כמה ימניים יש במדינה מול שמאלנים?

limon10

New member
כמה ימניים יש במדינה מול שמאלנים?

פעם מפלגת מפ''י שלטה במדינה והיום מפלגה ימנית נמצאת בשלטון כשרוב חברי הכנסת שייכים למפלגות ימניות. אז השאלה שלי היא האם לאט לאט האזרחים והבוחרים במדינה הולכים לכוון ימינה? כמה ימניים יש לאומת שמאלניים? ואיפה אפשר לראות נתון סטטיסטי לגבי אחוז חברי הכנסת הימניים בכל קדנציה של הכנסת? אני לא מצליח למצוא שום נתון סטטיסטי

hoshe

New member
דרעי - ימין או שמאל? וצחי הנגבי? ומופז?

אלכסנדר ינאי , עפ"י התלמוד הבבלי אמר לאשתו-יורשתו שלומציון המלכה: "אל תתיראי מן הפרושין ולא ממי שאינן פרושין, אלא מן הצבועין שדומין לפרושין, שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשין שכר כפנחס"

נקודה למחשבה

בישראל תמיד היו ימניים יותר משמולנים

וכפי שידוע לכולנו הרי מפא"י המיתולוגית (אותה הזכרת) הייתה ונחשבה ל "שמולנית" ביחס לליכוד ולבית"ר בזמנם
אבל אין צל של ספק שאם מפא"י "השמולנית" של אז הייתה קיימת היום
הרי שהיא הייתה הרבה יותר ימנית מהליכוד ומהימין השפוי של היום.
אפילו רבין "הצדיק" רצה "לשבור להם את העצמות".

אז לסיכום : זה לא האזרחים שנוטים ימינה יותר ויותר.
זה השילטון שהשתנה והפך שמולני יותר ויותר
וזה בגלל זניחת האידיאולוגיות והתמכרות לכלכלה ולכסף שעליו הוא לא מוותר.

ועל כך נאמר: " באין חזון יפרע עם "...

ומשורר אחר כתב ושר: " הוי ארצי מולדתי את הולכת פייפן "...

http://www.youtube.com/watch?v=x8CPWV8OH1M

duvik

New member
סבתא שלי זכרונה לברכה הייתה חברת מפאי

כחלק ממה שעשתה היא שרפה סחורה ערבית של כל אותם אנשי "ימין" ,תומכי ז'בוטינסקי שאם היינו מקשיבים לו
לא הייתה קיימת המדינה ( כמה יותר קל להטיף שאתה לא נמצא פה... עמו יהודי העולם....), העסיקו כי מה שעניין אותם זה כסף כסף ועוד קצת כסף...
לפחות פעם היה שוויון כלשהו... כל אחד יכל להגיע למצב שיש לו בית(כן, גם מעברה שאמא שלי גרה שם זה בית)...
היום אחרי למעלה מ20 שנות שלטון של "ימין" בייחוד כלכלי.. לכל אחד אמנם יש אייפון/סמארטפון אבל משתעבד למשכנתא ולא יכול לקנות בית!!!!
תודה לכל ממשלות הימין ב20 שנה האחרונות.... ובבקשה לא להגיד לי שרבין שלט 3 שנים וברק עוד שנתיים.....
אז לפני שאתה מנפנף בדגל תחשוב רגע על ימין ושמאל אמיתי....

למעלה