כמה ימי מחלה לאחר גרידה בשבוע 20+3?

addr

New member
כמה ימי מחלה לאחר גרידה בשבוע 20+3?

מניחה שזה אינדיבידואלי ובכל זאת מתעניינת- כמה זמן איפשרתן לעצמכן לנוח לאחר גרידה קשה פיזית ונפשית בשבוע 21 או סביב השלב הזה של ההריון?
האם לגיטימי לבקש מרופא המשפחה?
קראתי שעל פי החוק מותר לקחת עד 6 שבועות ימי מחלה לאחר גרידה אבל האם בפועל זה לגיטימי לקחת יותר ממספר ימים?
מרגישה שצריכה קצת ניתוק לצורך החלמה

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדן ההריון

אני עצמאית, ולכן לא בקיאה בנוגע לחוקים הקשורים לזכויות סוציאליות (לעצמאים אין בכלל זכויות סוציאליות....).
הגרידה המאוחרת שעברתי היתה בשבוע 16. חזרתי לעבוד תוך יומיים. זה עזר לי מאוד.
אבל כל אחת היא אינדיבידואל. אם את מרגישה שאת צריכה קצת ניתוק לצורך החלמה, אז הכל בעיניי לגיטימי- כל החלטה וכל בקשה.
אולי כדאי לבדוק בהקשר לזכויות עם מחלקת כוח אדם אצלך בעבודה.
מקווה גם שמישהי פה תדע לענות לך בהקשר לזכויות שמגיעות על-פי חוק.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

לגיטימי מה שאת צריכה, ודאי אם יש לזה תוקף חוקי

מה תהיה תגובת מקום העבודה בכללי וההנהלה שלך וכמה זה עקרוני לך בהחלטה, זה מידע שרק את יודעת.

אני אישית נזקקתי ולקחתי 6 שבועות.
נפשית הייתי במצב מאד מאד קשה וזה השפיע גם על ההחלמה הפיזית שמלכתחילה לוקחת יותר מיומיים שלושה בעיני בגרידה מאוחרת והועצמה מאד בגלל המצב הנפשי.
המצב אצלי אבל היה מעט שונה משום שלפני סיום ההריון, הייתי כבר בשמירה ולכן מראש ציפו לחזרתי רק לאחר הריון מלא וחל"ד והופתעו כשהסתיים לפני ולא הפריע להם שאקח את החופשה ללא תשלום להתאוששות לפני החזרה.
החזרה אצלי היתה קשה, גם לאחר 6 שבועות, לא הרגשתי מוכנה פיזית וממש לא נפשית. אבל בפועל - אני מאמינה שזה כן קצת שיפר את מצבי, כי בבית לא "עבדתי" על החלמה והתאוששות ובחזרה לעולם ה"אמיתי" הייתי חייבת לעסוק בזה.

אני דווקא רציתי לחזור מהר

לידה שקטה שהתחילה בקבלת התוצאות של הצ'יפ בשבוע 20+3, המשיכה באשפוז בשבוע 20+5 והסתיימה בלידה+גרידה בשבוע 21.
נעדרתי מהעבודה שבועיים (כולל הביורוקרטיה שלפני האשפוז) והייתי חוזרת מוקדם יותר לולא היה לי גודש בחזה.
כפי שויקטור החתול כתבה, ההתאוששות האמיתית מתחילה רק עם החזרה לשגרה, והחזרה לעבודה קשה גם למי שיושבת בבית 3 חודשים.

משתתפת בצערך

addr

New member
בעיקר חשוב לי לדעת מה האפשרויות

והאם זה בסדר לבקש מרופא המשפחה. אני מתביישת לבקש ימי מחלה מצד שני אני מרגישה שנכונה לי הפסקה לצורך עיבוד החוויה הקשה. אני גם עובדת במקום מלא תינוקות ופעוטות כך שהחזרה לעבודה כנראה לא צפויה להיות קלה במיוחד.
אני מבינה שמשבוע 22 זה כבר חופשת לידה? לא הייתי רוצה להיות בבית כל כך הרבה זמן, אבל כן שתהיה לגימטימציה להתאבל בשקט.

מתוך אתר כל זכות

אני לא מצליחה לצרף את הלינק ולכל צירפתי צילום מסך, אבל תעשי חיפוש בגוגל "כל זכות הפלה".

