כמה כיוונים, מה האפשרויות שלי?

lookkattme

New member
כמה כיוונים, מה האפשרויות שלי?

היי,

התענייתי בכמה כיווני לימוד ואני רוצה לדעת מה האפשרויות שלי מבחינת קורסים או תארים ואיפה
האחד זה מערכות מידע (הנדסה, ניתוח וכו') איפה? כמה זמן? מה לומדים? ביקורות וכו' יתקבלו בברכה
יש רקע במערכות מידע (מיישם הרשאות SAP 3 שנים, טכנאי הנדסת תוכנה)

הכיוון האחר הוא לימודים של סטטיסטיקה ואקטואריה. מה כדאי? איפה? כמה זמן? שוב ביקורות וכו' יתקבלו בכיף :)

גר בגוש דן ד"א..

תודה מראש!

לימודי הנדסת מערכות מידע או אקטואריה

שלום לך,
ראשית, מעניין אותי לדעת מדוע אתה מתמקד בהנדסת מערכות מידע ולא במדעי המחשב מצד אחד, והנדסת תעו"נ מצד שני, עם התמחות במערכות מידע
לתשובה ספציפית - שני המקומות הכי טובים ללימודי מערכות מידע הם אוני' בן גוריון והטכניון. אלה לימודים של 4 שנים (כמו כל לימודי ההנדסה) וכוללים קורסים מגוונים במדעי המחשב, סטטיסטיקה, מתמטיקה, חקר ביצועים וניהול. במכללות אני מכירה תוכנית כזו באפקה ובאורט בראודה.
לימודי סטטיסטיקה ואקטואריה לוקחים אותך לכיוון שונה לגמרי. ממש חשוב לי שתבדוק טוב טוב מה מתאים לך. לימודי אקטואריה לתואר משולב יש - למיטב ידיעתי - רק באוני' חיפה. אבל אתה יכול ללמוד לתואר בסטטיסטיקה בכל אחת מהאוניברסיטאות, ואח"כ להשלים לימודי תעודה באקטואריה במכון מגיד או מקומות אחרים (לימודים של 400-600 שעות לימוד) או לעשות תואר שני באקטואריה באוני' חיפה.
אלה הנתונים היבשים, אני שוב מציעה לך לפרט מדוע זו ההתמקדות שלך והאם אתה מבין את אפשרויות התעסוקה בהמשך. אני לא אומרת את זה כביקורת או כי יש בעיה עם הבחירה שלך, אלא רק כדי לדייק אותך.

lookkattme

New member
קודם כל תודה רבה על התגובה

אוקיי, תודה רבה על התגובה
לאו דווקא מוותר על מדמ"ח או תעשייה וניהול עם התמחות במערכות מידע, חשבתי שמערכות מידע פשוט יתן לי משני העולמות באיזון מסויים (התוכנה והתעשייה וניהול)
אני פחות מעוניין בלימודי אוניברסיטה בגלל שאני רוצה לעבוד תוך כדי
לגבי אקטואריה, די שמעתי במקרה על התחום, הבנתי שיש שם הרבה סטטיסטיקה וכלכלה, 2 תחומים שאני די מתחבר אליהם וחשבתי שהלימודים יכולים להיות מהנים ומאתגרים. לגבי תואר בסטטיסטיקה והשלמה במגיד זה אני מכיר, אבל זה ידרוש ממני לימודים רגילים (בוקר) וזה גם שיקול
&nbsp
אני די חצוי לגבי 2 התחומים רציתי לשמוע חוות דעת, מה פחות או יותר לומדים, אם יש עבודה, אם זה מעניין, אם יש לאן להתפתח ולהתקדם, אם האפשרויות מגוונות (תעסוקתית וגם הרחבת ידע)
זהו בעיקרון.. אני רוצה לדעת לאיזה כיוון ללכת, אני לא רואה את עצמי נשאר ביישום הרשאות SAP בעשור הקרוב ואני חייב לתת את ההחלטה של באיזו דרך ללכת עכשיו..

האם אפשר לבסס קריירה במערכות מידע ללא תואר?

הי,
אני מבינה את הצורך לעבוד במקביל ללימודים, ובהחלט לא חושבת שלימודים אקדמיים הם הכרחיים בכל תפקיד. אבל שני התחומים שציינת בהחלט מחייבים לימודים אקדמיים. גם אם תעשה קורס אקטואריה, תידרש להיות בוגר תואר ראשון בתחומים רלוונטיים. לכן, אני לא כל כך מבינה על איזה מסלול חשבת.
לגבי עניין, זה מאוד סובייקטיבי. לא יודעת מה מעניין אותך ומה לא, ובמקומך לא הייתי מסתמכת על דברים של אחרים. לגבי אפשרויות תעסוקה, אלה בהחלט תחומים שיש בהם היצע. במערכות מידע ההיצע יהיה יותר מגוון ובאטואריה יותר ספציפי.
מסכימה איתך שאין סיבה שתמשיך ליישם SAP עוד עשר שנים ואת בהחלט צריך להתפתח. חשבת אולי על תחום הסיסטם או ה-BI? אלה תחומים שיותר פשוט לבסס אותם על לימודים מקצועיים, ללא תואר, ועדיין למצוא עבודה

lookkattme

New member
תגובה

בעיקרון על מכללות (לימודי ערב) או האונ' הפתוחה, או במקרה של סטטיסטיקה ואקטואריה לעבוד כמה שנים ולאחר מכן לעשות את התואר באוניברסיטה (תל אביב, בר-אילן וכו')
שאלה שעלתה לי - האם לקורס אקטואריה, תואר בכלכלה יהיה אופציה בדרישות?

לגבי BI, די קראתי על התחום והוא גם נשמע מאוד נחמד ומתפתח, השאלה איך אפשר באמת להגיע לתחום? קורסים? תואר מסויים?
האם יש עבודה למתחילים? (חסרי ניסיון)

למעלה