כמה ימים ניתן להחזיק סושי במקרר?

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אתמול יום שישי בצהריים, הכנתי סושי.
זאת לא הפעם הראשונה שאני מכין
טוב, אני לא מקפיד עם הרשת של הבמבוק לגולל במדוייק..
אין/אווט זה לא אצלי, רק סושי פשוט וטוב עם אורז, סלמון, גזר, מלפפון, אבוקדו וזהו.
בדרך כלל אני מכין כמות שנגמרת בארוחה אחת
רק שאתמול נשאר בסיר אורז וגם נשאר סלמון, אז הכנתי כפול.
השאלה, כמה זמן זה יכול להישאר במקרר?
האם המרכיבים כשהם צמודים ביחד עם דג הסלמון, הם לא מרקיבים?
הם לא יוצרים ריאקציה שלילית?
האם ניתן להקפיא סושי?
 

קבצים מצורפים

  • סושי.jpeg
    סושי.jpeg
    KB 155.5 · צפיות: 6

GoldenEyes

Well-known member
אתמול יום שישי בצהריים, הכנתי סושי.
זאת לא הפעם הראשונה שאני מכין
טוב, אני לא מקפיד עם הרשת של הבמבוק לגולל במדוייק..
אין/אווט זה לא אצלי, רק סושי פשוט וטוב עם אורז, סלמון, גזר, מלפפון, אבוקדו וזהו.
בדרך כלל אני מכין כמות שנגמרת בארוחה אחת
רק שאתמול נשאר בסיר אורז וגם סלמון אז הכנתי כפול.
השאלה, כמה זמן זה יכול להישאר במקרר?
האם המרכיבים כשהם צמודים ביחד עם דג הסלמון, הם לא מרקיבים?
אני לא אוכל סושי
אז לא יודע להגיד לך :)
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לא עושה לי את זה
אכלתי פעם
🤮
אני שאלתי אותך למרות שאני יודע שהעולם מתחלק לשני סוגים של אכלנים.
יש כאלה שרואים סושי ופשוט מוכנים לשלם כל מחיר
ויש כאלה שלא נוגעים בדבר הזה בשום מחיר.
יש לי שכן דלת לידי שלא מוסגל לגעת בדגים.
פעם ניסיתי לשים לו דג לוקוס בתוך פיתה, אמרתי לו שזאת קציצה.
הוא נתן ביס ואז ירק את הכל הוא הקיא את המעיים. |חיוךרחב|
אני לעומתו מסוגל לשחות שעתיים בבריכה עם דג אמנון לצחוק איתו וגם לצלול בשניים |דג||דג|
ואז לקחת אותו להוריד לו את כל הקשקשים, ולאכול אותו חי. :-P:
אני חולה על דגים. :-D
בפעם הראשונה שטעמתי סושי, הירגשתי שהיגעתי הבייתה. |מאוהב|
 
נערך לאחרונה ב:

GoldenEyes

Well-known member
אני שאלתי אותך למרות שאני יודע שהעולם מתחלק לשני סוגים של אכלנים.
יש כאלה שרואים סושי ופשוט מוכנים לשלם כל מחיר
ויש כאלה שלא נוגעים בדבר הזה בשום מחיר.
יש לי שכן דלת לידי שלא מוסגל לגעת בדגים.
פעם ניסיתי לשים לו דג לוקוס בתוך פיתה אמרתי לו שזאת קציצה.
הוא נתן ביס ואז ירק את הכל הוא הקיא את המעיים. |חיוךרחב|
אני לעומתו מסוגל לשחות שעתיים בבריכה עם דג אמנון לצחוק איתו וגם לצלול בשניים |דג||דג|
ואז לקחת אותו להוריד לו את כל הקשקשים, ולאכול אותו חי. :-P:
אני חולה על דגים. :-D
בפעם הראשונה שטעמתי סושי, הירגשתי שהיגעתי הבייתה. |מאוהב|
ועל זה נאמר
על טעם ועל ריח אין מה להתווכח
 

צליליתה1

Well-known member
אתמול יום שישי בצהריים, הכנתי סושי.
זאת לא הפעם הראשונה שאני מכין
טוב, אני לא מקפיד עם הרשת של הבמבוק לגולל במדוייק..
אין/אווט זה לא אצלי, רק סושי פשוט וטוב עם אורז, סלמון, גזר, מלפפון, אבוקדו וזהו.
בדרך כלל אני מכין כמות שנגמרת בארוחה אחת
רק שאתמול נשאר בסיר אורז וגם נשאר סלמון, אז הכנתי כפול.
השאלה, כמה זמן זה יכול להישאר במקרר?
האם המרכיבים כשהם צמודים ביחד עם דג הסלמון, הם לא מרקיבים?
הם לא יוצרים ריאקציה שלילית?
האם ניתן להקפיא סושי?
לטעמי, סושי שעמד לילה במקרר כבר לא טעים
לא שלא אכלתי כזה, בטח שאכלתי, אבל זה לא זה.
לא נראה לי שמתקלקל, פשוט פחות טעים
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לטעמי, סושי שעמד לילה במקרר כבר לא טעים
לא שלא אכלתי כזה, בטח שאכלתי, אבל זה לא זה.
לא נראה לי שמתקלקל, פשוט פחות טעים
כן, מסכים לחלוטין.
נראה לי שבכל זאת נוצרת שם ריאקציה שלא עושה טוב למרכיבים.
אז זהו שאני חושש להתעסק עם אוכל שמתקלקל, בעיקר כשמדובר בדגים.
אבל מצד שני, אין לי לב לזרוק את זה עכשיו.
הלקח שלמדתי זה, להכין בכמות שתספיק לפעם אחת.
 

