמראים לנו.

פרקי הרומאים נהדרים ממש. ממש אהבתי את החיבור בין ויקי לדוקטור, היא ממש משב רוח מרענן לסדרה (ויותר נועזת ומעניינת מסוזן). נחמד גם שחילקו את הסיפור לשניים - הסיפור של ויקי והדוקטור, והסיפור של ברברה ואיאן. למרות שהכל מתרחש באותו מבנה, הם לא יודעים שהשניים גם שם ומצילים אחד את השני בלי לדעת. ובסוף הדוקטור גם קורא לברברה ואיאן עצלנים שנחו מספיק. בפרקים הבאים ברברה זורקת משהו לויקי על זה שגם היא פגשה את הקיסר, וויקי לא מאמינה לה. לא יודעת אם הם יחזרו לזה בהמשך.

ונוגע לברברה ואיאן - התכוונתי אם הם יהיו זוג בסדרה בהמשך. האינטרקציה ביניהם בפרקי הרומאים ממש טובה, והם אפילו קצת מפלרטטים אחד עם השנייה. יהיה נהדר אם הם יהיו באמת ביחד בהמשך. (מעניין שעד כה לא תפרו לאיאן איזה סיפור אהבה... בפרקים הראשונים של הדאלקים ברברה כן מתחברת עם מישהו, באצטקים לדוקטור יש מישהי, סוזן פוגשת את דיוויד, ורק איאן החתיך והשרמנטי לא פגש מישהי...)

MonicaF

New member
באמת מוזר

חשבתי שתושבי כוכב הלכת דיידו אינם בעלי מראה אנושי. ובאמת מוזר שכך נשארים שני זכרים לבדם. לא סגרו את זה ברור מספיק. גם הקטע שברברה הורגת את היצור ההוא בשוגג, אינו טיפוסי לסדרה.
ברברה ואיאן - עוד נגלה.
אגב המשך הצפיה, הפרקים החסרים הקרובים: את מתכוונת לקרוא את העלילה ברשת, לראות ״מצגת״, לקרוא את הספרון? הכוונה לפרקי the crusade

MonicaF

New member
טוב, הזמנתי בסוף את הספר

על פרק הצלבנים.
הוא קיבל ביקורות לא רעות במאזון - מוזמנים להציץ. גלגלו למטה לביקורות.
ניתן להציץ גם בתוך הספר. אכן נראה מושקע יותר ממרקו פולו.

BloodyRose

New member
איזה קטע!!

הגוגל דודל של היום מוקדש לרייצ'ל קרסון. הסתקרנתי אז חיפשתי בויקיפדיה, וראיתי שא) "ספרה "אביב דומם" נחשב למכוננה של התנועה העולמית לאיכות הסביבה ולבעל השפעה על שינוי המדיניות ביחס להדברת מזיקים בארצות הברית." (ציטוט מויקי) וב) שהספר יצא ב1963 בבריטניה ושקרסון נפטרה ב1964.

עשיתי לעצמי 1+1 ויצאתי לחיפוש ברשת, ומסתבר שאכן יש קשר הדוק בינה לבין הפרק planet of giants:

It is through this sub-plot that the Doctor and Carson become one. On several occasions, the language of the characters mimics that in Silent Spring. The insecticide used in ‘Planet of Giants’ is called D65, similar to DDT, the main pesticide which Carson discussed. D65 was said to be deadlier than radiation. The first chapter of Silent Spring describes a fictional town ravished by an unknown chemical (playing on the theme of radioactive fallout). Several times in Doctor Who the insecticide is described as killing indiscriminately and one chapter in Silent Spring is called ‘Indiscriminately from the Skies’, detailing the aerial spraying of pesticides. In ‘Planet of Giants’, on witnessing the effects of the insecticide on insects, Susan claims that ‘The thing that bothers me is that so many different things are dead. … It’s all so indiscriminate’. Barbara comments that ‘it’s wrong to [kill] bees and worms’ to which the Doctor replies that they ‘are vital to the growth of things’. In the fifth chapter of Silent Spring, Carson claims how, of all the inhabitants of the soil, ‘none is more important than the earthworm’. The Doctor and companions’ horror at the effects of the insecticide on living things is echoed in the descriptions Carson made about the effects of pesticides on the natural world. Both Carson and the Doctor understand how everything is connected and the science of eco-systems. In ‘Planet of Giants’, the insecticide was ‘everlasting’; Carson described how DDT stays in the food chain after initially absorbed and finds its way into humans.

