כמה יופי

Kettercat

New member
כמה יופי ../images/Emo168.gif

זה קצר הפעם, באיחור לא-מי-יודע-מה-אופנתי, מקווה שזה עדיין רלוונטי. ככה זה כשהראש שקוע בלימודים...
[ ברי סחרוף – "בארבי", כפר סבא: 16 ביוני, 2007 ] היֹה הייתה פעם ממלכה מרוחקת וגדולה בשם "בארבי". בבארבי ישב מלך יפה וטוב לב, אשר ניגן מנגינות מיוחדות שהלהיבו את תושבי הבארבי ואף גרמו לאנשי ממלכות אחרות לנדוד מרחקים בכדי לשמוע את אותן המנגינות המפורסמות. מדי ערב, נהג המלך לנגן את המנגינות שוב ושוב, מלווה בשבעת נושאי כליו, ולצפות בהתרגשות אנשי הממלכה. היו שמחאו כפיים או קפצו במקומם, היו שקראו בהתלהבות (ובטעות?) שוב ושוב בשמו של נסיך ממלכה אחרת – הנסיך יונתן בלוך, ואף לעיתים רחוקות היו שעלו על המזבח ופשטו את חולצתם, עד שאביריו של המלך נאלצו למשוך אותם הצידה. היה זה ערב אחד שהמלך הבחין בשינוי קל באווירה – סופרת מממלכה מרוחקת, אשר ראשה בצבץ מבין הראשים המקפצים האחרים. אומנם ידועה הייתה הסופרת בספריה ובכתבי העט שלה על מסעותיה בממלכות אחרות, אך הייתה זו הפעם הראשונה שהגיעה לחזות בקונצרט של המלך. "הביאו אליי את הבחורה", לחש המלך באוזני אביריו, אשר הנהנו בכניעה. וכך היה. "העלמה הגיעה", הודיע המשרת והשתחווה בפני אדונו. המלך סחרוף הנהן ומלמל לעצמו, "הגיע הזמן... הכניסו אותה, בבקשה". "כ-כ-כ-כן, כן, אדוני" ענה המשרת בבהלה ורץ בבהלה בחזרה לכניסה. המלך לגם בשלווה מכד הבירה שלצידו וצפה בבחורה הקטנה שצעדה בשקט לקראתו. היא חייכה בביישנות ובירכה את המלך לשלום. המלך חייך בחזרה, יודע כי ידו על העליונה. "סוף כל סוף אנחנו נפגשים". היא הנהנה והסמיקה קלות. "הנני כה מצטערת כי לקח לנו זמן רב להיפגש, אדוני המלך". המלך הביט בבחורה והנהנן. "המשיכי". "שמעתי עלייך רבות, אדוני המלך. שמעתי סיפורים כה מיוחדים על המנגינות היפות, שגורמות לאנשי הכפר להגיב בדרכים מעט משונות. הבנתי כי אכן הגיע הזמן לחזות זאת בעצמי, בפעם הראשונה... וכמובן, אף המבטים המוזרים שמכריי נתנו לי על כך שעוד לא עשיתי זאת עד היום. או על זה –" אמרה ושלפה תקליט מתוך התיק שעל כתפה. "מה זה?" הסתקרן המלך, ואז חייך כשהבחין בתמונתו שלו מבצבצת על העטיפה. "'נגיעות', אדוני המלך". "אבל מדוע הוא עטוף בניילון?" "לזה אין לי תירוץ" הודתה הנערה והסמיקה. "רכשתי אותו במיטב פרוטותיי לפני יובלות, אך מסיבות לא מובנות, הוא נבלע בין שאר חפציי הרבים ומעולם לא יצא לי לשמוע אותו..." המלך נענע את ראשו בזעזוע ונאנח. "אני מבין שאת... כותבת, נכון?" הנערה הנהנה במהירות, "אכן, אדוני המלך. אני בעיקר אוהבת לכתוב על מנגינות שנעמו לי לאוזן". "אם כך" חייך המלך בשובבות, "הנאה המנגינה באוזנייך?" "נאה" "הנאים הכלים בעינייך?" "נאים" "הנאה אנוכי בעינייך?" "נאה. אם כי קצת גדול עליי, אדוני המלך". המלך צחקק לעצמו. "הבה ונחתום על הסכם, אנוכי ואת. אני מוכן לקבל אותך אל קהלי הקבוע מדי פעם ופעם, אך גם את תצטרכי למלא את חלקך בעניין". "מה עליי לעשות?" "להסיר את העטיפה, כמובן" הצביע המלך על התקליט. "ואשמח, כמובן, לקרוא את כתבייך, בבוא היום". "כמובן, אדוני המלך" קדה הנערה קידה בפניו. "אוכל כבר לומר לך, כי אכתוב על האווירה הנהדרת, אם כי המחנק והחום פחות נעם לי. על אנשייך המעריצים אותך, על נושאי הכלים המצויינים, וכמובן, אם יורשה לי לומר – על שנתת בראש כמו שצריך. לפאקינג שעתיים וחצי". חייך המלך חיוך מסופק ומרוצה. "אני רואה שהולך להיות לנו טוב..." "כשיהיה חם, אדוני המלך" חייכה הנערה, "וכעוד יחזור הניגון". והם חיו באושר ובעושר, עד עצם היום הזה, עד כלות הנשימה.

dsol

New member
../images/Emo6.gif ממש אגדה !_../images/Emo189.gif

ממש חביב
אבל זה מספר רק את אחרי ההופעה (או שאני טועה?) , מה עם ההופעה עצמה ?