מקסים 45

Well-known member
אתמול יום שישי בצהריים, הכנתי סושי.
זאת לא הפעם הראשונה שאני מכין
טוב, אני לא מקפיד עם הרשת של הבמבוק לגולל במדוייק..
אין/אווט זה לא אצלי, רק סושי פשוט וטוב עם אורז, סלמון, גזר, מלפפון, אבוקדו וזהו.
בדרך כלל אני מכין כמות שנגמרת בארוחה אחת
רק שאתמול נשאר בסיר אורז וגם נשאר סלמון, אז הכנתי כפול.
השאלה, כמה זמן זה יכול להישאר במקרר?
האם המרכיבים כשהם צמודים ביחד עם דג הסלמון, הם לא מרקיבים?
הם לא יוצרים ריאקציה שלילית?
האם ניתן להקפיא סושי?
תמיד מזמין יותר כדי שישאר למחר.
להקפיא? לא מסתדר לי בגלל האורז וירקות.
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
סבא, יש דברים שאי אפשר להקפיא. נדמה לי שאבוקדו הוא אחד מהם. אחרי הקפאה הוא יוצא חום-שחור, ובמרקם ספוגי.
תצטרכו לחסל היום את המנה שנשארה (אם עדין לא עשיתם זאת).
אחד הדברים השנואים עלי ועל בני בתי זה לאכול יום אחרי יום את אותו מאכל.
אז נראה לי שבבוקר אוציא מהמקרר את היתרה ואזרוק לפח הגדול שיש בחוץ.
ת'אמת? אפילו לא ניסיתי לטעום מזה.
 
אחד הדברים השנואים עלי ועל בני בתי זה לאכול יום אחרי יום את אותו מאכל.
אז נראה לי שבבוקר אוציא מהמקרר את היתרה ואזרוק לפח הגדול שיש בחוץ.
ת'אמת? אפילו לא ניסיתי לטעום מזה.
למה לפח כשאתה יכול לשמח חתולים?
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
למה לפח כשאתה יכול לשמח חתולים?
החתולים לא יגעו בזה.
יש קבוצת נשים מבוגרות מחבר העמים שמאכילות באופן תדיר את החתולים בשכונה.
חתולי רחוב שמנים ומפונקים שכבר בקושי מסוגלים לעמוד על הרגליים.
9 נשמות?
עכשיו יש להם 90.
אני זוכר חתולי רחוב בעבר היו צנומים, רעבים וששים אלי קרב.
הרוסיות האלה סירסו אותם. |מיצי|
 
אתמול יום שישי בצהריים, הכנתי סושי.
זאת לא הפעם הראשונה שאני מכין
טוב, אני לא מקפיד עם הרשת של הבמבוק לגולל במדוייק..
אין/אווט זה לא אצלי, רק סושי פשוט וטוב עם אורז, סלמון, גזר, מלפפון, אבוקדו וזהו.
בדרך כלל אני מכין כמות שנגמרת בארוחה אחת
רק שאתמול נשאר בסיר אורז וגם נשאר סלמון, אז הכנתי כפול.
השאלה, כמה זמן זה יכול להישאר במקרר?
האם המרכיבים כשהם צמודים ביחד עם דג הסלמון, הם לא מרקיבים?
הם לא יוצרים ריאקציה שלילית?
האם ניתן להקפיא סושי?
אתה מפתיע לטובה, הייתי שמחה לקבל צלחת כזאת כמשלוח מנות ;)

ולשאלותיך,
  1. סושי במקרר אפשר לשמור מקסימום יומיים, אבל הטעם כבר לא יהיה כמו של טרי.
  2. לא הייתי מקפיאה, אלא אם כן אתה רוצה לאכול גלידת סושי, כי לאחר ההפשרה זה לא יחזור לקדמותו.
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אתה מפתיע לטובה, הייתי שמחה לקבל צלחת כזאת כמשלוח מנות ;)

ולשאלותיך,
  1. סושי במקרר אפשר לשמור מקסימום יומיים, אבל הטעם כבר לא יהיה כמו של טרי.
  2. לא הייתי מקפיאה, אלא אם כן אתה רוצה לאכול גלידת סושי, כי לאחר ההפשרה זה לא יחזור לקדמותו.
נכון, אבל בעיקר משתפרת נגעה בנקודה חשובה שאי אפשר להקפיא אבוקדו.
מעולם לא ניסיתי להקפיא אבוקדו אבל אני יודע שמספיק שאבוקדו חוטף מכה וכבר מיד האיזור הופך להיות שחור.
אחת הבעיות עם האבוקדו היא שהלקוחות "ממזממזים" את האבוקדוס כדי לחוש את רמת הבשלות שלו.
נו, אחרי יום כזה של "מזמוזים" מסכן האבוקדו. ;-)
 

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
סושי חייבים לאכול ביום בו מכינים אותו, אחרת הוא מגעיל.
אם אתה שואל אותי\ אז רוב המאכלים טעימים בעיקר באותו יום של הכנה.
למשל קוסקוס שהמרק שלו מכיל עוף.
באותו יום זה מעדן של ממש.
אבל כבר למחרת יש לזה טעם לא מלבב במיוחד.
שמתי לב שבישול עם בשר בקר הוא יותר גמיש ומחזיק טעם טוב, שלושה ימים בכייף.
 
למעלה