בקיצור - תודה גוגל, שעשיתם לי קצת סדר בראש

קישורים:
קרסון בויקיפדיה בעברית:
http://he.wikipedia.org/wiki/רייצ'%D7%9C_%D7%A7%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9F

הפסקה שהבאתי לקוחה מפה:
http://www.oneeyeonthepast.com/2013/09/planet-of-giants-doctor-and-rachel.html

MonicaF

New member
איזה כייף

גם אני אוהבת לקרוא עוד ועוד, וכשאני עושה זאת לבד, אני חופרת.
כשיש לי שותפים, אני מתעמקת

MonicaF

New member
סיימתי לראות את פרקי הדאלקים!

כתבת 9 פרקים? אני ראיתי 6 (?)

השנה היא לא בטוח 2164. הם אמנם מוצאים את לוח השנה הזה אבל הוא שריד השד יודע מכמה שנים אחורנית. לא ממש טרחו לספר לנו (כתבת עשור). אחרי שצפיתי בפרקים קראתי באתר הטארדיס וראיתי שאני לא היחידה ששמה לב לזה. אגב, היו כמה פאשלות
משעשעות, רובן מוזכרות באתר הטארדיס, חוץ מאחת: כשהדוקטור שוכב בספינה של הדאלקים חסר הכרה, יש קטע שהוא מרים את הראש, התבלבל

את צודקת בהחלט בקשר ל"תכנית אחת מושלמת". כאילו תכננו מראש לפעול יחד. זה היה יפה.

את זוכרת את האיש הבהיר שמכיר להם את אשטון? אשטון הוא זה שמוכר אוכל תמורת תכשיטים. לא הבנתי כל כך את הצורך בתכשיטים בזמנים אלו, ניחא. בקיצור, האיש שמכיר להם את אשטון, נדמה לי ששמו וולס, היה לי כל כך מוכר
שמו Nicholas Smith והוא שיחק בסידרה הקומית הבריטית האגדית are you being served. כזה פרצוף אי אפשר לפספס. בישראל קראו לסידרה "מישהו מטפל בך?" סידרה מאד ישנה, אבל חוזרים לשדר אותה לפעמים, היא אלמותית.

טוב, אז סוזן הלכה. והמפתח נשאר שם.
מה עם ההתחדשויות של סוזן? יש מצב שקפלדי יפגוש גרסה מתקדמת שלה, בלי הצעקות? והאם היא הביאה ילדים לעולם עם דיויד? האם גם לה שני לבבות? האם יש איזה הסבר למה שקרה לה, בהמשך הסידרה?
המפתח של הטארדיס - האם הוא חוזר לסידרה מתישהו?
אני אוהבת שמשאירים קצוות פתוחים, כדי לסגור אותן מתישהו בעתיד.

מברג סוני: הבטחתי לעצמי לעקוב אחרי "היוולדות" הגאדג'ט הזה. יש קטע, לקראת סוף הפרק, אחרי שהדוקטור מצא את איאן, קטע בו הוא מנטרל את השדה המגנטי לדלת בתוך אתר הדאלקים. הוא עושה זאת עם מכשיר דמוי מברג שהוציא מהכיס. הוא מחזיר את המכשיר לכיס. האם זה המברג הסוני, בחיתוליו?

עד שברברה וג'ני פגשו את הנשים בבקתה ההיא חשבתי לעצמי שסוג כזה של אויבים (הדאלקים) לא איפשר בגידה בקרב בני האדם. אבל התבדיתי. תמורת אוכל, בני האדם נתנו מידע. ממש מזכיר את היהודים במחנות ההשמדה שנהנו מהטבות תמורת ביצוע עבודה שחורה שהנאצים לא רצו לעשות. ועוד רמז לנאציזם: final solution - מונח שהדאלק השחור כמדומני משתמש בו.

דבר אחד שלא ברור לי הוא: איך הגיעו הדאלקים לכדור הארץ? הדוקטור לא אומר שהם פגשו אותם מיליוני שנים בעתיד?
דבר שני שלא ברור לי: איך הגיעו הדוקטור, סוזן, דיויד וטיילר, צפונה, איפה שנמצאים ברברה ואיאן? הרי איאן הגיע לשם כשהתחבא בספינה (שטסה לשם) וברברה רצה-דחפה את כיסא הגלגלים, נסעה במשאית, והלכה ברגל. לא זוכרת שהחבורה של סוזן הלכה כל כך הרבה ברגל וסחבה את הדוקטור על הגב דרך כה ארוכה. מה פספסתי?

