בדרך כלל במתכטני אורז מדברים על יחס של 1 אורז ל-1.5 מים
אבל זה נכון לכוס אחת
כשמגדילים את הכמויות היחס צריך לרדת ואת זה לומדים מניסיון .
אני אנחש באופן אינטואיטיבי
שהיחס ירד ל 1:1.33בערך
ואני מניח שכוס זה 240 מיליליטר
לכן קח
4.5 כוסות אורז
6 כוסות מים
זה בכוסות 2520 מילילטר ( 10.5*240) שזה לכאורה יותר מהסיר
אבל כנראה שחלק מהמים ישתלבו עם גרירי האורז כך שהנפח יהיה קצת פחות מ-2500 אני מניח.
בכל מקרה, צריך סיר עם פיזור חום טוב כמו סיר אלומיניום מסרטן
שזה מה שעושות מסעדות
אחרת לא ייתבשל בדפנות ועכשיו בחורף בישול הדפנות זה עוד יותר בעייה
הייתי בוחן שיטה של בישול חלקי במים וסיום בישול דווקא בתנור .
בשליפה מהמותן :
10 דקות על רתיחה בבישול חלקי ( ואז יחס מים פחות קריטי ...)
סינון
ואז חצי שעה 180 מעלות בסיר מכוסה היטב!!!!!
ואם עדיין קצת קשה האורז
אז קצת להרטיב אותו ולהמשיך בתנור.