כמה ילדים בגן???

anat30g

New member
כמה ילדים בגן???

היה לי ויכוח עם חברה ביחס לכמה ילדים על כמה מטפלות והאם עדיף קבוצה קטנה על קבוצה גדולה... ז"א אני טענתי שהמספר האידיאלי הוא 5-7 ילדים בגיל שנתיים-שלוש למטפלת, חברה שלי אמרה לי שיש איזה חוק שאומר שככל שהגיל עולה ככה עולה מספר הילדים למטפלת... האם יש "חוק" כזה??? כמו כן - חברתי טוענת בתוקף שלדעתה עדיף גן של 12 ילדים עם גננת ומטפלת - הבת שלה נמצאת בגן כזה - אבל טווח הגיל הוא שנה וחצי עד שלוש פלוס - טווח גיל שנראה לי שמאוד קשה לעבוד איתו עם קבוצה כל כך קטנה של ילדים. הילדים שלי בגן של 25 ילדים עם גננת ו-3 מטפלות... טווח הגיל הוא שנתיים- שלוש פלוס...

מלכה ב.

New member
אין חוק, יש המלצות שלצערנו ממש לא

מתבצעות בשטח: עד גיל שנה - מטפלת לכל 3 ילדים שנה עד שנתיים - מטפלת לכל 6 ילדים שנתיים עד שלוש - מטפלת לכל 8 ילדים ולא יותר מ-24 ילדים בסה"כ. היות והרבה גנים הם רב גילאיים קשה למצוא את היחסים האלו בפועל... אני אישית מעדיפה מסגרת עם כמה שפחות ילדים, למרות שלכאורה נראה שבשני המקרים שהצגת היחס מטפלת-ילדים כמעט שווה.

אני חושבת שזה לא המלצה אלא חוק

בכל הגנים שאנחנו בדקנו, שמרו על היחס הנכון. לדעתי עדיף גן עם פחות ילדים, אבל לפעמים יש אילוצים. מה שחשוב שבאמת תהיינה מספיק מטפלות על הילדים וגם שטווח הגילאים לא יהיה גדול מידי, כי אז צריך לעבוד עם קבוצות מאוד קטנות.

נעה גל

New member
החוק תקף אך ורק בגנים ציבוריים

כלומר, של העירייה. אין שום חוק במדינת ישראל המחייב משפחתונים או גנים פרטיים. רוב הגנים מתיישרים עפ"י התקן של נעמת.

בגנים פרטיים הרשומים

באגודת הגנים הפרטיים (אן משהו בסגנון) גם כן חלים הכללים האלה, הגנים נמצאים תחת פיקוח וא"א לעשות מה שרוצים.

יונית ש

New member
נו.. יש חדש בעניין גם לקרן?

אני עדיין מתלהבת מהגן ברמות כנראה אשלח אותה לשם מה שלומכן.

יונית ש

New member
התבלבלתי ההודעה למלכה

והתכוונתי לכתוב האם יש חדש בקשר לגן לקרן.

אם כך אצלנו המצב האידיאלי... ../images/Emo79.gif

מתן נמצא במעון ובו 14 ילדים גננת ושתי מטפלות. וטווח הגילאים בהפרשים קטנים. הממוצע שנתיים.

למעלה