אהבתי מאד את הרעיון שבעלי החיים השתחררו מגן החיות בעת פלישת הדאלקים, ונגד התנינים נלחם טיילר בתעלות.

ואיזה קטע? לדאלקים יש חיות מחמד?? אני לא זוכרת שהן מופיעות שוב בסדרה.

שמעי, הקטע שהכי הרבה ריגש אותי היה כשהביג בן חזר לצלצל. ממש עור ברווז זה עשה לי.

את זוכרת את הנאום הקצר שהדוקטור נותן לסוזן בפרידה שלו ממנה? הנאום הזה מפורסם. I shall be back - מרגש, למרות שזה ישר מקפיץ לי את שוורצנגר אומר I'll be back. צילום של הנאום הזה, בשחור לבן, חוזר לפחות פעם אחת בסדרה.

לגבי הפצצות שלא ברור איך הן משפיעות על הדאלקים - דווקא המדען נתן הסבר. הן הכילו חומר שאמור להיות קטלני לדאלקים, הוא רק היה צריך לפתח אותו עוד. עובדה שכשהדאלק הקשיב ל"הלשנה" של ברברה, הוא התרשם מהחומר המדעי. המדען הנכה היה מאד קרוב לפתרון. ולמעשה הדוקטור לא ממש זכה לקרוא את המשוואות והחישובים. וזה מענין - אם הוא ימצא אותם היום, האם הם יהיו רלוונטיים? כי הדאלקים לא מפסיקים להתפתח ולהשתפר.

הרטנל: הוא בסדר גמור, למרות שהיה לי מאד קשה אתו בהתחלה.
אני כל הזמן מדמיינת לי איך זה היה לצפות בסדרה כזו אז. כמה מופלאה היתה בעיני הילדים. לא ידעו לאן היא תוביל, רעיונות התפתחו תוך כדי. המתח היה ממש מתח.

BloodyRose

New member
9 פרקים יחד עם הסיפור הקודם

בנוגע למה הערך של תכשיטים - בספר טירת מאלוויל (מומלץ בחום!!!!!! אחד הספרים הטובים שנתקלתי בהם) גם יש קטע כזה, שאחד הגיבורים מחליף טבעת זהב תמורת אוכף לסוס, ורק אחרי זה חושב על כך שבמצב הנוכחי (לא אספיילר, תקראו בעצמכם) אין שום ערך לזהב, אבל אנשים נתלים בהרגלים ישנים ומה שהם חשבו בעבר שהוא שווה ערך.

בנוגע לעשור - כשהשורדים מספרים לחבורה מתי הדאלקים פלשו לכדוה"א, הם מציינים שזה היה לפני עשר שנים.

בני אדם בוגדים אחד בשני - גם כשסוזן ודיוויד בתעלות הוא אומר לה שלא כל בני האדם מאוגדים ומאוחדים, לכן הוא נושא נשק (זה היה לפני שהם פגשו בתנינים). אבל כן, היה מאוד מצמרר ומרגיז ששתי הנשים הסגירו את ברברה וג'ני.

הפצצה נגד הדאלקים - כשהם משתמשים בה לראשונה, ליד החללית, הם בעצמם אומרים שזה די נכשל והיה חסר תועלת. החומר היה אמור לפגוע במעטפת של הדאלקים, אבל בפועל הוא לא באמת עשה כלום.. הרעיון אכן היה נכון, והמדען אכן היה צריך להמשיך ולעבוד עליו, אבל באותו רגע - זה עשה בעיקר רעש, לא הרבה מעבר לזה.

אני לא חושבת שהחבורה של סוזן גררה את הדוקטור על הגב כל הדרך, בשלב מסויים הוא די התאושש. אבל לכל אורך הסדרה יש מצבים כאלה שלא ממש ברור איך הם הגיעו מנקודה א' לב'. בפרקי המהפכה הצרפתית למשל, הדוקטור עושה את כל הדרך לפריז לבד, ואפילו מגיע לפריז די מאושש. הייתי מצפה שיהיה קצת יותר תשוש ממסע כזה.

למעלה