כמה טיפים להכנת טחינה ביתית ,,

שרי 55510

New member
כמה טיפים להכנת טחינה ביתית ,,

לאחר אין סוף נסיונות לשדרוג ממרח -טחינה,ולקבלת מרקם מעודן,
אלה הטיפים שיש בידי כעת, לתוצאה הטובה ביותר:

1) חשוב להשתמש בטחינה משומשום-מלא,
שיש תועלת רבה בוויטמינים והסיבים המועילים שבקליפה.

2) לתבל את הטחינה באבקת-שום.(במקום השום הכתוש -השתלטן.)

3) כדאי להשתמש במיץ "לימון -ליים" ,(מהסוג הקטן והירקרק ,)
שטעמו טעים במיוחד בעונה זו, (כאשר הלימונים הרגילים יבשים
ולא מוצלחים בעונה חמה זו.)

4) טעם הטחינה משתדרג מאוד בהוספת -1/4 כפית כמון,
שמוסיף המון.

4) לבריאותכם השתמשו במלח איכותי,שמוכרים בבית -הטבע ,
(ולא במלח "רץ",שספג לתוכו כימיקאליים מזיקים,המשמשים לזירוז תהליך ייבושו.)

5) מומלץ לערבל את הטחינה בקוצץ -המזון,שטוחן למרקם חלק ומעודן במיוחד.(בעירבוב ידני לא נגיע לתוצאה כזו.)
תכינו ותהנו מהממרח המשודרג.
__________________________________
חשיבות הטחינה מהשומשום המלא:
עשירה בחלבון, ובסידן-שחשובים לבניית וחיזוק העצמות והשיניים,
עשירה בברזל ,ובוויטמינים מקבוצת B, וחומצות אמינו -החיוניות לבריאות, אומגה 6 ואומגה 9,וגם אנטי-אוקסידנטים, העוזרים לנקות תוצרי לוואי מזיקים, הנוצרים בתהליכי- החמצון בגוף.
הטחינה עשירה בסיבים תזונתיים היעילים למערכת העיכול.

לכן,כדאי לקנות טחינה שרשום על האריזה: שומשום -מלא.
 

yair_bar

New member
מנהל
נמחקו מספר תגובות להודעה זו

מי שלא יגיב בצורה ראויה לכותבים אחרים בפורום ימחק ויחסם בלי אזהרה נוספת
 

פוקסי99

New member
כך אני מכין לדעתי הפשוט ביותר

כאשר אני מכין טחינה אני מתחשב ביחס של כמות הטחינה הגולמית מול כמות המים .
כאשר אני רוצה לקבל טעם חזק וארומטי של הטחינה המוכנה אני מוסיף פחות מים ובוחש מעט עד קבלת המרקם הדרוש עם אני אמשיך לבחוש הטחינה תסמיך יותר ככל שאבחש. וכאשר אני רוצה פחות שליטה של הטחינה הגולמית אני מוסיף יותר מים ובוחש זמן רב יותר עד קבלת הסמיכות הרצויה.
מוסיף שום מוסיף מלח מוסיף מיץ לימון (גם מלבין את הטחינה) ומוסיף לעיתים כוזברה קצוצה.
כאשר בתי ביקשה ללא מיץ לימון (אחד מהדיאטות)הוספתי מלח לימון ויצא לא רע
 

yair_bar

New member
מנהל
יש מותג טחינה מסויים שאיתו אתה אוהב להכין?

 

פוקסי99

New member
טחינה

אין לי מותג מיוחד .בזמנו הכנתי טחינה מחומר גולמי של "אחווה" .והיה מצוין .כמו כן השתמשתי בטחינה של שופרסל שמיוצרת ע"י טחינה הנסיך . תתפלא השבוע קניתי טחינה בקינגסטור זולה מאד 14 שקל ל900 גרם וגם יצא נהדר .אצלי במשפחה לא אהבו את הטחינה משומשום מלא .ניסיתי טחינה כהה אבל הצבע הפריע לסועדים.
תצחק אבל אני עוד מחפש שיטה להכנת טחינה בבית
 

yair_bar

New member
מנהל
דווקא בקינגסטור יש פוטנציאל לטחינות טובות

חפש עייאש אם יש שם - יופי של טחינה
 

raya

Well-known member
נכון- הטחינה בקינגסטור זולה ויש מיגוון רחב
של יצרנים.
קנינו את הטחינה של הלאל (יש להם גם חלבה מצוינת), אלואדי וגם הטחינה ב-14₪ שפוקסי קנה.
כולן טובות מאוד.
 

michal@gal

Active member
מנהל
טחינה ממש קשה לקלקל

לא קשה להכין טחינה טובה.
&nbsp
אני משתמשת בשום גבישי, במלח לימון, ובמלח רגיל.
&nbsp
בערבוב ידני מתקבלת טחינה חלקה מאד. לא רואה שום סיבה ללכלכך מכשיר בשביל להכין טחינה. אין מה לקצוץ בתערובת. הסיבה היחידה לעשות בקוצץ זה אם רוצים טחינה ירוקה.
 

salo22

New member
ואיך לא מוזכר להשתמש במי קרח ?


מים ממש קרים, השמועה אומרת שזה עושה את הטחינה בהירה יותר ומעבר לזה אין לי מושג מה בדיוק ההסבר המדעי לשימוש, אבל מביני העניין ממליצים וגם לי מרגיש שטחינה עם מים קפואים כמעט, יותר "עירנית" ומוצלחת.
 

פוקסי99

New member
אני משתמש המים קרים

ומסוננים ממתקן השתיה יש לי על השיש .לא הרגשתי בהבדל ממים בטמפרטורת החדר .
מה שמלבין את הטחינה זה מיץ הלימון הטרי ברוב המקרים.
כן משתמשים במים קרים כאשר משרים חומוס לפני הבישול .אני אפילו מכניס את הקערה עם החומוס למקרר
 

פוקסי99

New member
אני משתמש במים קרים ממתקן השתיה על השיש

אבל מתוך נוחות והמים מסוננים .לא הרגשתי בהבדל משימוש במים בטמפרטורת החדר. מה שמלבין את הטחינה זה מיץ הלימון הטרי
אני משתמש במים קרים כאשר אני משרה גרגירי חומוס לפני בישול.ואפילו מכניס למקרר לכל זמן ההשריה
 
למעלה