Kettercat

New member
ניסיתי לדחוף בין השורות ../images/Emo8.gif

חוץ מזה שברי היה פשוט - כנאמר - מלך
ונתן שואו מטורף של שעתיים וחצי, היו גם כל מיני קטעים מצחיקים שהלכו - כמו בחור בקהל שהחליט להידבק ליוני בלוך משום מה (?!) וצעק שוב ושוב בשמו (ואף ביקש מברי לעשות את "אחריות"
)... או בחור שהחליט לעלות לבמה, לפשוט את החולצה ולרקוד לצד ברי (עד שהעיפו אותו בחזרה לקהל)... לגבי ביצועים של שירים, קשה לי לפרט כי (לצערי) לא הכרתי את הרוב אז זו הייתה היכרות ראשונית שכזאת. היה, והיה חם. מאווווד
"חם על הירח" פשוט התאים כמו כפפה כשהוא הגיע. אה, וכמובן - תודה

dsol

New member
נשמע שההופעה הייתה מלאת אנרגיות !_../images/Emo189.gif

גם מצד הקהל וגם מצידו של ברי....ללא ספק מלך
שמח שנהנית

Kettercat

New member
"מלאת אנרגיות" זה התיאור המדוייק ../images/Emo8.gif

התעייפתי רק מלראות את כולם

וכך אני חוויתי את ההופעה...

אז גם אני הייתי בהופעה של ברי סחרוף בבארבי בכפ"ס, נפתח בתלונות: לעזאזל 120 שקל לכרטיס??? ברי ברי אבל בכל זאת 120 שקל זה לא מעט כסף וככה בטוח אי אפשר לקדם תרבות איכותית והפחתת קניית הצרובים במחירים האלה (ויש קשר בין מחיר בהופעות לתרבות קניית דיסקים מקוריים לדעתי), 6 שעות עבודה, חצי סל קניות שבועי לזוג ושאר האנלוגיות לא מצדיק הופעה של אומן מקומי ולא משנה מי הוא ובטח לא שהאלכוהול וכו' בפנים לא זול... למזלי הייתי בחינם (פרטים בהמשך), וסביר להניח שאם לא בחינם לא הייתי מגיע להופעה. 120 שקל זה הרבה כסף! בכל אופן הייתה הופעה מעולה החל מהביצועים בזכות רע מוכיח, ממשיך בזה שהיו לא מעט אנשים על הבמה (8 במספר שכללו בין היתר את אורן לוטנברג ורע מוכיח שכל אחד בפני עצמו...) עם שילוב מעולה של צ'לו עם קצת אלקטרוני לאורך כל השירים מכל הדיסקים (והיה שיר אחד שברי עשה סולו "החיים שממול"), ונגמר בזה שברי פיזז לו על הבמה שזה מראה משעשע לכשעצמו [וחוץ מכל זה, בפעם הקודמת ראיתי את ברי ביום הסטודנט בבר אילן והיה די מבאס ]. מלבד השירים, כל מה שלווה להופעה היה מרשים עד מאוד (ואולי זה בגלל שאני לא נוהג להגיע תכופות להופעות ואולי בגלל שבאמת היה טוב) כל התאורה בהופעה היה מדהים ומיוחד בעצמו והסאונד היה מעולה. לסיכום הופעה מעולה מאוד שמשאירה טעם של עוד להופעות במידה ויהיה לי שוב סכום לא מבוטל לביזבוז בכוונה תחילה או יום סטודנט קרוב (דרך אגב להופעה הזאת הגעתי בתור מלווה לוועדת תרבות של מועצת הנוער בה אחותי פעילה, איזה פוקס!!!) וחוץ מכל זה לא היה מזיק אם מישהו היה מפעיל את האיוורור שמה...

Kettercat

New member
חייבת להסכים -

נכון, אומנם ההופעה "שווה" את ה-120 ש"ח (גם הופעה מעולה וגם שעתיים וחצי, אלוהים ישמור!), אבל זה באמת די טירוף. גילוי נאות, גם אני נכנסתי בחינם, והמחיר הוא אחד הפקטורים שמנעו ממני להגיע עד עכשיו... (מצד שני, מדברת זאת ששילמה קרוב ל-400 ש"ח על הופעה אחרת, כן? רוג'ר ווטרס, אניוואן?
) והחום היה מזעזע. האיוורור באמת לא פעל, למזלי חברתי שהייתה עימי הייתה מצויידת במניפה (
) שעשתה לנו קצת רוח - וזו, לדעתי, גאונות

ובכל זאת ברי הוא לא רוג'ר

למרות שברי הוא האומן המועדף עלי במוזיקה הישראלית ויחד עם סוללת התותחים שעובדת איתו, אין מה להשוות ביינו לבין רוג'ר ווטרס ובטח לא בין המופע (של פעם בחיים) מבחינת כלל ההופעה לבין ההופעה בבארבי שהייתה מחניקה וכו'...

bleeding guitar

New member
וזאת הסיבה שלא הלכתי עד היום ../images/Emo168.gif

להופעות של ברי, חוץ מאירועי קיץ/סטודנים חינמיות. מה לעשות מחיר גבוה מרתיע. זאת גם הסיבה שעד יום חמישי לא הייתי בהופעה של שלום חנוך, ואז כרטיס חינם עשה את ההבדל.... ממש חבל שאין מחירים אחידים להופעות או משהו, יש פספוס אדיר של הופעות טובות בלית ברירה

gal1983

New member
הייתי מגיב לכמה

את יפה , וכמה את כותבת יפה וכמה ברי הוא מלך בלתי מעורער ואם היה לי טיפלה זמן הייתי גם כותב על ההופעה הגרנדיוזית שלו בירושלים אבל בדיוק חזרתי מהופעה של פורטיס וזה היה אחד הערבים הכ'פים שלי בתקופה האחרונה ואני הרוס. לילה משובח לכולם.

למעלה