אני מתרשמת שבאישור רופא ניתן להיעדר עד 6 שבועות על חשבון ימי מחלה.
לא יודעת מה קורה אם אין לך מספיק ימי מחלה כדי לכסות על כל התקופה (אולי חל"ת?).
לא יודעת איך יקבלו את הדברים במקום העבודה שלך ולדעתי צריך לדבר איתם ולהבהיר את הקושי והצורך שלך (ברור לי לגמרי שקשה עד בלתי אפשרי לחזור לעבודה עם ילדים ותינוקות אחרי הפלה).
מבחינת אישור רופא, אני חושבת שהאישור אמור להינתן מרופא המשפחה ואז זה תלוי גם בכך שרופא המשפחה שלך יהיה בנאדם.

addr

New member
תודה

אני מאמינה שתהיה הבנה במקום העבודה וכן רופא המשפחה שלי הוא אנושי ומקסים. מקווה שעוד מספר ימים כבר אצליח להתאושש מעט ולצאת מן העצבות התהומית שנפלה עלי מאז הגרידה.
תודה לכן

זלופית

New member
בתור מישהי שעובדת במשאבי אנוש, אני חייבת להדגיש משהו...

ימי המחלה הם של העובד, בדיוק כמו ימי חופשה.
במשרה מלאה את צוברת כל חודש 1.5 ימי מחלה, סה"כ 18 בשנה, ברוב המקומות ניתן להגיע רק עד צבירה של 90 יום והימים האלו הם.... שלך.
אמנם ניתן להשתמש בהם רק למטרה מסויימת, אבל את לא לוקחת או מבקשת פה משהו שלא מגיע לך.
מז"א מתביישת לבקש? את לא מבקשת נדבה, אלא זכות חוקית שקיבלת וצברת מתוקף עבודתך. אם את לא מרגישה טוב (פיזית, רגשית, נפשית), תבקשי לנוח בבית. נקודה.
ואם הרופא שלך לא מסכים לתת לך אישור, תלכי לרופא אחר (אין שום בעיה לבקש מרופא המשפחה, לא מחייב רופא נשים).
לגבי תגובת המנהל/מקום העבודה, מחוייבות לתפקיד, מי יחליף אותך כשלא תהיי וכו' זה כבר משהו אחר ומין הסתם מאוד אינדוודואלי.
אבל להתבייש לבקש מהרופא בטוח שאין שום סיבה.
תרגישי טוב

addr

New member
תודה על התגובה המפורטת!

יש לי תמיכה מלאה מהמנהלת הישירה שלי ואין לי ספק שגם רופא המשפחה יהיה לצידי. סתם משהו שהורגלתי אליו, לא לבקש ימי מחלה

אננס 22

New member
אני קיבלתי שבוע מרופאת המשפחה

והיא אמרה שכשאסיים אותם אם ארצה, אטלפן למרפאה והיא תרשום שבוע נוסף.
העדפתי לשוב לעבודה למרות שהיה לי מאוד קשה. השתדלתי להתרחק מאנשים כמה שניתן. אחרי מס' ימים כבר הרגשתי טוב יותר.
החשש מהחזרה גדול יותר מהחזרה עצמה. אם אין כאבים, לדעתי עדיף לחזור. בבית סתם שוקעים במחשבות.
מאמינה שיש לגיטימציה להיעדר בעקבות הפסקת הריון. תעשי מה שמרגיש לך נכון.
בהצלחה ובשורות טובות במהירה!

addr

New member
תודה לכולן על התגובות, שאלה לגבי מצב פיזי לאחר גרידה

הבטן כואבת לי עדיין ואני חמישה ימים אחרי, יש קושי בישיבה וכואב לעשות פיפי.
עברתי למינריות, ציטוטק ואז גרידה בהרדמה שבוע 20+5
סביר או שצריך ללכת להיבדק? ואם כן, רופא משפחה יכול לתת מענה או שהייתן פונות לרופאת נשים (מאוד קשה להשיג אליה תור)

הייתי מתחילה מבדיקת שתן בסטיק

שאת זה יכול לתת רופא משפחה.
אם עולה לך חום, צריך לפנות למיון, גם אם זה במהלך סוף השבוע. החשש הוא מדלקת בדרכי השתן או חלילה זיהום ברחם.

אם אין דלקת בדרכי השתן ויש צורך בבדיקות נרחבות יותר, אז צריך רופא נשים.
זו לא חייבת להיות רופאת הנשים שלך, אפשר גם לפנות למוקד של הקופה ולבקש הפניה לכל רופא נשים.

מאחלת לך החלמה מהירה.

אננס 22

New member
לדעתי רופא משפחה מספיק

ואם יציע, תלכי לרופא נשים.
נשמע כמו דלקת בדרכי השתן, לי לא היו כאבים כאלו. יותר התכווצויות וחולשה מאוד גדולה.
לי הרופאה גם עשתה סדר, עברה על מכתב השחרור והסבירה מה עוד עליי לעשות.
לרופא הנשים הלכתי חודש לאחר מכן והוא נתן אישור לנסות שוב להיכנס להריון.
החלמה מהירה!

למעלה